Helena-Reet: 1. joulukuuta! Toimelias henkilö, tykkäämisestä, ruoasta, keramiikasta jne. + KUVAT!

Helena-Reet: 1. joulukuuta! Toimelias henkilö, tykkäämisestä, ruoasta, keramiikasta jne. + KUVAT!

NordenBladet – Tänään avasin Suomesta Ruohonjuuri-terveystuotekaupasta ostamani terveysjuoman, ”Havupuu-uutejuoman”. Se on luomuviljeltynä tuotettu 100 % kasviperäinen eliksiiri / havupuu-uute. Juoma on tehty nuoren männyn kuoresta, mehusta ja lähdevedestä, ja on voimakas antioksidantti. Otamme sitä perheen kanssa nyt sen loppumiseen saakka joka aamu ennen aamiaista.

Tarkastin talvisen ruokalistan ja huomasin, että voisimme syödä enemmän tuoretta. Talvellakin täytyy saada vitamiineja, niinpä toin pöytään enemmän hedelmiä, juureksia, vihanneksia ja yrttejä – tomaatteja, paprikoita, ituja, salaatinlehtiä, tilliä, basilikaa, mandariineja, banaaneja ja ananaksia. Kaikki värit ovat edustettuina ja aamiaispöytä näytti upealta. Maistui ylelliseltä ja itse valmistetun keramiikan ansiosta pöytä näytti minusta jopa kuninkaalliselta!Pidän erittäin paljon ruokien tarjoamisesta itse käsityönä tehdyissä, omaperäisissä ja ainutlaatuisissa astioissa! Olemme Ivankan Shoshanan kanssa tehneet useita savisia keittiöastiastoja. Tänäänkin kävimme Ivankan kanssa savipiirissä ja valmistumassa on taas monta kaunista tuotetta. Oma tämän hetken suosikkini on äskettäin valmistunut kirjava kukkavaasi ja sen oheen sopiva kulho. En tiedä, miten hyvin kuva tuo esiin niiden olemuksen, mutta ne ovat juuri sellaisia lämpimiä, yksinkertaisia maaseutukodin tyylisiä astioita.

Tänään käteeni osui Dick Carlsonin kirja ”Toimelias henkilö”, joka alkaa lauseella: Maailma antaa tiet miehelle, joka tietää, minne menee. Se herätti kiinnostusta ja jäin selaamaan kirjaa ja löysin siitä kivan taulukon, jossa oli esitetty miellyttävälle ja puoleensavetävälle persoonallisuudelle tyypillisiä ominaisuuksia ja tottumuksia. Iloitsin, sillä juuri niitä ominaisuuksia olen tietoisesti pyrkinyt itsessäni kehittämään (en tosin siksi, että olla ns. puoleensavetävämpi, vaan tullakseni paremmaksi ihmiseksi). Mitä paremmaksi ihmiseksi tulen, sitä suuremmaksi onni sisälläni kasvaa, ja se on hyvä tunne.

Kirjoitan Carlsonin tekemän tutkimuksen tulokset teillekin. Puoleensavetävimpien persoonallisuuksien osalta esiin oli nostettu seuraavat ominaisuudet:

1. iloisuus
2. ystävällisyys
3. siisteys, puhtaus
4. mukavuus (hmmm… mitä se tarkemmin sanoen tarkoittaa? :D)
5. avuliaisuus
6. epäitsekkyys
7. huumorintaju
8. mielikuvituksellisuus
9. innokkuus
10. tasapainoisuus

Omasta puolestani lisäisin kolme asiaa:

1. Arvostelusta pidättyminen. En pidä ihmisten arvostelemisesta, me kaikki olemme täällä kasvaaksemme ja tehdäksemme virheitä ja sitten, toivottavasti, oppiaksemme niistä.
2. Itsessään myönteisen suhtautumisen kehittäminen (tyyliin ”Kannattaa ajatella, että ihmiset ovat pikemminkin hyviä”).
3. RAKKAUS – rakastunut ja rakastava ihminen on sitä kaikkea, mitä D. Carlson luetteli. Rakastukaa ja rakastakaa, niin olette paras versio itsestänne!!!! ❤❤❤

Lounaaksi tein ”kuuluisan” merikaalisalaattini. Postitin tänään NordenBladetiin GOURMET-otsikon alle myös reseptin (TÄSSÄ). Olen kerran aikaisemminkin julkistanut sen reseptin blogissani, mutta silloin valitsin koristeluun tilli-basilikan ja tyrnin sijasta mansikoita ja kevätesikkoja (katso blogi TÄSTÄ).

Ruoan koristelu ja tarjoilu on ruoanlaitossa kaikkein hauskinta – keväällä ja kesällä lisään aina mielelläni ruokaan tuoreita syötäviä kukkia! Talvikaudella käytän koristeina myös paljon kuivattuja tai pakastettuja kasveja ja marjoja.

Eilen kävimme pitkästä aikaa kaupassa (viime aikoina tilaan yleensä internetistä, koska kauppa on melko kaukana ja internetistä tilaamalla säästää reippaasti aikaa) ja kauppaan voisi vaikka jäädä, siellä on niin paljon suloisia tavaroita!!! Jo yksistään lautasliinavalikoimaa voi jäädä tunniksi ihailemaan. Olimme kaupassa puolitoista tuntia ja poistuimme sieltä kunnollisen taakan kanssa. Kaikenlaisen ruokatavaran lisäksi ostin huippusöpöt pupun kuvin koristellut lämpölaukut ja kissalle ihanan pehmeän pesän.
Oli hauskaakin.
Itsepalvelukassassa vieressämme oli yksi perhe, jonka mies sanoi viime hetkellä: odottakaa, unohdin jotakin, ja suuntautui alkoholitiskille. Nauratti kovin… ajattelin, että jopas on, mekin unohdimme, mutta sitten ajattelin, että olkoon…

Ajoimme kotiin, mutta se, mikä ei antanut rauhaa… oli alkoholitiski. 🙈😂

Purimme kotona ostoksemme, hemmottelin kissaa, mutta en saanut silti rauhaa…. siltä alkoholitiskiltä 🙈😂 hahhaaaa

No, tavanomaista… menimme uudelleen kauppaan ja kävimme siellä tiskillä myös. Pidän siitä, että kotona on kunnon varasto kaikkea. PS!!! Ja alkoholin EI PIDÄ OLLA aina alkoholipitoista. On kiva, että kotona on kaikkea, mutta meillä erittäin suosittua on kuitenkin alkoholiton olut, alkoholiton samppanja jne. Olen kauan sitten ajatellut, että miksi alkoholitonta olutta ei myydä isommissa pakkauksissa??? Joka tapauksessa kävimme kaupassa, varastot täydennetty, mieliala korkealla, ettei annettu kiusaukselle periksi…. So me! 😈😅😂😝

Apua, nyt on tarpeeksi höpötelty. Kohta Allan tulee kotiin ja alkaa puuhailla. Nyt tulee blogiin taas pieni tauko, sillä välillä pitää tehdä työtäkin 🙂 Jos hyvin menee, avaan ensi viikolla jo uudennuskuurin käyneen OHMYGOSSIPin Viron sivun!

Tämä tältä kertaa, halauksia!!!! 🥰🥰
Rakastan teitä!

xoxoxo


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory