Partha Dasgupta puhuu kestävästä talouspolitiikasta Helsingissä

NordenBladet — Pääministeri Sanna Marinin johtama talousneuvosto järjestää 1. kesäkuuta talouspoliittisen konferenssin, jonka teemana on ekologisesti kestävä talouspolitiikka 2020-luvulla. Tilaisuuden pääpuhujaksi saapuu professori Sir Partha Dasgupta, jonka nimeä kantava luonnon monimuotoisuuden taloudellista merkitystä korostava raportti on saavuttanut laajaa kansainvälistä huomiota.Dasguptan johdolla vuonna 2021 laadittu raportti korostaa tarvetta ympäristön ja luonnonvarojen kestävään hyödyntämiseen; ihmiskunta ja talous ovat riippuvaisia luonnon tarjoamista palveluista ja luontoa tulisi ajatella yhtenä pääoman muotona taloudellisen ja sosiaalisen pääoman rinnalla. Taustalaskelmissa on arvioitu, että luontopääoma on supistunut voimakkaasti viime vuosikymmeninä. Tavoitteena tulisi olla luontopääoman säilyminen vähintään ennallaan.
 
Konferenssin tarkoituksena on pohtia, millaisia toimia Dasguptan raportin tavoitteiden saavuttaminen edellyttää alkaneella vuosikymmenellä ja miten ne heijastuvat talouspolitiikkaan. Kokouksessa pohditaan muun muassa sitä, mitkä ovat Suomen osalta keskeiset kysymykset ja erityispiirteet raportin toimeenpanon näkökulmasta. Lisäksi tilaisuudessa keskustellaan siitä, millaisia haasteita tavoitteet asettavat talouspolitiikkaan ja julkiseen talouteen.
Tilaisuuden avaa pääministeri Sanna Marin, jonka jälkeen kuullaan Sir Partha Dasguptan alustus. Valtiovarainministeri Annika Saarikko sekä ympäristö- ja ilmastoministeri Emma Kari käyttävät kommenttipuheenvuorot. Tilaisuuden kieli on englanti.Tilaisuus järjestetään kutsuvierastilaisuutena keskiviikkona 1.6. klo 10.00-12.00 Pikku-Finlandiassa, Helsingissä. Tilaisuutta voi seurata suorana lähetyksenä valtioneuvoston YouTube-kanavalla

Pääministeri Sanna Marinin johtama talousneuvosto järjestää 1. kesäkuuta talouspoliittisen konferenssin, jonka teemana on ekologisesti kestävä talouspolitiikka 2020-luvulla. Tilaisuuden pääpuhujaksi saapuu professori Sir Partha Dasgupta, jonka nimeä kantava luonnon monimuotoisuuden taloudellista merkitystä korostava raportti on saavuttanut laajaa kansainvälistä huomiota.

Lähde: ym.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory