Helena-Reet: Maaliskuun ja huhtikuun yhteenveto

Helena-Reet: Maaliskuun ja huhtikuun yhteenveto

NordenBladet – Edellinen blogi ilmestyi lähes kaksi kuukautta sitten, 22. helmikuuta. Syynä on se, että 23. helmikuuta annoimme kaikki positiivisen Covid-testin ja Viron itsenäisyyspäivä, helmikuun loppu (mukaan luettuna lasten koululoma) kuluivat minun osaltani vuoteessa. Estella ja Ivanka sairastivat hyvin kevyesti (heidän ainoa ”oireensa” oli positiivinen testitulos), mutta minulla oli kuumetta, heikotusta, hirveä uneliaisuus, nuha ja yskä. Nukuin monta päivää yhtä menoa ja nuhasta pääsin eroon vasta hiljattain.

Maaliskuun tunnussanoja ovat sota Ukrainassa 🇺🇦 ja tilanne pörsseissä. Seurasin aamusta iltaan eri uutiskanavia, ollakseni perillä siitä, mitä Ukrainassa tapahtuu. Se, mitä tapahtuu, on syvästi surullista ja traagista, ja saa arvostamaan rauhaa ja vapautta vieläkin enemmän kuin ennen. Tein Punaiselle Ristille pienen lahjoituksen ja vein kunnollisia vaatteita, jalkineita, vuodevaatteita, leluja, päähineitä, huiveja, käsilaukkuja jne. Viroon saapuneille ukrainalaispakolaisille humanitaariseksi avuksi.

Viro 🇪🇪 on 27. helmikuusta alkaen ottanut vastaan 31.002 ukrainalaista sotapakolaista, joka on meidän pieni maamme huomioon ottaen valtava luku! Muistutan, että meitä on vain 1,3 miljoonaa – 1. tammikuuta 2022 oli tilastoviraston mukaan Viron väkiluku 1.328.439, joten ukrainalaisia sotapakolaisia on jo yli 2,33 % väestöstä. Kaikki auttavat kykynsä mukaan.

Pörsseissä tapahtuva on samoin pitänyt huomiokyvyn jännittyneenä ja oikeastaan on ollut hyvin jännittävää. No, tietysti jos sanotaan jännittäväksi sitä, että markkinat ovat tulipunaisina ja osakkeet koko ajan putoavat ja limiittiluottoa käyttävät traderit kokevat joka päivä pari minisydänkohtausta ja katselevat kasvavia korkomääriä vähemmän haltioissaan… hahhaa… Kaikesta huolimatta markkinoiden suuri volatiliteetti antaa tällä hetkellä suuria mahdollisuuksia hyvän tuoton saamiseen ja pitemmällä perspektiivillä on hyvä hankkia edullisesti myös monia osinko-osakkeita. Bollingerin nauhojen loputtomat leveydet (Bollinger Bands) yllättävät todennäköisesti John Bollingerin itsensäkin. Täysin varma markkinoiden pohja voi olla jopa ns. ”putoavan veitsen” putoamisen alku. Mutta… kaikesta edellä mainitusta huolimatta maaliskuu oli erittäin tuottava – 22 %! Ennen iloitsemista tulee kuitenkin odottaa huhtikuun loppu, sillä se voi ”syödä” jopa puolet maaliskuun tuotosta”.


Naistenpäiväksi (8. maaliskuuta) tein kakun, salaattia ja uuniperunoita. Allan grillasi ensimmäistä kertaa tällä kaudella ja toi kukkia. Saimme Ivankan ja Estellan kanssa kolme upeaa kimppua ihmeen kauniita tulppaaneja myös Allanin veljeltä Ardolta. Pidän erittäin paljon siitä, että talossa on kukkaruukkujen lisäksi myös tuoreita leikkokukkia vaaseissa. Minulle se on osa kodin tunnetta. Minusta on kaksi erittäin tärkeää asiaa, joita miesten pitäisi pitää mielessään, jos he haluavat, että nainen on onnellinen ja naisellinen. Paras tapa lisätä naisellista energiaa on huomio osoittaminen ja kukkien antaminen sekä jokailtainen rintojen hyväileminen. Säännöllinen hellä rintahieronta lähentää kumppaneita, on terveydelle hyödyllistä ja laskee stressiä. Riittävästi hellyyttä ja huomiota saanut nainen tekee puolestaan kaikkensa, jotta mieskin hänen rinnallaan olisi onnellinen. 🙂


22. maaliskuuta vietimme 22. kertaa Allanin ja Helena-Reetin päivää. Tutustumisestamme on kulunut vuosi ja 11 kuukautta! Sydämessä on rauha ja rakkaus, tunnen, että minusta pidetään huolta ja se on ihana tunne! 💘 Kuten tapana, se on meille kuukausittainen juhlapäivä. Perinteisen lasagnen sijasta tein lounaaksi pataruoan ja illaksi kotoisen pitsan ja kermakakun!24. maaliskuuta Allanin isä Rein poistui keskuudestanne 🕯. Hautajaiset olivat 30. maaliskuuta Pärnamäen hautausmaalla. Olen niin onnellinen, että minäkin tutustuin häneen. Rein oli hyvä järjestelijä ja hallitseva luonne, jonka vuoksi sen vähemmän kuin kahden vuoden aikana, jonka hänet tunsin, oli tilaisuus osallistua moniin upeisiin yhteisiin tapahtumiin. Tilaisuudet tulee itse tehdä kiehtoviksi ja mahtaviksi, sillä elämykset ovat niitä, mitä muistamme.


Maaliskuu ja huhtikuu ovat kumpikin olleet täynnä tunteita.
1. huhtikuuta minun vanhempani viettivät kultahääpäiväänsä (50. hääpäivä). Millainen onni, kun rakkaus kestää niin kauan. Minun ensimmäinen (lähes 20 vuotta yhdessä oltu) suhteeni hajosi, toivottavasti osaan vaalia toista suhdetta paremmin. Jälkiviisaana osaan sanoa, että suhteen nimissä tulee molempien osapuolten ponnistella päivittäin – jos haluatte, että onni ja rakkaus kestävät, niin toisistaan tulee välittää ja toisiaan kunnioittaa. Rakkautta pitää vaalia, kastella ja lannoittaa kuten kukkia ruukuissa.

Lahjoitin vanhemmilleni itse valmistamani maalauksen ”Syringa vulgaris” (lue maalauksesta lisää taideblogistani ElishevaShoshana.com TÄSTÄ), jonka maalasin toukokuussa 2019 ja joka kävi vuonna 2021 näyttelyssä Viron kansallismuseossa. Se on minun elämäni ensimmäinen kukkamaalaus, joka on maalattu kotipuutarhan syreeneistä. Maalausta luovuttaessani toivotin: “Että joka keväänä rakkautenne heräisi ja syttyisi uuteen raikkaaseen liekkiin kuten keväinen luonto”.
Mitä huhtikuusta lisäksi mainita? Kahtena viikonloppuna kävimme Pärnussa Estonia Medical SPA:ssa. Ensimmäisellä kerralla Allanin äidin ja veljen perheen kanssa ja toisella kerralla minä, Allan ja lapset. Pärnussa käydessä on aina myös yksi kunnon “pizza-orgia” Pärnun Steffani-pitseriassa. Kävimme myös kreikkalaisessa ravintolassa “Oregano”.
Estella Elishevalla (15 v.) oli/on huhtikuussa Georg Otsin sinfoniaorkesterin (GOSO) kanssa kolme esiintymistä – 13. huhtikuuta Kuressaaren kulttuurikeskuksessa, tänään 18. huhtikuuta Tartossa (Heino Ellerin musiikkikoulun Tubina-salissa) ja huomenna 19. huhtikuuta Tallinnassa Mustapäiden talon valkoisessa salissa. Estella soittaa soolo-osan viululla H. Wieniawskin teoksesta Légende Op. 17. Ensimmäistä kertaa suuren orkesterin edessä solistina!


Koska Estella matkusti keskiviikkona Saarenmaalle ja Margus otti torstaina Ivankankin Saarenmaalle mukaan, jäimme Allanin kanssa pitkästä aikaa kaksistaan. Oi-oi, kuinka hyvä on olla kahden kesken 😀 😀 Kävimme Allanin äidin luona viettämässä pääsiäistä, puuhasimme puutarhassa (haravoin, suunnittelimme uusia kukkapenkkejä, Allan rakensi vajaan hyllyjä), kävimme kävelemässä ja vietimme aikaamme muuten vain.

Tämä tällä kertaa taas… Vien kohta Estellan linja-autolle (Tarttoon esiintymään meno), sitten menen hierontaan ja sen jälkeen uppoudun työhön. Halauksia!


Lue myös minun aiemmat blogipostitukseni (kaikki postitukset voi lukea neljällä kielellä – viroksi, suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi!)

Lue myös muita uusimpiä blogipostituksiani:
Helena-Reet: Minun maaginen 22.02.2022 + LASKUSUHDANNE PÖRSSEISSÄ, UUSI MAALAUS, UUSI RESEPTI!
Helena-Reet: Airobot IPO, Stockfanatt, kyberhyökkäys, komediaesitys Jokker, Laulukilpailu Eesti laul 2022, UUSI MAALAUS ja paljon muuta kiinnostavaa!
Helena-Reet: Innostuneena heräämisestä ja elämästä nauttimisesta, TAAS UUSI MAALAUS ja katsaus tämän illan ‘non alcohol’ -oluiden testaamisesta
Helena-Reet: HANKKIAKO Espanjasta ns. ”talvikoti”, kulttuuritapahtumista ja uudesta hiirimaalauksesta + KUVAGALLERIAT!
Helena-Reet: Ravistuttavia dokumenttielokuvia, minun ihmeen kaunis elämäni + meidän TÄMÄN PÄIVÄN UUDENVUODEN AATTOMME!
Helena-Reet: Joulu + LISÄTTY suuri kuvagalleria!
Helena-Reet: Tämän päivän blogissa – Ihana elämä maalla, operetti ”Iloinen leski” Viron kansallisoopperassa, Paintball, Kahdet synttärit ja Piparkakkukausi!
Helena-Reet: Tartossa V SPA:ssa ja Vorbusella, Comedy Estonian ”Sügistuur” ja paljon muuta kiinnostavaa!
Helena-Reet: PERUSTEELLINEN katsaus viikostani ja OI, MITEN HIENOA ON, MIEHET, ETTÄ TE OLETTE OLEMASSA!


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory