Mainos:

Suuri valiokunta tapasi suomalaiset europarlamentaarikot

NordenBladet —

Suuri valiokunta tapasi tänään suomalaisia europarlamentaarikkoja. Valiokunnan tarkoituksena oli kuulla europarlamentaarikkojen näkemyksiä Suomen 25-vuotisesta EU-jäsenyydestä sekä pohtia keskeisiä seikkoja, jotka vaikuttavat Suomen jäsenyyteen nyt ja tulevaisuudessa.

Tilaisuus alkoi lyhyillä puheenvuoroilla, joissa europarlamentaarikot esittelivät oman työnsä painopisteitä Euroopan parlamentin alkaneella kaudella. Suuren valiokunnan puheenjohtaja Satu Hassi totesi, että puheenvuoroissa nousivat selvästi esille myös Suomen EU-puheenjohtajakauden tärkeät painopistealueet, kuten ilmastonmuutos, uudet turvallisuusuhat sekä oikeusvaltion vahvistaminen.

Keskustelussa europarlamentaarikkojen ja kansanedustajien välillä käsiteltiin lisäksi mm. EU:n maatalouspolitiikan ja metsästrategian uudistamista, seuraavan komission ”European Green Deal” -suunnitelmaa, EU:n ja Kiinan suhdetta, kauppapolitiikkaa, digitaalisen talouden sääntelyä, EU:n laajentumista, turvapaikkapolitiikkaa sekä unionin panostuksia tutkimukseen, kehitykseen ja väylähankkeisiin.

Puheenjohtaja Hassi toivoi, että suorana lähetetty julkinen keskustelu muistuttaisi osaltaan siitä, että suomalaiset vaikuttavat EU:n päätöksiin kaikilla tasoilla ja että EU tarjoaa Suomelle mahdollisuuksia. Hassin mukaan on tärkeää rakentaa Eurooppaa, joka on reilu kaikille maille myös pitkällä aikavälillä. Kreikka oli huolissaan syvästä lamasta toipuneen Suomen EU-jäsenyydestä 1990-luvun alussa, Hassi muisteli.

Tallenteen keskustelusta voi katsoa eduskunnan verkkolähetyspalvelussa: Suuren valiokunnan ja suomalaisten europarlamentaarikkojen tapaaminen

Lähde: Eduskunta.fierror:
Copyright © NordenBladet 2008-2020 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory