Mainos:Poliisille pilvipalvelu – videoiden ja valokuvien vastaanotto helpottuu

NordenBladet ‚ÄĒ

08.01.2020 klo 09.44Poliisihallitus
Poliisi ottaa käyttöön Pouta-palvelun, joka mahdollistaa aiempaa tehokkaamman tavan vastaanottaa digitaalista aineistoa. Palvelu on kehitetty Euroopan unionin sisäisen turvallisuuden rahaston tuella. Palvelu on ollut koekäytössä Helsingin, Vantaan ja Joensuun poliisiyksiköissä, ja saatu palaute on ollut hyvää.
Pouta-palvelusta on pyritty tekemään käyttäjälleen mahdollisimman yksinkertainen.
РKun poliisi tarvitsee tutkittavana olevan jutun vuoksi kansalaisilta tai yrityksiltä valokuvia, videoita tai muuta aineistoa, poliisi avaa kyseistä asiaa varten tilapäisen verkkosivun Poutaan. Pyydetyt tiedot, esimerkiksi onnettomuuspaikkakuvat tai valvontakameran videot, voidaan lähettää ja vastaanottaa palvelun kautta helposti. Sivulla on näkymä, josta tiedostot voidaan valita ja lähettää edelleen, poliisitarkastaja Kimmo Ulkuniemi Poliisihallituksesta kertoo.
Palvelun käyttäjät pääsevät sivulle linkin kautta. Pouta.poliisi.fi-alkuinen linkki voidaan jakaa henkilökohtaisesti sähköpostitse tai tekstiviestillä. Mikäli tapahtumapaikalla on ollut suuri joukko ihmisiä, linkki voidaan julkaista poliisin verkkosivujen, somekanavien ja mahdollisesti myös median välityksellä.
Nykytilanteessa poliisi ei ole voinut ottaa vastaan esimerkiksi sähköpostitse isokokoisia tiedostoja. Pouta-palvelu tarjoaa helppokäyttöisen, tietoturvallisen ja suojatun menetelmän aineiston vastaanottoon.
РOn kutenkin huomattava, että Pouta ei ole yleinen vihjekanava. Poutaan pyydetään aina yksittäiseen tapahtumaan liittyvää aineistoa, Ulkuniemi muistuttaa.
Tapahtumapaikalta saatu materiaali on poliisille tärkeää. Se toimii todistusaineistona ja auttaa rikos- ja onnettomuustutkinnassa.
РHätätilanteessa on kuitenkin ensisijaisesti siirryttävä turvalliseen paikkaan, soitettava hätänumeroon 112, autettava mahdollisia uhreja sekä odotettava poliisin tuloa, Ulkuniemi sanoo.
Palvelun suunnittelussa ja toteutuksessa on huomioitu tietosuojaan liittyvät velvoitteet.
Lisää tietoa poliisin verkkosivulla https://www.poliisi.fi/turvallisuus_ja_valvonta/pouta_palvelu

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory