Mainos:Helena-Reet: Huhtikuusta ja ensimmäisistä kevättoimista puutarhassa + SUURI KUVAGALLERIA!

Helena-Reet: Huhtikuusta ja ensimmäisistä kevättoimista puutarhassa + SUURI KUVAGALLERIA!

NordenBladet – Huhtikuu on niin upea! Ilma lämpenee jo (ainakin siitä on suurta toivoa!) ja puutarha ja talo on täynnä (kevät)kukkia. Pidän siitä, että keittiössä on aina kukkia pöydällä, se luo erityisen lämmintä kodin tunnelmaa ja saa silmät sädehtimään erityisellä tavalla joka aamu!

Minun aamuiset suosikkini:
Lohi- tai taimenpaahtoleipä sekaleivästä (tämän hetken top 3 suosikit Leibur-firman 100 % ruisjauhopaahtoleipä, pellavansiemensekaleipä ja kaurasekaleipä), jolle lisään tuoretta salaatinlehteä, tilliä ja timjamia, moniviljapuuro ja Löfbergs Lila -kahvi. Kokeilen erilaisia voita (tai on oikeampi sanoa margariineja), erittäin hyviä ovat lisäsuolaiset Keiju ja Voimix. Kahvin juon yleensä Farmin täysmaidon kera. Lisäksi olemme suuria raejuuston ystäviä. Testaamme kaikkea, mitä myynnissä on. Eniten päätyy pöytään Coopin raejuustoa, sillä se on kotiruokakaupassamme hinnaltaan edullisinta. Minulla on kauppalistalla myös uusi suosikki – Tere-yhtiön juustokakun makuinen kuorrutettu kohuke (rahkapatukka)! Syön kohukkeita siten, että panen kupin täyteen maitoa ja sitten murskaan kohukkeen siihen. Silloin se on mehukas ja maukas! Nami-nami!

(blogi jatkuu gallerian jälkeen)

Minulla alkoivat kevättyöt! Jos lehtien haravoiminen jätetään sivuun, aloitin ensimmäiset suuremmat kevättyöt – leikkasin puista oksia ja hävitin n. kahdeksan kuivunutta tyrnipuuta (suuri apu siinä on Makitan työkaluista!), kunnostin joitakin kukkapensaita ja istutin Hollannista De Ree -tarhasta peräisin olevia liljoja (Curitiba ja Muscadet), kurjenmiekkoja (Violet) sekä miekkaliljoja (Green Star ja Sorpresa).

Kasvien parissa on melkoisesti puuhaa. Liljat esimerkiksi pitää talveksi peittää turpeella, miekkaliljojen kukkasipulit tulee kaivaa maasta, kuivattaa ja säilyttää kevääseen saakka viileässä. Aiemmin en osannut ostaessani ottaa sellaisia asioita huomioon, istutin vain ja ihmettelin, miksi seuraavana vuonna kasveja ei enää ollutkaan. Siksi on aina fiksua selvittää, onko kasvi monivuotinen, kylmänkestävä (voi jättää talveksi maahan) ja millaista kasvupaikkaa kasvi suosii (varjoa, aurinkoista paikkaa jne.). Kurjenmiekat, tulppaanit ja narsissit ovat siksi varmoja valintoja – vähän vaivaa ja joka vuosi on kukkameri taattuna.

Minulla on suunnitelmissa oikeastaan luoda hyvin luonnonläheinen ja yksinkertainen puutarha. Yritän jatkossa tuoda kuvaan enemmän niitty- ja metsäkasveja – kevätesikoita, lemmikkejä), ruiskukkia, päivänkakkaroita, kieloja, kanervaa jne. Pidän myös kovasti villistä (ja myös tavallisesta) laventelista ja kaikenlaisista yrteistä ja rohdoskahveista.Minulla alkaa pian paljasjaloin kävelyn kausi, sen juhlistamiseksi tuli tehdyksi erityisen roosa ja säteilevä pedikyyri 🙂
Kaunista kevättä!

Lue myös minun aiemmat blogipostitukseni (kaikki postitukset voi lukea neljällä kielellä – viroksi, suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi!)

Kuvat: NordenBladet (Helena-Reet Ennet) ja NordenBladet (Ardo A).


Mainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory