Puhemiesneuvosto ehdottaa: tiedustelulait uudelleen valiokuntien käsittelyyn

NordenBladet ‚ÄĒ ‚ÄčEduskunnan puhemiesneuvosto on p√§√§tt√§nyt ehdottaa t√§ysistunnolle, ett√§ siviili- ja sotilastiedustelua koskevat asiat l√§hetet√§√§n takaisin hallinto- ja puolustusvaliokuntiin, joille perustuslakivaliokunnan tulee antaa lausunto.

Virkamiestyönä on käyty läpi hallintovaliokunnan ja puolustusvaliokunnan tiedustelua koskevissa mietinnöissä ehdotetun sääntelyn yhdenmukaisuus perustuslakivaliokunnan lausunnoissa asetettujen vaatimusten kanssa.

Selkeitä puutteita ei ole selvityksessä tullut esille, mutta mietinnöissä ehdotetun sääntelyn yksityiskohdista on tullut esille seikkoja, joita voidaan mahdollisesti tulkita eri tavoin. Tällaisia ovat syrjintää koskeva sääntely ja tekninen laitetarkkailu.

Virkamiestyönä näihin ei voida ottaa lopullista kantaa, vaan toimivalta arvion tekemiseksi on vain perustuslakivaliokunnalla.

Tiedustelulainsäädäntö on tärkeä Suomen turvallisuudelle. Sen tarpeellisuudesta ja kiireellisyydestä on eduskunnassa yksimielisyys. Kun kysymys on perusoikeuksien toteutumisesta, asia on valmisteltava erityisen huolellisesti, puhemies Paula Risikko sanoo.

 

Lähde: Eduskunta.fierror:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory