Mainos:Työttömyysturvatehtäviä keskitetään Uudenmaan TE-toimistoon

NordenBladet — Uudenmaan TE-toimisto antaa jatkossa työvoimapoliittiset lausunnot osasta työttömyysetuuden saamisen edellytyksistä kaikkien työ- ja elinkeinotoimistojen toimialueilla. Keskittämisen tavoitteena on, että käsittelyajat ja ratkaisukäytännöt ovat entistä yhdenmukaisempia. Lisäksi halutaan turvata, että työttömyysetuuden saamisen edellytyksistä annettavat lausunnot käsitellään viivytyksettä.Tehtävien keskittäminen Uudenmaan TE-toimistolle on perusteltua siksi, että sillä on kyky ja valmius johtaa suuren yksikön toimintaa. Lisäksi Uudenmaan TE-toimistolla on vahvaa osaamista keskitettävistä tehtävistä sekä toimivat ja vakiintuneet toimintaprosessit ja -käytännöt.Uudenmaan TE-toimisto hoitaa työvoimapoliittiset lausuntotehtävät, kun kyseessä on 
muu kuin työsuhteessa tehty työ, työllistyminen yrittäjänä ja omassa työssä, opiskelu, nuorten velvollisuus hakea opiskelupaikkaa työttömyysetuuden saamisen edellytyksenä sekä työvoimapoliittisesti moitittava menettely.
Kaikki työ- ja elinkeinotoimistot antavat toimialueillaan edelleen työvoimapoliittisia lausuntoja esimerkiksi työnhaun voimassaoloon, kokoaikatyön hakemiseen ja työllistymistä edistävien palveluiden ajalta maksettavaan työttömyysetuuteen liittyvistä työttömyysetuuden saamisen edellytyksistä.Keskittäminen ei muuta työnhakijan asiointia TE-toimistossa.Valtioneuvosto antoi asiaa koskevan asetuksen 8.7.2021. Asetus tulee voimaan 1.10.2021.

Lähde: Valtioneuvosto.fi


Tags assigned to this article:
SuomitiedotteetuutisetValtioneuvosto

Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory