Helena-Reet: Ravistuttavia dokumenttielokuvia, minun ihmeen kaunis elämäni + meidän TÄMÄN PÄIVÄN UUDENVUODEN AATTOMME!

Helena-Reet: Ravistuttavia dokumenttielokuvia, minun ihmeen kaunis elämäni + meidän TÄMÄN PÄIVÄN UUDENVUODEN AATTOMME!

NordenBladet – Heräsimme tänä aamuna kello kymmenen aikoihin, sillä olimme eilen taas pitkään valveilla. Olemme katsoneet viimeisten kahden kuukauden aikana joka ilta 2-3 eri elokuvaa – sekä dokumenttielokuvia että viihdettä. Viimeksi katsotut dokumenttielokuvat sattuivat olemaan erityisen synkkiä.

YouTubesta katsoimme filmin ”The untold story. What happened to Otto Warmbier in North Korea?” (linkki videoon). Se on 22-vuotiaasta amerikkalaisopiskelijasta Otto Frederick Warmbierista, joka kuoli kuusi päivää USA:lle luovuttamisen jälkeen sokea-kuurona, vakavan aivovamman saaneena ja koomaan kidutettuna, kuten hänen vanhempansa sanoivat. Erittäin masentava oli myös ”Another Man’s War” -kirjan perusteella tehty elokuva ”Machine Gun Preacher” TV1000 actionista, jossa Gerard Butler näyttelee Sam Childersia, joka edelleenkin auttaa pelastamaan lapsia Etelä-Sudanista ja Ugandasta (lähinnä sodan uhreja). Pienet lapset eivät ole sodassa pelkästään väkivallan ja hyväksikäytön uhreja, vaan aseelliset ryhmittymät värväävät heitä riveihinsä väkisin ja lähettävät heitä suorittamaan rituaalimurhia ja taistelemaan. Erittäin hirveä oli myös Peter Kosminskyn lyhyt draamasarja ”The State”, jota National Geographic näyttää. Se kertoo neljästä Britannian kansalaisesta, jotka matkustavat Syyriaan liittyäkseen ISIS:een ja siitä, miten terrorijärjestöön liittymisen jälkeen heidän on vaikeaa tulla toimeen erittäin raskaassa väkivaltaisessa todellisuudessa.

Miksi kirjoitan siitä? Siksi, että meidän elämämme on kauniimpaa kuin paratiisi! Meidän ja meidän lastemme elämä on TÄYDELLISTÄ. Olen niin KIITOLLINEN JA ONNELLINEN elämästäni! Ja niin kovin haluaisin, että maailmassa vallitsisi rauha! Huolehtikaamme toisistamme – sekä läheisistämme että vähemmän läheisistä! Se on kaunis ajatus, jolla aloittaa uusi vuosi! 🙏🙏🙏

Siten, tänään heräsimme kymmenen aikoihin ja kiitin Kaikkein Korkeinta, että saan herätä lämpimässä huoneessa rakkaan ihmisen kainalossa. Valmistin aamiaisen (paistettua munaa paprikan kera) ja sitten ryhdyin pesemään, siivoamaan ja vaihtamaan lakanoita, jotta talo uuden vuoden ensimmäisenä päivänä hohtaisi ja uusi vuosi alkaisi kaikin puolin ns. puhtaana. Allan teki lumitöitä, toi puita sisään, lämmittää uunit mukavan lämpimiksi ja alkoi samoin järjestellä työhuonettaan. Hän nimittäin lupasi jo kaksi kuukautta sitten, että vuoden loppuun mennessä huone on kunnossa 😀


Ivanka Shoshana sai päivä ennen joululomaa koulusta jonkin kauhean viruksen ja on edelleen sairaana, valitti välillä korvakipuakin. Hänen jälkeensä sairastuimme kaikki, kunnes uskoimme jo, että nyt olemme sitten saaneet koronankin. Olemme tosin rokotettuja, mutta meillä oli kaikki Omikronin oireet – lievä kuume, nuha, kurkkukipu ja jopa niveliäkin särki. Teimmekin sekä kotitestin että kävimme lääkärin lähetteellä tekemässä testin nenästä. Onneksi kaikki testi olivat kuitenkin negatiivisia.

Sitten postitin artikkelin vuodenvaihteen perinteistä ja toimista, jotka vanhan kansan viisauksien mukaan tuottavat meille onnea ja menestystä – katso TÄSTÄ. Oikeastaan neuvoja, joita kannattaisi noudattaa joka päivä 🙂

Koska Ivanka on edelleen hieman sairas, päätimme viettää vuodenvaihteen kotona. No, oikeastaan olisimme kai olleet keskenämme siinäkin tapauksessa, että hän ei olisi ollut sairas. Kotoinen vapaan viettäminen on erittäin miellyttävää! Vähäsen kuitenkin ehostelin itseäni, sillä pidän laittautumisesta kauniiksi itseäni varten. Päälle puin retrohenkisen Indiskan mekon ja helmet, lisäsin Must de Cartier -tuoksua! Illaksi tein meille huippumaistuvaa lehtitaikinapitsaa. Mmmmm… Se, joka maistaa, haluaa lisää!

Annan teille heti myös RESEPTIN! 👇👇👇 Valmistaminen on hyvin helppoa.

Pohjaksi hiiva-lehtitaikina (Eesti Pagar), jonka peität Felixin ketsupilla. Sitten silppuat päälle 2-3 isompaa tomaattia, 2 keskikikoista sipulia, 100 grammaa vihreitä oliiveja (Figaro) ja noin 30-40 grammaa jalapenoa (Santa Maria). Koska minulla oli jääkaapissa jo valmiiksi tehty ulkofileepaisti karhunlaukan kera (Maks ja Moorits), silppusin joukkoon hieman lihaa (paistos on erittäin hyvä ilman lihaakin!). Kun tämä on tehty, ryhdyt maustamaan. Minä käytän joko Knorrin tai Maggin Spaghetti Bolognese -maustetta ja lisään sitä paljon (noin puolitoista pakkausta eli n. 60-70 grammaa), sitten sirottelen tilliä, timjamia ja jauhelihamaustetta. Ja päällysteeksi kerma ja juustot. Valuta noin puoli pakkausta 20 % Alman kermaa levypitsan päälle (kerman sijasta sopii myös maustamaton jogurtti) ja sitten raasta päälle juusto. Minä panen kahta eri juustoa – Valion Atleet-juustoa ja Valion italialaistyyppistä kovaa Forte Classicoa. Joka haluaa, voi ravistella kaiken päälle hyppysellisen siemeniäkin (esimerkiksi seesamin siemeniä tai auringonkukan siemeniä). 40 minuutiksi uuniin ja valmista on!

Nyt nautimme illasta! PS! Juomme alkoholitonta ja gluteenitonta GO Pilsneriä! Minä päätin, että annan itselleni lahjan ja luovun joksikin aikaa alkoholista. Se vaikuttaa hyvin painoon ja terveyteen.

Halaan teitä kaikkia voimakkaasti ja toivon teille ihanaa uutta vuotta! Täyttyköön kaikki teidän hyvät toiveenne! 😘😘😘

Lue myös minun aiemmat blogipostitukseni (kaikki postitukset voi lukea neljällä kielellä – viroksi, suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi!)

Lue myös muita uusimpiä blogipostituksiani:
Helena-Reet: Joulu + LISÄTTY suuri kuvagalleria!
Helena-Reet: Tämän päivän blogissa – Ihana elämä maalla, operetti ”Iloinen leski” Viron kansallisoopperassa, Paintball, Kahdet synttärit ja Piparkakkukausi!
Helena-Reet: Tartossa V SPA:ssa ja Vorbusella, Comedy Estonian ”Sügistuur” ja paljon muuta kiinnostavaa!
Helena-Reet: PERUSTEELLINEN katsaus viikostani ja OI, MITEN HIENOA ON, MIEHET, ETTÄ TE OLETTE OLEMASSA!
Helena-Reet: Operetti ”Luxemburgin kreivi”, Timmerien keskusteluilta Tallinnassa Vatican-klubissa ja sunnuntainen isänpäivä
Helena-Reet: Lahjojen valmistamisesta, kauneustuotteiden tilaamisesta ja lastenhuoneen remontista! SANOTTU – TEHTY! + SUURI KUVAGALLERIA!
Helena-Reet: Viikonlopusta Pärnussa (Viiking SPA hotelli, ravintolat Steffani ja Kolhethi) ja lasten koululomasta…
Helena-Reet: Se tunne, että haaveilet jostain poikkeuksellisesta ja todellisuus onkin VIELÄKIN PAREMPI! + Netflixin sarjat Squid Game, Alice in Borderland jne.
Helena-Reet: Viru Hotellin varieteessa revyyteatterin Starlight Cabaret kabareeillasta ”Creme de la Creme” nauttimassa + SUURI KUVAGALLERIA & VIDEO!
Helena-Reet: Kaksi viime viikkoa olemme puuhanneet aktiivisesti kodin parissa tai oikeammin sanottuna kotien parissa + MUUTA JUTTUA!
Helena-Reet: Näyttelyn ”Meidän kodin noitakeittiö” purkaminen Viron kansallismuseossa ja kävijöiden välillä E&S-TUOTTEIDEN ARVONTA!
Helena-Reet: 22. päivä – SE VASTA ON HIENO päivä joka kuukautena!
Helena-Reet: Lasten rokottaminen, käynti televisiotornissa, ravintolassa Piritalla, Kuusalussa Jõekäärun maatilalla taimenia kalastamassa yms. kiinnostavaa!


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory