Mainos:Talous- ja rahoitusasioiden neuvosto ja euroryhmä kokoontuvat Brysselissä 12.-13.7.2021 

NordenBladet — Kokouksessa keskustellaan elpymis- ja palautumistukivälineen (RRF) täytäntöönpanosta ja samalla päätetään kahdentoista jäsenmaan suunnitelmien neuvoston täytäntöönpanopäätöksien hyväksymisestä. Suomi katsoo, että näiden maiden elpymis- ja palautumissuunnitelmat täyttävät asetetut vaatimukset ja Suomi voi näin ollen hyväksyä suunnitelmia koskevat neuvoston täytäntöönpanopäätökset.Ecofin-neuvosto keskustelee myös kestävään talouteen siirtymisen rahoitusta koskevasta strategiasta. Komissio julkaisi strategian ja lainsäädäntöehdotuksen EU:n vihreistä velkakirjoista 6.7. Suomi muodostaa kantansa näihin syksyllä. Euroopan elpymissuunnitelma (taustatietoa ja aikajana) 
Neuvoston kaikki aiheet 
Euroryhmä kokoontuu sekä laajassa että normaalissa kokoonpanossa Euroryhmä kokoontuu maanantaina 12. heinäkuuta. Laajennetussa euroryhmässä puheenjohtaja kertoo eurohuippukokouksessa käydystä keskustelusta pankkiunionin viimeistelemiseksi. Lisäksi euroryhmän asialistalla on keskustelu talous- ja finanssipolitiikasta Yhdysvaltojen valtiovarainministeri Janet Yellenin kanssa.  Pankkiunioni (taustatietoa) Euroryhmässä käydään normaalissa kokoonpanossa vuosittainen keskustelu euroalueen finanssipolitiikan virityksestä ja euroryhmä saa tilannekatsauksen digitaalista euroa koskevista valmisteluista ja käy politiikkakeskustelun jatkovalmistelun painopisteistä. Digitaalinen euro (Euroopan keskuspankki) 
Digitaalinen rahoitus (taustatietoa) 
Suomea kokouksissa edustavat Suomen pysyvä edustaja Marja Rislakki ja alivaltiosihteeri Leena Mörttinen. Lisätietoa: Finanssineuvos Susanna Ikonen, puh. 02955 30049, susanna.ikonen(at)vm.fi 
Talous- ja rahoitusasioiden neuvosto (Ecofin) on yksi EU:n neuvoston kokoonpanoista. Ecofin päättää vastuualueensa EU-lainsäädännöstä useimmiten yhteistyössä EU:n parlamentin kanssa. Tehtäviin sisältyy myös jäsenmaiden talouspolitiikan koordinointi. Ecofin-neuvostoon kuuluvat EU-maiden valtiovarainministerit. 

Euroryhmä on epävirallinen elin, jonka tehtävänä on koordinoida euromaiden talouspolitiikkaa ja edistää talouskasvua. Ryhmään kuuluvat euromaiden valtiovarainministerit. Euroryhmä tekee po-liittisia linjauksia mutta ei päätä esimerkiksi lainsäädännöstä. 

Lähde: Valtioneuvosto.fi


Tags assigned to this article:
SuomitiedotteetuutisetValtioneuvosto

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory