Helena-Reet: Allan 37 (syntymäpäiväpöydän suupalaideat!) + 5 VAPAAPÄIVÄÄ, jotka tulivat käytetyiksi neljään jaloon ja miellyttävään tarkoitukseen

Helena-Reet: Allan 37 (syntymäpäiväpöydän suupalaideat!) + 5 VAPAAPÄIVÄÄ, jotka tulivat käytetyiksi neljään jaloon ja miellyttävään tarkoitukseen

NordenBladet – 27. heinäkuuta vietimme meidän puutarhassamme suppeassa perhepiirissä Allanin 37-vuotissynttäreitä. Valmistin suupaloja ja ruokia noin 5-6 tuntia, sillä halusin kattaa koko juhlapöydän 100-prosenttisesti itse. Kotitekoinen sydämellä valmistettu ruoka on yksinkertaisesti niin hyvää 🙂 Kaikkein kiehtovin osa on minun mielestäni kauniisti tarjoileminen ja koristelu! Pidän siitä, että ruokaa voi syödä myös silmillä. Minulta olikin tärkeimpänä lahjana juhlapöytä ja ns. oikeana lahjana suuri tuhannen laserpelirahan ylellinen pokerisetti.

Joka kerta ennen syntymäpäivää tai jotain tilaisuutta naisten päissä pyörii kymmeniä järjestelyyn liittyviä ajatuksia: Mitä pöydälle pannaan? Miten ja minne pöytä katetaan? Millaisella budjetilla toimitaan? Tilataanko ruoka jostain catering-firmasta vai valmistetaanko se itse? Onko valittavaa sekä niille, jotka syövät paljon, että niille, jotka ovat huolissaan linjoistaan jne…

Tällä kertaa keksin uusia suupalareseptejä. Esimerkiksi täytin Floran suolaisia salaattikoreja fetajuustolla, paprikalla, oliiveilla ja basilikalla ja myös Linkosuon pienistä ja rapeista näkkileipäsnäkeistä tuli erittäin maukkaita. Ne koristin kirsikkatomaateilla, ruohosipulilla ja tillillä sekä marinoiduilla kurkuilla, tillillä ja punaherukoilla. Mmmmm… Muuten, sellaiset ihmeen pienet näkkileipäkorit maksavat tilattaessa n. 1,20-1,50 euroa kappale… Johhaidii, olen joko köyhä tai liian saita, maksaakseni sellaisen rahan yhdestä suupalasta… hahhaaa. (Ei sikäli, että itse valmistaminen olisi paljon edullisempaa… mutta silloin on kuitenkin itse tehtyä ja sillä siisti) 😀

(blogi jatkuu syntymäpäivämenun kuvien jälkeen)Lapset olivat 5 päivää ja 4 yötä Saarenmaalla (29. heinäkuuta – 2. elokuuta).

Se aika tuli käytetyksi erittäin aktiivisesti neljään jaloon ja miellyttävään tarkoitukseen:

1) Lukemiseen
Ostin Apollo-kirjakaupasta kolme uutta kirjaa, joita kaikkia olen jo myös ryhtynyt lukemaan ja opiskelemaan. Kaksi Äripäev-lehden kirjaklubin julkaisemaa kirjaa: Virolaissyntyisen ammattimaisen pörssipelaajan, kouluttajan ja psykiatrin tri Alexander Elderin kirja Pörssissä pelaaminen ammattina (38,95 EUR) ja Burton G. Malkielin Satunnainen seikkailu Wall StreetilläMenestyvän sijoittamisen strategia kautta aikojen (41,95 EUR). Kolmanneksi verkkosivuston Rahaedu.ee vetäjien ja pankki-, rahoitus- ja sijoitusalalla superlahjakkaiden ja inspiroivien tekijöiden Kristjan Liivamägin, Tõnn Talpseppin ja Tarvo Vaarmetsan kirja Sijoittamismenestyksen periaatteet (39,95 EUR).

Kevyeksi lukemiseksi otin jotain, jota nykyajan nuoret lukevat. Halusin nähdä, mitä Estella Elisheva (16) on lainannut itselleen kirjastosta. Luin Colleen Hooverin kirjan Toivoton ja aloitin Holly Blackin kirjaa The Cruel Prince.
2) Puutarhassa työskentelyyn
Leikkasimme ruohoa, viimeistelimme trimmerillä, kitkimme rikkaruohoa, kaadoimme monta puuta (yhden omenapuun ja yhden vanhan männyn) ja raivasimme yhden puutarhan keskellä olleen aroniapensasaidan ja joitakin pensaita. Poltettavaksi tuli mieletön kasa materiaalia, lisäksi osa oksista pitäisi pilkkoa karikkeeksi ja isommat rungot panimme kuivumaan – niistä teemme jonain kauniina päivänä käsityönä itsellemme rustiikkikalusteita. Allan leikkasi sopivan kokoiseksi ja kyllästi talon ikkunoiden kehykseksi varattua puutavaraa. Haluamme eristää ikkunoiden kehykset ja sitten asennamme ikkunoiden ympärille uudet laudat. Paljon töitä tuli tehdyksi ja paljon töitä tuli myös aiheutetuksi lisää – esimerkiksi kasa kantoja, jotka tulee juuria pois. Nyt pohdin, vuokratako vai ostaako itselle omaksi puuhakkuri (oksasilppuri), jolla voi valmistaa oksarisuista kotipuutarhaan kariketta.

Psssst! Elämä maalla on äärettömän mukavaa, mutta myös aikaa vaativaa ja kallista! Suuri puutarha vaatii suuria tekoja 😀 hahhaaaa…

3) Rauhalliseen treidaamiseen
Pörssit ovat hyvin kiehtovia… edelleen… Uskomatonta, mitä voi tehdä esimerkiksi vaikkapa uutinen siitä, että USA:n edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi menee vierailulle Taiwanille. Markkinat putosivat, sitten olivat hiljaisina ja odotuksen jännityksessä, ja uutisen ”onnistuneesta laskeutumisesta” jälkeen alkoivat taas kiiruhtaa ylöspäin…

Suurimmat treidaukset tulivat tehdyiksi Roku, Inc. (ROKU), Intel Corporation (INTC) ja sekä USA NasdaqGS (COIN) kuin myös Saksan Börse Frankfurtilla myytävällä Coinbase Global, Inc.:lla (1QZ.DE). Intelillä tuli tehdyksi monta aaltoa ja sitä on tällä hetkelläkin 850 osaketta hallussa – sillä on huomenna ex-dividend -päivä. Tavallisesti suosin spekulointia eli välistä saatavaa voittoa (ostan halvalla, myyn kalliilla). Ennen osingon vahvistuspäivää osakkeet tavallisesti nousevat ja suosin aina ennen osinkoa osakkeiden pois myymistä (niin siis tavallisessa markkinatilanteessa… tämän päivän markkinat ovat kuitenkin kaikkea muuta kuin tavalliset).  Samalla riski on hajautettu – joko myyt kalliilla tai otat osingot. Intel maksaa tänä vuonna 3,95 %… apua siitäkin 😀 Tarkkailin Yahoon Financen avulla Uniperiä (UN01.DE), Avantor, Inc. (AVTR) ja CoinMarketCap.com:n avulla suurta kasaa kryptoa.

Krypto-kaupankäynnistä minulla ei ole aiempaa kokemusta. Olen sijoittanut krypto-alustoihin, mutta en kryptoon itseensä. Nyt päätin aloittaa sen. Tein itselleni Coinbase Pro -tilin ja ostin alkuun 1500 eurolla seuraavia kryptorahoja: ApeCoin (APE), Dogecoin (DOGE), Filecoin (FIL), Shiba Inu (SHIB), EOS (EOS), OMG Network (OMG), Chiliz (CHZ), Polygon (MATIC), Cardano (ADA), Gala (GALA), ARPA Chain (ARPA), The Graph (GRT), SKALE Network (SKL), XYO (XYO), Rally (RLY) ja Stellar (XLM). Täyttämättömiä tilauksia on vielä sisällä: Polkadot (DOT), Tether (USDT), Liquity (LQTY) ja Mirror Protocol (MIR).

📌 HUOMIO! Esitettyjä tietoja ei saa käsittää sijoitusneuvontana, sijoitussuosituksena eikä muuna sijoitustoiminta- tai sijoitustoiminnan sivupalveluna. Sijoittamiseen liittyy riski, sijoituksen markkina-arvo voi joko nousta tai laskea, sijoituksen arvon säilyminen tai kasvu ei ole taattu. Aiempien kausien tuotto ei ole tulevan tuoton tae. Tutustu ennen sijoituspäätöksen tekemistä huolellisesti tuotteen ehtoihin ja muihin oleellisiin tietoihin, mukaan lukien valitun rahaston / osakkeiden esitteeseen ja muihin asiakirjoihin, samoin sijoittamiseen liittyviin riskeihin. Sijoittamiseen voi liittyä verovelvollisuus. Mikäli kysymyksiä herää, tulisi ottaa yhteyttä pankin asiakaspalvelijaan tai omaan vero-, rahoitus- tai oikeusneuvonantajaan.

4) … ja vielä moneen miellyttävään toimintaan 😜🥰
Tältä erää tässä kaikki! Halauksia!

Lue myös minun aiemmat blogipostitukseni (kaikki postitukset voi lukea neljällä kielellä – viroksi, suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi!)

Lue myös muita uusimpiä blogipostituksiani:
Helena-Reet: Yllätys Allanilta, tämän hetken suosikkiosakkeeni, koti energiatehokkaammaksi ja heinäkuu puutarhassa!
Helena-Reet: 11 VIISAUTTA, JOITA tänään suosittelisin itselleni 19-vuotispäiväni aattona… JA vastaus kysymykseen: ”Valitsisinko Sinut vai 10 miljardia euroa?”
Helena-Reet: PÖRSSIYRITYSTEN luhistumiset & minun KOLME kultaista sääntöäni treidaukseen + hieman sekalaista suvista juttua 🙂
Helena-Reet: Tartossa, Saadjärvellä, Räpinassa ja Viljandissa
Helena-Reet: Allanin äiti vierailulla + juhannus vanhempien kanssa
Helena-Reet: Estella Elishevan Tallinnan juutalaisen koulun 9. luokan päättäjäiset + KUVAGALLERIA!
Helena-Reet: Elämästä nauttiminen on minulle aina tärkeintä + joitakin kuvia lasten synttäreistä ja pieni puutarhablogi!
Helena-Reet: Kaksi vuotta Allanin kanssa! + Estellan pääsy MUBAan, esiintyminen Georg Otsin Sinfoniaorkesterin kanssa ja 16-vuotissynttärit!
Helena-Reet: Maaliskuun ja huhtikuun yhteenveto
Helena-Reet: Minun maaginen 22.02.2022 + LASKUSUHDANNE PÖRSSEISSÄ, UUSI MAALAUS, UUSI RESEPTI!


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory