PALJONKO sähkö maksaa tänään, millainen on sähkön hinta tällä hetkellä (1 kWh:n hinta nyt) ja miten korkea sähkön hinta on huomenna? LIVE-HINTALUNTTILAPPU + Miten paljon kodinkoneet kuluttavat sähköä

PALJONKO sähkö maksaa tänään, millainen on sähkön hinta tällä hetkellä (1 kWh:n hinta nyt) ja miten korkea sähkön hinta on huomenna? LIVE-HINTALUNTTILAPPU + Miten paljon kodinkoneet kuluttavat sähköä

NordenBladet – Ihmiset ovat saaneet ensimmäiset mielettömät sähkölaskunsa ja ne, jotka eivät ole tähän mennessä sähkönhintoja seuranneet, ovat alkaneet niitä huolellisesti tarkkailla ja vähentää tai peräti välttää sähkön kuluttamista korkean hinnan tunteina. Jos et halua, että sähkön hinnannousu syö koko palkkasi, sinun tulisi joka päivä sähköä viisaasti käyttääksesi suunnitella sähkön hinnan mukaan esimerkiksi pyykinpesu, paistinuunin käyttö pitempään ja lattialämmityksen käyttö edullisimmiksi kausiksi.

Seuraavassa esitämme suuren ja perusteellisen katsauksen – kaikki, mitä voisit sähkön hinnasta ja sähkönkulutuksesta tietää!

1. PALJONKO SÄHKÖ MAKSAA SUOMESSA juuri parhaillaan, reaaliajassa? Paljonko sähkö maksaa tänään ja huomenna? Mistä tiedän, milloin sähkö on edullista ja milloin kallista?

NordenBladet.fi:n tunnin tarkkuudella esitetty sähkön hintataulukko (sähkömarkkinoiden hintalunttilappu) antaa yksinkertaisesti ja selkeästi tietoa sähkön markkinahinnasta (pörssin tämän hetken hinnasta). Helposti, selkeästi ja mukavasti luettava ja tunnin tarkkuudella esitetty koko päivän sähkön hinnan esittävä aikataulu näyttää Suomen tällä hetkellä voimassa olevan sähkön hinnan.

Sähkön hinta kuvataan NordenBladet-sivustojen etusivulla ja kautta koko ympäristön sivun oikeassa reunassa olevassa taulukossa. Tarkan sähkön hinnan voi katsoa jokaisesta tasatunnista seuraavaan tasatuntiin. Suomalaisella sivulla (NordenBladet.fi) näet Suomen sähkönhinnat.

2. Miten NordenBladetin sähköhinnan lunttilappua käytetään, että kulutettaisiin vähemmän sähköä ja saataisiin kuukauden lopussa pienempi sähkölasku?

Tarkasta aloitukseksi palveluntarjoajasi kanssa solmimasi sopimuksen yleisehdot ja selvitä, mikä paketti sinulla tarkalleen on. Jos sinulla on tuntiperusteinen pörssipaketti, sähkön hinnan seuraaminen on erittäin tärkeää!

Sähkön hinnan lunttilappua voi lukea kuten liikennevaloja:

🔴 Punainen – kallis hintavyöhyke eli päivän korkeimmat hinnat (20 -… eurosenttiä kWh) (Säästääksesi yritä käyttää tänä aikana vähemmän sähköä!)
🟡 Keltainen – keskimmäinen hintavyöhyke (10-20 eurosenttiä kWh)
🟢 Vihreä – päivän edullisin hintavyöhyke (… -10 eurosenttiä kWh). (Jos haluat säästää rahaa, suosittelemme käyttämään sähköä vihreään aikaan!)

(taulukossa näytettyihin hintoihin lisätään arvonlisävero, verkkomaksu verkkopalvelusi tarjoajan ja kotikuluttajan liityntäpisteen sijainnin mukaan sekä valmistevero)

Kodinomistajien ja yrittäjien, joilla on pörssipaketti, kannattaa joka päivä seurata juoksevasti tämän päivän ja huomisen pörssihintaa ja suunnitella eniten energiaa kuluttavat toimensa edullisemmalle (ns. vihreälle) aikavyöhykkeelle. Sähkön hintaa seuraamalla saat pienemmät sähkölaskut ja voit säästää sähkökustannuksista huomattavia summia (satoja, joissakin tapauksessa jopa tuhansia euroja)!

💡 NordenBladetin sähkön hinnan LIVE-taulukko on mukautettu tarkalleen Suomen aikaan ja osoittaa Nord Pool Spotin kilovattitunneissa juuri PARHAILLAAN SUOMESSA VOIMASSA OLEVAN HINNAN!

Helppo, maksuton ja selkeä kellonajat huomioon ottava hintataulukko sekä työpäiville että viikonlopuksi. NordenBladetin sovelluksella kuvaamme teille päivittäisen sähkön hinnan, jota voitte mukavasti seurata sekä kotisivultamme tietokoneelta että matkapuhelimesta. Hyvä apuri jokaiselle päivälle! Paljon niistä, jotka käyttivät NordenBladet.fi:n sähkötaulukkoa jo edellisenä kuukautena, saivat puolta pienemmät sähkölaskut!

3. MITEN KULUTTAA VÄHEMMÄN SÄHKÖÄ ja säästää rahaa? Mitä voin tehdä, että sähköä kuluisi vähemmän? Haluan, että keskimääräinen sähkönkulutus olisi pienempi ja säästäisin sähköä. Miten energiankulutuksesta voi säästää?

a). Lämpöeristys
Jos asuntosi on huonosti lämpöeristetty ja kodin lämmönpitävyys on vähäinen, siihen liittyy välittömästi myös suurempi energiankulutus. Kannattaa harkita kunnollista perustuksen, ikkunalautojen ja seinien lämpöeristystä. Myös pimeään aikaan verhoja käyttämällä voi vähentää lämmityksen tarvetta kylmillä säillä. Nopein ja edullisin tapa on kääriä ikkunalaudalle iso saunapyyhe tai kevyt peite rullaksi ja tilapäiseksi ”tuulenesteeksi”.

b). Huoneiden lämpötila
Jos sinun tulee lämmittää tiloja suoraan tai epäsuorasti sähköllä (maalämmitys / sähköpatteri), suuri taloudellinen ero on jo lämpötilan laskemisella parilla asteella. Ja tässäkin, kytke lämmitys päälle vain edullisen energian aikaan.

c). Tarkasta valaistus
Noin neljännes kotitalouden energiankulutuksesta kuluu tavallisesti valaistukseen! Suosittelemme vaihtamaan kaikki hehkulamput / halogeenilamput LED-lamppuihin. LED eli valodiodi on kiinteä puolijohdekomponentti, joka muuntaa sähköenergian suoraan valoksi, toisin kuin hehkulamppu, jossa 95 prosenttia hehkulampun valosta muunnetaan lämmöksi. LED-lamppuja käyttämällä säästät sähköenergiaa tavalliseen hehkulamppuun verrattuna jopa 90 prosenttia! LED-valaisimen käyttöikä on jopa 50.000 tuntia, joka tuo säästöä myös huoltokustannuksista. Tarkkaile myös, etteivät lamput pala turhaan, ja sammuta lamput niistä huoneista, joissa et oleskele.

d). Pesukoneen käyttö
Säädä ohjelma vuorokauden edullisimmalle kellonajalle tai tarvittaessa kytke pesukone päälle yöllä silloin, kun sähkön hinnat ovat pitkiä kausia peräkkäin punaisella vyöhykkeellä (huippukorkealla). Yleensä yöaika on puolta edullisempaa. Samoin tavallisesti sähkö on edullisempaa viikonloppuina. Kuivausrumpu kuluttaa vuodessa n. 450 kWh. Pyykin kuivaaminen kuivaustelineessä auttaa säästämään.

e). Jääkaapit ja pakastimet
Useissa kodeissa on käytössä monta jääkaappia ja pakastinta. Edullisempaa on sijoittaa tuotteet yhteen jääkaappiin ja jättää toinen talveksi pois käytöstä. Vuodessa vanhemman sukupolven jääkaapin energiankulutus yltää kymmeniin euroihin, joka voi yhteenlaskettuna olla kalliimpi kuin kaapissa olevat elintarvikkeet. Jos ulkona on pakkasasteita, voi esimerkiksi vajassa tai autotallissa olevan pakastimen kausittain rohkeasti kytkeä 24 tunniksi pois päältä korkean hinnan aikaan ja sitten taas kytkeä päälle.

f). Tarkasta laitteet, jotka eivät ole käytössä
Vedä pistoke pistorasiasta irti! Kodin tekniikkaa hankittaessa kannattaa olla fiksu ja valita energiaa säästävämpiä laitteita. Mutta… vaikka kodin sähkölaitteet ovatkin nykyisin muuttuneet energiaa säästävämmiksi, erilaisia laitteita on kodeissa hyvin paljon ja todellisuudessa sähkönkulutuksemme aina vain kasvaa. Tutkimukset ovat osoittaneet, että enemmän kuin neljännes ihmisistä pitää laitteitaan odotustilassa. Se kuitenkin tarkoittaa, että jokainen odotustilassa kuluva watti aiheuttaa yhden euron kokoisen kustannuksen vuodessa. Irrota pistorasiasta niiden laitteiden ja akkulaturien pistokkeet, joita et käytä päivittäin. Odotustilassa olevien laitteiden energiankulutus voi käsittää jopa 10 prosenttia koko talouden sähkölaskusta.

4. MITEN PALJON ERI LAITTEET sähköä kuluttavat? Millaiset kodinkoneet kuluttavat eniten sähköä? Miten paljon kodinkoneet / kodin tekniikka kuluttaa sähköä keskimäärin?

Sähköliesi ja -uuni kuluttavat vuodessa 23 %, n. 280 + 420 kWh. Jos otamme keskikulutukseksi yhdellä käyttökerralla 1,4 kWh ja laskien, että liettä käytetään 300 ja uunia 200 kertaa vuodessa, saamme niiden vuoden energiankulutukseksi yhteensä 700 kWh. Lasikeraamisella keittolevyllä varustetut liedet kuluttavat yleensä vähemmän energiaa kuin vanhemman tyypin metalliliesilevyt.

Jääkaappi – Lähes kymmenen vuotta vanha jääkaappi kuluttaa vuodessa sähköä 850 kWh, kun taas uudet A+ jääkaapit kuluttavat samassa ajassa vain 280 kWh. Jääkaappi kuluttaa keskimäärin vuodessa n. 420 kWh. PS! Mitä enemmän kaappiin kerääntyy jäätä, sitä suurempi sen energiankulutus on!

Televisio – TV kuluttaa vuodessa n. 100 kWh. Uudemmat A+++ luokan led-televisiot kuluttavat kolmanneksen verran vähemmän energiaa kuin tavalliset A-tehokkuuden televisiot ja noin 60 % vähemmän kuin plasmatelevisiot.

Astianpesukone – kuluttaa vuodessa n. 280 kWh. Keskimäärin astianpesukoneeseen mahtuu 12 astiakertaa ja sen pesu kuluttaa energiaa 1 kWh. Jos saman astiamäärän pesee käsin, veden lämmitykseen kuluu keskimäärin 2,5 kWh energiaa. Siten astianpesukoneen energiankulutus käsin pesuun verrattuna on 60 % pienempi.

Pesukone – kuluttaa vuodessa n. 260 kWh.
Kuivausrumpu – on suuri energiankuluttaja, joka käyttää vuodessa n. 450 kWh. Koska kyseessä on lähinnä mukavuusväline, siitä kannattaisi säästösyistä luopua. Vanhemmat koneet kuluttavat yhtä työsykliä kohti keskimäärin 4 kWh energiaa, 200 kuivauskertaa kohti se tekee energiankulutukseksi 800 kWh vuodessa.

Tietokone – Kannettava tietokone säästää energiaa, koska se kuluttaa sähköä jopa 80 % vähemmän kuin pöytätietokone. Vielä säästeliäämpiä ovat kuitenkin tabletit. Pöytätietokone kuluttaa vuodessa lähes 500 kWh sähköä, kannettava tietokone 60 kWh ja tabletti vain 3 kWh.

Muut kodinkoneet – pienemmistä kodin laitteista suurimpia sähkönkuluttajia ovat vedenkeitin, silitysrauta, mikroaaltouuni ja pölynimuri. Vähemmän energiaa kuluttavat kahvikone, mikserit ja tehosekoittimet, föönit, tuulettimet ja liesituulettimet. Veden lämmittäminen lämminvesivaraajalla vie vuodessa noin 20 % energiasta.

Voimassa olevia pörssihintoja seuraamalla, säästäväisesti ja tietoisesti energiaa käyttämällä ja tietoisena siinä, paljonko kodinkoneesi sähköä käyttävät, voit säästää kuukausittain satoja euroja. Jos sinulla on solmittuna tuntiperusteinen pörssipaketti, ala tarkkailla sähkön hintoja jo tänään!

Kuva: Pexels
Lähde: NordenBladet.ee



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory