LAPSET ovat parhaita opettajiamme, sillä he näkevät maailman selvemmin kuin aikuiset. Mitä tehdä, jotta olla onnellinen kuin lapsi?

LAPSET ovat parhaita opettajiamme, sillä he näkevät maailman selvemmin kuin aikuiset. Mitä tehdä, jotta olla onnellinen kuin lapsi?

NordenBladet – Tämän päivän maailma ja kasvatusnormit sanelevat voimakkaasti sen, miten lapsia tulee kasvattaa, millaisia normeja tulee noudattaa ja mikä on ”oikea” ja mikä ”väärä”. Normeista poikkeamiset ovat välittömästi huomion kohteina ja niitä aletaan ”hoitaa” jopa tableteilla.

Todellisuudessa vanhemmat tekevät lapsilleen karhunpalveluksen, kun pakottavat heille voimalla omia ajatuksiaan ja käsityksiään. Kuvitelkaa, että teille sanotaan jatkuvasti, mitä teidän pitää tehdä ja mitä ei saa tehdä. Te lakkaatte itse ajattelemasta, teidän ympärillenne kehittyy vähitellen välinpitämättömyyden tai kapinamielen kapseli, joka tappaa heräävän luovuuden. Ei saa unohtaa, että me kaikki olemme syntyneet vapaina ja haluamme elää vapaina!

Paulo Coelho on sanonut: ”Lapsi voi opettaa aikuiselle kolme asiaa: onnellisena olemista ilman syytä, koko ajan jonkin tekemistä ja sitä, miten koko voimin vaatia sitä, mitä haluaa”. Se on totta, lapset ovat viisaita ja meillä on heiltä hyvin paljon oppimista.

Lapset ovat paljon paremmin maailmaan yhteydessä kuin aikuiset, sillä heillä on kyky elää tätä hetkeä ja nykyisyyttä, lapset eivät pelkää ja ovat huolettomia.

Lukuisista tieteellisistä tutkimuksista on ilmennyt, että suuren osa ajasta (lähes 95 %) ihmiset käyttävät alitajuntaansa, joka on peräisin lapsuudesta. Kuudenteen elinvuoteen saakka muistiimme ja alitajuntaamme ohjelmoituu perustavaa laatua olevia tottumuksia. Sen jälkeen nämä tottumukset valvovat elämäämme – me noudatamme niitä tai pyrimme muuttamaan niitä.

Jos lapselle opetetaan, miten tietyissä tilanteissa ajatella ja reagoida, se estää hänen kykyään löytää ongelmiin ratkaisut itse. Lapsi on lähes aina iloinen, hänellä ei ole vihaa ketään kohtaan, hän on uskomattoman anteeksiantava ja välittävä!

Lapsi on aina täysin tietoinen, huomiokykyinen ja utelias, samaan aikaan kun aikuiset ovat oman ymmärryksensä ja järkevyytensä vankeja ja jäävät elämän yksinkertaisista iloista ja ihmeistä paitsi. Lapset kykenevät huomaamaan pieniä yksityiskohtia (esimerkiksi pikkuisen hyönteisen) paljon paremmin kuin aikuiset. Miksi? Siksi, että lapset ovat valmiina kaikille ympäristönsä taajuuksille ja värinöille.

Pääosalla lapsista ja teini-ikäisistä hallitsevat theta- ja alfa-aivoaaltojen kuviot. Näitä molempia pidetään aivojen toiminnalle äärimmäisen rentouttavina ja ne tulevat esiin silloin, kun kehomme on täysin vapaa stressistä. Nämä samat aivoaallot lisäävät luovuutta ja kykyä säilyttää suuren määrän tietoa, jota voi tallentaa pitkäaikaiseen muistiin.

Lapset tietävät, miten olla onnellinen. Älkäämme katkaisko heidän siipiään, kun he löytävät maailmaa. Meidän itsemme on aika alkaa oppia pienemmiltä, sillä juuri he osaavat opettaa meille asioita, joilla on todellista arvoa.

Miten omia aivoaaltoja voi muuttaa? Aivoaaltojen muuttamiseen on paljon erilaisia tapoja. Yksi tapa muuttaa omaa tietoisuuttaan ja kasvattaa hengenvoimaansa on käyttää siihen äänen voimaa. Siitä, miten äänitaajuudet auttavat sinua saavuttamaan myönteisiä tuloksia ja muuttamaan aivoaaltoja, voit lukea TÄSTÄ.

Kuva: Pexels
Lähde: NordenBladet.eeMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory