Helena-Reet: PÖRSSIYRITYSTEN luhistumiset & minun KOLME kultaista sääntöäni treidaukseen + hieman sekalaista suvista juttua :)

Helena-Reet: PÖRSSIYRITYSTEN luhistumiset & minun KOLME kultaista sääntöäni treidaukseen + hieman sekalaista suvista juttua :)

NordenBladet – Kesäkuu on takana… lapsilla taas yksi kouluvuosi ohi, tilinpäätökset esitetty, pörssissä koettu kunnollinen romahdus (edelleen sulattelen sitä… ja todennäköisesti vielä elokuussakin), kesäksi suunnitelmat tehty (puutarhatöitä, lisää puutarhatöitä, talon lämpöeristäminen ja luonnollisesti työt verkkosivustojen parissa jne.) Samalla nautin siitä kaikesta, teen juuri niin paljon kuin kulloinkin haluan ja silloin kun haluan. Millaista luksusta!!

On ollut niin kiirettä, että tänään 11. heinäkuuta postitan lopulta jo 1. heinäkuuta aloittamani postituksen 😛

Ostimme viime viikolla Otepäällä Pühajärven puistossa järjestettävään Retrobest-tilaisuuteen kahden päivän liput, mutta torstaina selvisikin yllättäen, että kukaan ei voi huolehtia Ivankasta perjantaina, joten päätimme myydä liput tappiolla pois. Perjantaina tuli muitakin tappioita. Koska kuukauden loppu oli osakemarkkinoilla masentava, niin perjantaisesta vähäisestä noususta huolimatta totesin, että toukokuu ja kesäkuu tuottivat reippaan tappion ja markkinoiden nousua ei ole kovin pian odotettavissa – edullisempaa on ottaa vastaan jonkinlaiset miinukset ja mahdollisuuksien mukaan ostaa osakkeet taas vieläkin edullisemmin takaisin, ettei raha jäisi pitkäksi aikaa seisomaan. Jaaaa-a, se on masentava tunne (… plus, että tunnet tarkalleen, miten kaikki sukusi vanhemman polven edustajat tuomitsevat sinut, vertaavat sinua niihin, joilla on uhkapeliriippuvuus, pelureihin…). Mutta asia ei ole niin. Pörssissä sijoitat rahaa. Sijoitat yrityksiin, joihin uskot. Ok, treidaus on vähän erilaista, sijoitat lyhytaikaisesti, mutta kuitenkaan et lado rahaa rulettipöydälle vaan todellisen yrityksen osakkeisiin. Siinä on hyvin suuri ero. Lisäksi, pörssissä normaali henkilö on aina sellaisen rahan kanssa, joka ei koske hänen ns. tyytyväisyysrahastoaan, kotiaan, pitkiä elintärkeitä sijoituksia tai päivittäisiä laskuja.

Analysoin sitäkin, että miksi tarkalleen sellainen menetys? Ja vastaus on yksinkertainen… Kyllä, luonnollisesti pääsyy on siinä, että markkinoilla ja maailmantaloudessa on tällä hetkellä yleisestikin erittäin vaikeat ja kolkko tilanne, mutta totta on sekin, että muutuin ahneeksi…

❗ ÄLÄ MUUTU AHNEEKSI, se on treidauksessa sääntö numero yksi.
❗ OLE ILLALLA VÄHINTÄÄN 50 %:lla SALKUN KOKONAISARVOSTA RAHOISSA eli myy pörssipäivän päätteeksi myytävät osakkeet, se on sääntö numero kaksi.
❗ HAJOITA KUNNOLLA… eli treidaa useiden eri pörssiyhtiöiden osakkeilla…

… mutta tässä tulemme kohtaan numero yksi… Mitä vähemmän teillä on rahaa, sitä voitollisempaa on treidata yhdellä tai kahdella tuotteella, koska muutut ahneeksi ja haluat voittoa nopeasti. Puhumattakaan siitä, että liian vähäisillä summilla sinua eivät auta edes volatiiliset markkinat – rahan tekemiseen tarvitaan rahaa. Nykyisenä epävarmana aikana on illalla rahoissa oleminen erityisen hyödyllistä, sillä huomenna voivat olla aivan uudet tuulet. Jos olet päivällä tehnyt 4-5 onnistunutta aaltoa (niin minä kutsun markkinoiden sijoituksia), niin sekin, että illalla myyt ennen markkinoiden sulkeutumista osakkeet lievällä miinuksella, on turvallisempaa kuin se, että pidät vahvistusta yli yön ja otat seuraavan päivän yllätykset vastaan (jotka ovat viime aikoina olleet vain ”putoilevia puukkoja”). Tällä hetkellä markkinat ovat niin ylösalaisin, että kasvuosakkeiden hallussa pitäminen tuntuu melko hyödyttömältä. Olen tehnyt itselleni erilaisia excelin taulukoita, joilla on hyvä nopeasti laskea, mikä vaihtoehto on voitollisin – lisää ostaminen, säilyttäminen tai myyminen tai… myyminen miinuksella ja uudelleen haltuun ostaminen halvemmalla. Heinäkuun 7. ja 8. päivä olivat markkinoilla lupaavia… mutta vaikuttaa siltä, että se ilo oli lyhytaikainen.

Tänään ovat S&P 500, Dow, Nasdaq, Russell 2000, Crude oil… jne. kaikki taas punaisia ja reippaasti miinuksella. Mitäpä osaisin muuta sanoa… en muuta, kuin että tänään on äärettömän rauhallinen olo, koska 7. heinäkuuta (ennen 15 % nousua) pääosa treidaamistani osakkeista tuli myydyksi. 😀

📌 HUOMIO! Esitettyjä tietoja ei saa käsittää sijoitusneuvontana, sijoitussuosituksena eikä muuna sijoitustoiminta- tai sijoitustoiminnan sivupalveluna. Sijoittamiseen liittyy riski, sijoituksen markkina-arvo voi joko nousta tai laskea, sijoituksen arvon säilyminen tai kasvu ei ole taattu. Aiempien kausien tuotto ei ole tulevan tuoton tae. Tutustu ennen sijoituspäätöksen tekemistä huolellisesti tuotteen ehtoihin ja muihin oleellisiin tietoihin, mukaan lukien valitun rahaston / osakkeiden esitteeseen ja muihin asiakirjoihin, samoin sijoittamiseen liittyviin riskeihin. Sijoittamiseen voi liittyä verovelvollisuus. Mikäli kysymyksiä herää, tulisi ottaa yhteyttä pankin asiakaspalvelijaan tai omaan vero-, rahoitus- tai oikeusneuvonantajaan.

Kesä onkin suhteellisen huono aika treidaukseen… markkinat ovat unisia ja mieli haluaa ulos. Ja mitäpä sitä peitellä, ilmat ovat niin kauniita, että ulkona todella mukavaa. Jos teillä on oma puutarha, niin se vasta on ylellisyyttä!

Katan usein pöydän ulos (pidän siitä, että jokainen päivä on erityinen ja kaunis… tykkään huolehtia miehestäni ja lapsistani ja siitä, että elämä on todellisuudessa vieläkin kauniimpaa, kuin sisustus- ja ruoanlaittolehdissä. Uskon, että päivittäiset pikkuasiat tekevät elämästä kauniin. Silmänilo on erittäin tärkeää ja sen hyväksi kannattaa ponnistella! Pieni lisäponnistus, mutta se tuo paljon kodin lämpöä ja tekee elämästä kauniin ja ylellisen. PIENET kauniit hetket ovat juuri niitä, jotka jäävät pitkäksi aikaa mieleen!

Ja mitä vielä? Huomasin, että suhteellisen lähellä meidän kotiamme on hyvärantainen Maidla-järvi… Kuvitelkaa, olen asunut täällä melkein 20 vuotta ja vasta nyt kuulin siitä. Erittäin mukava paikka uimassa käymiseen, huomattavasti mukavampi kuin ajo Laulasmaalle.

Lukekaa, uikaa, nauttikaa säistä ja luokaa itsellenne kauniita hetkiä!
Kaunista kesän jatkoa teille, pusuja ja halauksia ja seuraavaan postitukseen!
Halaan!Lue myös minun aiemmat blogipostitukseni (kaikki postitukset voi lukea neljällä kielellä – viroksi, suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi!)

Lue myös muita uusimpiä blogipostituksiani:
Helena-Reet: Tartossa, Saadjärvellä, Räpinassa ja Viljandissa
Helena-Reet: Allanin äiti vierailulla + juhannus vanhempien kanssa
Helena-Reet: Estella Elishevan Tallinnan juutalaisen koulun 9. luokan päättäjäiset + KUVAGALLERIA!
Helena-Reet: Elämästä nauttiminen on minulle aina tärkeintä + joitakin kuvia lasten synttäreistä ja pieni puutarhablogi!
Helena-Reet: Kaksi vuotta Allanin kanssa! + Estellan pääsy MUBAan, esiintyminen Georg Otsin Sinfoniaorkesterin kanssa ja 16-vuotissynttärit!
Helena-Reet: Maaliskuun ja huhtikuun yhteenveto
Helena-Reet: Minun maaginen 22.02.2022 + LASKUSUHDANNE PÖRSSEISSÄ, UUSI MAALAUS, UUSI RESEPTI!
Helena-Reet: Airobot IPO, Stockfanatt, kyberhyökkäys, komediaesitys Jokker, Laulukilpailu Eesti laul 2022, UUSI MAALAUS ja paljon muuta kiinnostavaa!
Helena-Reet: Innostuneena heräämisestä ja elämästä nauttimisesta, TAAS UUSI MAALAUS ja katsaus tämän illan ‘non alcohol’ -oluiden testaamisesta
Helena-Reet: HANKKIAKO Espanjasta ns. ”talvikoti”, kulttuuritapahtumista ja uudesta hiirimaalauksesta + KUVAGALLERIAT!


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory