Mainos:Esitutkinnassa paljastui UB:n ja Helvetin Enkeleiden keskinäiset järjestelyt velanperinnässä

NordenBladet —

09.01.2020 klo 17.31Häme
Hämeen poliisilaitos tutkii kahta ryöstöä, jotka paljastuivat United Brotherhood -juttujen esitutkinnan yhteydessä. Kyseessä on tyypillinen rikoskokonaisuus, joka osoittaa, miten järjestäytyneet rikollisryhmät toimivat. Helvetin Enkeleiden toimeksiannosta toinen ryhmä tekee varsinaisen työn. Lisäksi rikokset eivät olisi paljastuneet, ellei poliisi muun rikostutkinnan yhteydessä olisi pystynyt rikoksia paljastamaan. Tämä johtuu siitä, että asianomistajat eivät eri syistä ilmoita näitä rikoksia poliisille. Näiden ryöstöjen tutkinta liittyy myös Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen Helvetin Enkeleihin liittyvään esitutkintakokonaisuuteen törkeiden huumausainerikosten osalta.
Päijät-Hämeen käräjäoikeus vangitsi 5.12.2019 lahtelaisen 34-vuotiaan miehen ja 11.12.2019 lahtelaisen 29-vuotiaan miehen todennäköisin syin epäiltynä kahdesta ryöstöstä vuoden 2019 aikana. Vangittuna olleiden miesten epäillään sopineen miespuolisen asianomistajan 21 000 euron velan siirtymisestä Helvetin Enkeleiltä United Brotherhoodin Lahden osaston perittäväksi. Velan alkuperä on esitutkinnan perusteella syntynyt ryöstön asianomistajana olevan miehen Helvetin Enkeleiltä tilaamista huumausaineista.
Velkaa perineet miehet sopivat ottavansa perimisestä itselleen lisäksi perimiskuluja, jolloin perittävä velka tuplaantui. Velkaa on peritty käyttämällä väkivaltaa ja uhkauksia. Perintää on kohdistettu sekä miespuoliseen asianomistajaan että hänen lähipiirissään olleeseen naiseen. Asianomistajista sekä mies että nainen ovat maksaneet United Brotherhoodin Lahden osaston jäsenille huomattavat summat. Ottaen huomioon, että velkaa on peritty korostaen epäiltyjen kuulumista United Brotherhoodiin sekä käyttämällä väkivaltaa United Brotherhoodin vuokraamassa tilassa Hollolassa, on poliisin käsityksen mukaan väkivaltaa ja sen uhkaa pidettävä vakavana.
Tapahtuma-aikaan mies, joka antoi velan United Brotherhood Lahden osaston perittäväksi, on ollut Helvetin Enkeleiden Lappeenrannan osaston jäsen ja on tällä hetkellä tutkintavankina Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen vaatimuksesta. Molemmat velkaa perineet ja tutkintavankeudessa olleet miehet ovat tapahtuma-aikaan on kuuluneet United Brotherhoodin Lahden osastoon. Miesten epäillään käyttäneen väkivaltaa ja uhkauksia miespuolista asianomistajaa kohtaan sekä uhkailleen naispuolista asianomistajaa rahojen saamiseksi. Lisäksi toisella velkaa perineistä miehistä on ollut käytössään miespuolisen asianomistajan ajoneuvo, jota lopuksi on käytetty rahojen perinnän tehostamiseksi panttina.
Velan perittäväksi antaneen miehen ja näiden kahden tutkintavankeudessa olleiden lisäksi jutussa on epäiltynä neljäs mies, joka on tapahtuma-aikaan kuulunut United Brotherhoodin Lahden osastoon. Tämän neljännen miehen epäillään olleen mukana rahojen perimiseen liittyvillä tapaamisilla sekä antaneen lupauksen miespuolisen asianomistajan auton palauttamisesta rahojen maksun jälkeen. Hänen epäillään myös olleen mukana hakemassa erästä velkana perittyä maksuerää.

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory