Helena-Reet: Ivankan 14-vuotissynttärit, Rakkaudenpäivä, Ardon synttärit ja PALJON PUUTARHAJUTTUA ja KUVIA!

Helena-Reet: Ivankan 14-vuotissynttärit, Rakkaudenpäivä, Ardon synttärit ja PALJON PUUTARHAJUTTUA ja KUVIA!

NordenBladet – Huomenta! Varatkaa nyt aikaa, sillä tästä blogista tulee pitkä! Meidän talossamme on taas juhlapäivä! Nuorempi tytär täytti nimittäin 14 vuotta. Ivankalla ja Estellalla syntymäpäivien välillä tasan kaksi vuotta ja viikko. Estella Elisheva täytti 16 vuotta 16. toukokuuta ja Ivanka Shoshana tänään 23. toukokuuta 14 vuotta. Olemme aina pitäneet heidän yhteisiä synttäreitään, joko toukokuun viimeistä edeltävänä tai viimeisenä viikonloppuna. Tänä vuonna juhlat ovat 29. toukokuuta.

Herätimme Ivankan lahjojen, kukkien ja syntymäpäivälaulun saattelemana ja katoin hänelle ennen kouluun menoa juhlapöydän – kuten aina, nytkään pöydästä ei puuttunut myöskään itse kokona valmistettu keksikakku. Lapsille on aina hankalampaa keksiä lahjoja, sillä kaikkea on olemassa. Oikeastaan on jopa niin, että tavallisina päivinä he saavat enemmän tavaroita kuin syntymäpäivinään, sillä yleensä ostamme tavaroita silloin, kun niitä tarvitaan, emme silloin, kun sellainen ”velvollisuus” on.

Tavallisesti Ivanka Shoshana on joka vuonna tiennyt, mitä syntymäpäiväksi haluaa (yleensä pehmeitä leluja), mutta tänä vuonna hän ei osannut sanoa. Niinpä pohdimme yhdessä. Eräänä päivänä soitin puhelimesta suureen kaiuttimeen musiikkia ja sanoin, että nyt hän voisi valita musiikin, mitä kuunnella. Hän etsi YouTubesta virolaisen laulajan Liis Lemsalun. Siitä sainkin ajatuksen, että yksi lahja voisi olla Liis Lemsalun konsertti. Annoin tämän vihjeen Margukselle. Margus tilasi Ivankalle heti Liis Lemsalun fanipaidan ja osti toukokuun lopuksi konserttiin liput. Lisäksi hän Ivanka kävi isänsä kanssa pelaamassa pingistä, museossa ja sai pelin Maailman ihmeet. Me annoimme urheilukellon, kaulaketjun ja tunnin hieronnan.

(Blogi jatkuu kuvagallerioiden alla ja välissä)
Siirryn nyt uutisiin päinvastaisessa järjestyksessä.

Eilen oli taas 22. päivä eli Helena-Reetin ja Allanin päivä eli Rakkaudenpäivä eli Lasagnen ja/tai kermakakun päivä ❤❤❤. Heräsimme varhain – linnut lauloivat ja aurinko paistoi ja kädet syyhysivät puutarhatöihin. Tein aamuksi tuoreen merileväsalaatin sekä oheen vastapuristettua appelsiinimehua, illalla söimme luonnollisesti minun tekemääni lasagnea.

Merileväsalaatin resepti on minun itse kehittämäni ja se, joka pitää kalasta ja merenantimista, tarttukoon heti kynään ja kirjoittakoon tämän reseptin muistiin, sillä se on todellakin PARAS! Nami-nami!

Tarvitaan:
1 pakkaus (500 g) Kapten Grantin luonnollista merileväsalaattia
1 pakkaus (380 g) Alman 5 % perinteistä raejuustoa
2 rasiaa (2 x 185 g) paloiteltua tonnikalaa suolavedessä tai tomaattikastikkeessa
4 tomaattia (pilko kuutioiksi)
80-100 g kuorittuja kurpitsansiemeniä
Koristeluun mansikka ja kevätesikko!

PS! Tee mitä haluat, mutta ruoka maistuu aina paremmalta, kun se on kauniisti tarjoiltu. Pöytäliina ja kukkia vaasissa, itse valmistetut saviastiat, kaunis paperi- tai kangaslautasliina, huolellisesti tarjoiltu ruoka. Asettelen ruoan lautaselle ja koristelen. Kevät on siitä ihanaa aikaa, että omassa puutarhassa on jo saatavina erilaisia yrttejä (mäkimeirami, timjami, ruohosipuli jne.) ja ruoan koristeluun sopivia kukkia (juuri nyt kukkivat kevätesikko, voikukka ja orvokki ja kohta myös maitohorsma, syreeni, ruiskukka, laventeli, kehäkukka jne.)Jatkamme vielä synttärien ja juhlien aiheesta! Perjantaina 20. toukokuuta juhlimme Tallinnassa Ülemisten keskuksessa sijaitsevassa O´Learyssa Allanin isoveljen Ardon 45-vuotissynttäreitä! Keilasimme ja pelasimme pöytäcurlingia.


Mutta nyt puutarhasta ja puutarhatöistä! LOPULTAKIN ilmat ovat lämpimät ja voi puuhastella puutarhassa! Elämä maalla on yksinkertaisesti niiiiin upeaa!

Tänä vuonna kevät tuli myöhään. Huhtikuussa oli yöpakkasia, lunta ja aurinkoa sekaisin, pystyi vain lähinnä leikkaamaan oksia, kokoamaan polttopuupinoa ja haravoimaan. Nyt toukokuussa olen saanut puuhastella ulkona jo enemmän. Allan teki minulle viime vuonna puusta kaksi kasvipenkkiä, jotka tulivat tänä vuonna käyttöön. Kylvin salaatinlehteä, tilliä ja istukassipuleita ja istutin jo esikasvatettuja ruohosipuleita, oreganoa, timjamia ja piparminttua. Tunnin työn jälkeen ihailin tekemiäni penkkejä! On todella hyvä tunne katsella omin käsin tehtyjä asioita. Se tunne, kun olet päälaesta jalkapohjiin saakka hikinen, rapainen mutta tyytyväinen. Kuljen puutarhatöiden jälkeen puutarhassa aina monta kierrosta ja vain tarkastan tehdyt työt vielä sata kertaa, nauran itselleni, nautin ja olen äärettömän onnellinen. Luonnossa ja puutarhassa muu ei olisikaan mahdollista. Luonto vapauttaa ja tekee onnelliseksi!

Yrttien ja maustekasvien lisäksi istutin penkkeihin ja ruukkuihin myös kukkia – valkoisia ja liiloja tarhatähtisilmiä, loistosalviaa Cardonna, patjarikkoa (valkoista ja hennon roosaa), laventelia, narsisseja ja samettikukkia. Istutin myös liljat uudelleen. Valitettavasti pääosa liljoista, jotka viime vuonna istutin ulos, kuoli. Nyt olen kukkien valinnassa viisaampi. Kannattaa ennen ostamista tutkia, mitkä kukat kestävät pohjoismaisen talven ja mitkä eivät, ja rahan säästämiseksi penkkeihin kannattaa istuttaa ennemmin monivuotisia kukkia kuin yhden kauden kukkia.

Allan esikasvatti kukansiemeniä ja teki minulle kukkapenkin! Toivon, että sieltä myös ilmestyy jotakin. Hänellä itsellään oli hymy huulillaan ja hän säteili onnesta, kun teki minulle kukkapenkkiä. Tulee sellainen penkki, jossa on sekaisin kylvetty kehäkukkaa (Calendula officinalis L.), daaliaa (Dahlia pinnata Cav.), valkotupakkaa (Nicotiana alata), liekkisalviaa (Salvia splendens Sellow ex Schult.), leijonankitoja (Antirrhinum majus L.) ja oppineiden kukkaa (Zinnia elegans dahlienflora)…

Istuttamista on ollut enemmänkin. Paliverestä toimme metsästä kieloja ja istutimme niitä kotona kuusten alle. Lisäksi ostimme taimitarhasta ”Juhani puukool” ja puutarhakeskuksesta Hortes nuoria pensaita – kauniin keltaista kääpiöonnenpensasta (Forsythia Minigold) ja roosakukkaista Spiraea japonicaa “Magnum Rose”. Joka vuonna lisäämme puutarhaan jotakin. Olemme Allanin kanssa molemmat suuria puutarhan faneja ja se on varmasti yksi asia, joka yhdistää meitä – rakastamme puutarhassa ja luonnossa olemista, on mukavaa suunnitella yhdessä, muotoilla ja hoitaa puutarhaa käsi kädessä. Kuten virolainen kirjailija A.H. Tammsaare aikoinaan sanoi – Tee työtä ja näe vaivaa, niin tulee myös rakkaus 🙂


JA KAIKKEIN TÄRKEIN PUUTARHATAPAHTUMA… 13. toukokuuta istutimme puutarhaan kaksi äidin ja isän puuta – kaksi Fastigiata-pylvästammea. Nyt puutarhassamme on Estellalle, Ivankalle sekä minun äidilleni ja isälleni nimetyt puut!Minun pitää kaiketi alkaa kirjoittaa blogia useammin, sillä yhdellä kertaa kaikkien asioiden kuvaaminen on hankalaa… aina puolet asioista jäävät kirjoittamatta 🙂 Mutta tämä tältä kertaa… nyt kiiruhdan puutarhaan ruohoa leikkaamaan!

Lue myös minun aiemmat blogipostitukseni (kaikki postitukset voi lukea neljällä kielellä – viroksi, suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi!)

Lue myös muita uusimpiä blogipostituksiani:
Helena-Reet: Kaksi vuotta Allanin kanssa! + Estellan pääsy MUBAan, esiintyminen Georg Otsin Sinfoniaorkesterin kanssa ja 16-vuotissynttärit!
Helena-Reet: Maaliskuun ja huhtikuun yhteenveto
Helena-Reet: Minun maaginen 22.02.2022 + LASKUSUHDANNE PÖRSSEISSÄ, UUSI MAALAUS, UUSI RESEPTI!
Helena-Reet: Airobot IPO, Stockfanatt, kyberhyökkäys, komediaesitys Jokker, Laulukilpailu Eesti laul 2022, UUSI MAALAUS ja paljon muuta kiinnostavaa!
Helena-Reet: Innostuneena heräämisestä ja elämästä nauttimisesta, TAAS UUSI MAALAUS ja katsaus tämän illan ‘non alcohol’ -oluiden testaamisesta
Helena-Reet: HANKKIAKO Espanjasta ns. ”talvikoti”, kulttuuritapahtumista ja uudesta hiirimaalauksesta + KUVAGALLERIAT!
Helena-Reet: Ravistuttavia dokumenttielokuvia, minun ihmeen kaunis elämäni + meidän TÄMÄN PÄIVÄN UUDENVUODEN AATTOMME!
Helena-Reet: Joulu + LISÄTTY suuri kuvagalleria!
Helena-Reet: Tämän päivän blogissa – Ihana elämä maalla, operetti ”Iloinen leski” Viron kansallisoopperassa, Paintball, Kahdet synttärit ja Piparkakkukausi!
Helena-Reet: Tartossa V SPA:ssa ja Vorbusella, Comedy Estonian ”Sügistuur” ja paljon muuta kiinnostavaa!
Helena-Reet: PERUSTEELLINEN katsaus viikostani ja OI, MITEN HIENOA ON, MIEHET, ETTÄ TE OLETTE OLEMASSA!


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory