Helena-Reet: Sirlin syntymäpäivä

Helena-Reet: Sirlin syntymäpäivä

NordenBladet – Viro on epäilemättä muuttunut hyvinvointiyhteiskunnaksi ja elinkustannusten tason osalta emme enää ole Sveitsistä tai Skandinavian maista jäljessä (pikemminkin täällä on jopa paljon kalliimpaa). Olemme tietotekniikkamaa, josta kasvaa lähes joka vuosi uusi yksisarvinen. Digitaalinen elämäntapa jatkuvasti syvenee. Tähän mennessä on jo normaalia, että ruoan tuo kotiin lähetti. En enää pysty muuta kuvittelemaankaan. Kyllä, luonnollisesti käyn ajoittain itsekin kaupassa, mutta erittäin mukavaa on tehdä napsautus tietokoneessa ja saada kaikki tarvittava samalla kertaa suoraan kotiin. Valtavasti aikaa säästyy. Se vain häiritsee, että se ei tule aina samana päivänä, joskus saapuminen siirtyy seuraavalle päivälle.

Muistan tarkalleen, että tavallinen ruokakori maksoi meillä vanhastaan 60-70 euroa… Nykyisin on 260-350 euron tilauksia, mutta samalla tilaankin suuremman määrän. Mutta silti, en tiedä, miten meillä kuluu niin paljon rahaa ruokaan. Yksinkertaisesti järkyttävää. Estella Elisheva sanoo siitä, että terveellisen ja normaalin ruoan ostaminen onkin 4-5 kertaa kalliimpaa kuin roskan syöminen… ja hän on oikeassa.


Aamulla kävin Ivanka Shoshanan kanssa Sakussa Hedwigin luona savipiirissä.
Nyt hän tekee jo kolmatta tuntia kiinnostavia vaaseja. Yhdellä tunnilla hän muovaa ja maalaa jo uunissa käynyttä vaasia ja seuraavalla tunnilla tekee uuden työn ja maalaa edellisellä tunnilla valmistuneen esineen. Näin joka kerta – hän luo yhden esineen ja maalaa toisen. Aiemmin kävimme vuosia Sakun kartanossa yksityistunneilla, mutta nyt Hedwig muutti ateljeensa kotiin. Haaveilen samoin omasta kotiateljeesta! Minulla voisi olla peräti neljä ateljeeta – yksi kutomiseen ja ompeluun, yksi maalaamiseen, yksi keramiikan valmistamiseen ja yksi yrttikasvien kuivaamiseen, varastointiin ja luonnonkosmetiikan valmistamiseen. Hahhaaaa… Miksi en voisi olla kuten normaali ihminen? Miksi ajattelen aina niin suurisuuntaisesti? Niin kyllästyttävä… aika syntyy tunne, että kaikkea on vähän. 😀 😀Tänään (4. elokuuta) on Allanin äidin Sirlin syntymäpäivä.
Teimme hänelle yllätyslahjan ja kutsuimme hänet moneksi päiväksi meille maalle kylään. Valmistin perunasalaattia ja tein perinteisen voileipäkermakakun. Lahjaksi sen sijaan annoin oman 30×40 cm akryylimaalaukseni Hänen Korkeutensa Hiiri Ensimmäinen (His Highness Mouse the First), joka oli puoli vuotta myös Viron kansallismuseon (ERM) näyttelyssä.Nyt meillä kaikuvat suuresta kaiuttimesta Horoskoopin laulut.
Kerran vain (Uno Loop), Ne on ne laulut (Kalju Terasmaa), Me kaksi (Helgi Sallo), Olen usein surullinen (Toomas Jõesaar), Päättyneet on päivät (Helgi Sallo), Urjalan taikayö (Voldemar Kuslap), Mustamäen valssi (Voldemar Kuslap), Kauniit balleriinat (Heli Lääts) jne. jne… Joka ei tiedä, niin Horoskoop oli Viron TV:n musiikkiohjelma vuosina 1968–1973 🙂 Luomme Sirlille syntymäpäivätunnelmaa…


Ilma on niin kaunis, että haluaisin, että se olisi yhtä kaunis ikuisesti! Super chill ja mukava on olla…
Sirli perkasi ja paistaa kalaa, Allan maalaa pihalla pöytiä, Ivanka keinuu ja Estella harrastaa joogaa. Sanoin juuri Allanille, että eikös elämä maalla ole niiiiiiin kaunista. Hän nauroi ja vastasi, että elämää kuussa ei voisi kuvitellakaan… hahhaaaaa. Tulin hetkeksi tietokoneelle… kirjoitan blogia ja vilkaisen samalla pörssiin. Markkinat ovat nousseet 15-30 % — nice! (lue: happamia ovat pihlajanmarjat…). Sanon teille joskus etukäteen, että kun minulla on treidauksesta vapaapäivä, on tiedossa, että markkinat nousevat raketin tavoin… 😩😂🤑

Kaunista iltaa! Halauksia! Me alamme kohta syödä kermakakkua 🎂🥂

Lue myös minun aiemmat blogipostitukseni (kaikki postitukset voi lukea neljällä kielellä – viroksi, suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi!)

Lue myös muita uusimpiä blogipostituksiani:
Helena-Reet: Allan 37 (syntymäpäiväpöydän suupalaideat!) + 5 VAPAAPÄIVÄÄ, jotka tulivat käytetyiksi neljään jaloon ja miellyttävään tarkoitukseen
Helena-Reet: Yllätys Allanilta, tämän hetken suosikkiosakkeeni, koti energiatehokkaammaksi ja heinäkuu puutarhassa!
Helena-Reet: 11 VIISAUTTA, JOITA tänään suosittelisin itselleni 19-vuotispäiväni aattona… JA vastaus kysymykseen: ”Valitsisinko Sinut vai 10 miljardia euroa?”
Helena-Reet: PÖRSSIYRITYSTEN luhistumiset & minun KOLME kultaista sääntöäni treidaukseen + hieman sekalaista suvista juttua 🙂
Helena-Reet: Tartossa, Saadjärvellä, Räpinassa ja Viljandissa
Helena-Reet: Allanin äiti vierailulla + juhannus vanhempien kanssa
Helena-Reet: Estella Elishevan Tallinnan juutalaisen koulun 9. luokan päättäjäiset + KUVAGALLERIA!
Helena-Reet: Elämästä nauttiminen on minulle aina tärkeintä + joitakin kuvia lasten synttäreistä ja pieni puutarhablogi!


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory