Mainos:Helena-Reet: Terve, grillauskausi! Tällainen oli siis vuoden ensimmäinen ulkoilmatilaisuus! VALOKUVAT!

Helena-Reet: Terve, grillauskausi! Tällainen oli siis vuoden ensimmäinen ulkoilmatilaisuus! VALOKUVAT!

NordenBladet – Sunnuntaina meillä kävi vieraita ja pidimme tämän vuoden ensimmäiset grillijuhlat! Alkuun suunnitelmissa oli mennä retkelle jonnekin rämeelle tai eväsretkelle metsään, mutta koska tarkalleen ei voi tietää, millainen sää tulee, päätimme tehdä kotitilaisuuden, jonka voi tarvittaessa muuttaa sisätiloihin. Sää ei järjestänyt epämiellyttävää yllätystä, ja niin saimme puuhailla koko päivän pihalla.

Aikainen aamu alkoi autotallin siivouksella (vein paljon tarpeetonta tavaraa jätekeskukseen), samoin lajittelin lasten vaatteet, jalkineet ja lelut, ja annoin pois ne, jotka olivat meille pieniä tai joita emme enää tarvitse. Maastoautollinen tavaraa kertyi!

Sitten valmistuin vieraiden tuloon – tein suuren kulhollisen tuoretta salaattia ja valitsin astiat, jotka tulee viedä pihalle. Edellisenä iltana valmistui myös napoleoninleivos, jotta grillaamisen jälkeen olisi jälkiruokaakin tarjolla. Pidän siitä, että ulkona syödään savilautasilta (en ole suuri kertakäyttöastioiden kannattaja, sillä se pilaavat luontoa ja ovat muutenkin epämukavia. Ensimmäisellä tuulella ne lentävät tiehensä ja haarukat rikkoutuvat lihaa syötäessä heti). Jälkeenpäin on tosin enemmän pesemistä ja siivoamista, mutta se vaiva kannattaa – kauniisti tarjoiltu ruoka maistuu paremmalta, päivästä jää viihtyisämpiä, kodikkaampia ja lämpimämpiä muistoja ja valokuvatkin, joita jälkeenpäin katsella, ovat paljon kauniimpia 🙂

Grillasimme pihalla kahdenlaista lihaa, katkarapuja ja tortilloita. Lapset pelasivat jalkapalloa. Olin hyvilläni, että Ivanka Shoshana ei jäänyt yhteisistä leikeistä sivuun ja osallistui muiden kanssa niin upeasti! Oli todella kiva päivä!

Lue myös: Helena-Reet: Huhtikuusta ja ensimmäisistä kevättoimista puutarhassa + SUURI KUVAGALLERIA!
Lue myös minun aiemmat blogipostitukseni (kaikki postitukset voi lukea neljällä kielellä – viroksi, suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi!)

Kuvat: NordenBladet (Helena-Reet Ennet) ja NordenBladet (Ardo A).


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory