Helena-Reet: Minun maaginen 22.02.2022 + LASKUSUHDANNE PÖRSSEISSÄ, UUSI MAALAUS, UUSI RESEPTI!

Helena-Reet: Minun maaginen 22.02.2022 + LASKUSUHDANNE PÖRSSEISSÄ, UUSI MAALAUS, UUSI RESEPTI!

NordenBladet – Tämä maagisen numeron päivä, peilikuvapäivämäärä, alkoi minulla kello 06.30. Vein lapset ja sitten kävin Selver-ruokakaupassa. Ostin kasan hedelmiä ja marjoja – appelsiineja, omenoita, viinirypäleitä, puutarhamustikoita, Kadarbik-firman vastapuristettua porkkanamehua ja Frooshin Clean Green kiivi-pinaattismoothiet jne. Naminami. Kaksi kertaa panin koriin ja kaksi kertaa otin korista pois myös Pagarin juustokakun, mutta päätin sittenkin jättää ostamatta. 😀

Sitten katoin toisen kerran pöydän, tällä kertaa itselleni ja Allanille. Tänään meillä täyttyi yksi vuosi ja 10 kuukautta tutustumisesta. Goooosh, miten aika lentää!Olen joka päivä niin kiitollinen, että minulla on oma koti ja että Virossa ja yleensäkin Pohjoismaissa vallitsee rauha 🙏. Ikkunasta näkyy talvinen valkoinen satumaa. Eilen oli suojasää, tänään sataa taas lisää. Eilen nykyistä hankalaa poliittista tilannetta ajatellessani tunsin, että haluaisin maalata jotain rauhallista ja kaunista. Otin kaksi kertaa isomman maalauskankaan kuin tavallisesti (60×40 cm) ja maalasin hiirimaalausten vaihteluksi kukkia. Kuvittelen tämän maalauksen jo etukäteen suurissa, leveäreunaisissa ja raskaissa tummanruskeissa kehyksissä! Romanttista!Tullen takaisin tämän päivän päivämäärään, johon numerologit liittävät peräti paranormaaleja ominaisuuksia… Järjestelin tänään kotona kirjahyllyn uudelleen ja sattui eräs sanoakseni hyvinkin maaginen asia. Kirjoja laatikoista uudelleen hyllyyn asettaessa esiin tuli Jaak Roosaaren ”Osakkeilla rikastumisen oppikirja”. Kirja, jonka naapurissa asuva sijoittaja Jaak lahjoitti minulle jo vuosia sitten omistuskirjoituksineen ”Kasvavia osinkoja”.

Mitä niin erityistä siinä sitten on? Maaginen se on minusta siksi, että juuri TÄNÄÄN PÖRSSIT ovat niin laskusuuntauksessa, punaiset ja miinuksella kuin vain olla voi, eli toisin sanoen se on kaksinkertainen merkki – OSTA! Ja Helena-Reet luonnollisesti osti – en vain sen vuoksi, että uskoisin merkkeihin, vaan siksi, että tyhmää olisi päästää käsistä sellaista markkinatilannetta, jossa monista osakkeista käydään kauppaa alle markkina-arvon. No, kukaan ei tietenkään takaa, että markkinat laskevat vieläkin, mutta yksi asia on varma – Volume ja Volatility (määrä ja volatiliteetti) ovat nyt mukavia ja minä lähinnä spekuloijana ja päiväkauppiaana pidän siitä kovin.

Lopetukseksi vielä hieman ruoka-asiaa…
Keksin uuden ja kivan reseptin – SUOLAINEN raejuusto-jauhelihaleivos!
Sulata pakastettu hiivataikina ja aseta leivosvuoan pohjalle. Seuraavana paista jauheliha (400 g) yhdessä pilkotun tuoreen paprikan (1 punainen paprika), tomaatin (2 tomaattia) ja aurinkokuivattujen tomaattien (noin 140 g) kanssa, mausta (esimerkiksi Bolognese-mauste ja timjami sopivat erittäin hyvin) ja kaada vuokaan ja purista kevyesti taikinaan.

Sen jälkeen ota kulho ja sekoita silputtu sipuli, Alman perinteinen 5 % raejuusto (380 g), 6 munaa, 1 ruokalusikallinen jauhoa sekä raastettu Atleet-juusto (n. 250 g) ja kaada pohjan päälle. Raasta leivoksen keskelle erikseen vielä hieman juustoa ja ripottele päälle kurpitsansiemeniä. Anna uunista ottamisen jälkeen seistä tunti tai kaksi.
Lue myös minun aiemmat blogipostitukseni (kaikki postitukset voi lukea neljällä kielellä – viroksi, suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi!)

Lue myös muita uusimpiä blogipostituksiani:
Helena-Reet: Airobot IPO, Stockfanatt, kyberhyökkäys, komediaesitys Jokker, Laulukilpailu Eesti laul 2022, UUSI MAALAUS ja paljon muuta kiinnostavaa!
Helena-Reet: Innostuneena heräämisestä ja elämästä nauttimisesta, TAAS UUSI MAALAUS ja katsaus tämän illan ‘non alcohol’ -oluiden testaamisesta
Helena-Reet: HANKKIAKO Espanjasta ns. ”talvikoti”, kulttuuritapahtumista ja uudesta hiirimaalauksesta + KUVAGALLERIAT!
Helena-Reet: Ravistuttavia dokumenttielokuvia, minun ihmeen kaunis elämäni + meidän TÄMÄN PÄIVÄN UUDENVUODEN AATTOMME!
Helena-Reet: Joulu + LISÄTTY suuri kuvagalleria!
Helena-Reet: Tämän päivän blogissa – Ihana elämä maalla, operetti ”Iloinen leski” Viron kansallisoopperassa, Paintball, Kahdet synttärit ja Piparkakkukausi!
Helena-Reet: Tartossa V SPA:ssa ja Vorbusella, Comedy Estonian ”Sügistuur” ja paljon muuta kiinnostavaa!
Helena-Reet: PERUSTEELLINEN katsaus viikostani ja OI, MITEN HIENOA ON, MIEHET, ETTÄ TE OLETTE OLEMASSA!


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory