Mainos:Uusi vuosi, vanhat kujeet

NordenBladet ‚ÄĒ Uudenvuodenaattoilta oli poliisille tavanomaisen kiireinen. Alkuillasta poliisia ty√∂llistiv√§t erityisesti kotih√§lytykset, liikenneteht√§v√§t ja rakettien ampumisesta aiheutuneet vahingot sek√§ h√§iri√∂t. My√∂hemmin y√∂ll√§ oli runsaasti erilaista nahinointia sek√§ tappeluita niin yleisill√§ kuin yksityisill√§kin paikoilla. Ohessa muutama esimerkki y√∂n teht√§v√§kirjosta:
Klo 23.30 aikaan nelikymppinen mies pahoinpiteli kahta parikymppistä miestä Itsenäisyydenkatu 23 kohdalla Tampereella lyöden heitä nyrkillä kasvoihin. Lisäksi hän oli lyönyt avokämmenellä parikymppistä naista kasvoihin. Poliisipartio otti miehen kiinni epäiltynä pahoinpitelyrikoksiin. Poliisiasemalla mies alkoi käyttäytyä uhkaavasti ja aggressiivisesti myös poliisia kohtaan. Hän mm. sylki päin poliisia sekä yritti riuhtoa itseään irti. Tältä osin asiaa tutkitaan virkamiehen vastustamisena.
Parikymppistä miestä heitettiin tuopilla kasvoihin Hatanpään valtatiellä Tampereella sijaitsevassa ravintolassa klo 23.40. Tilannetta ei edeltänyt riitaa eikä asianomistaja tuntenut tuopin heittäjää. Asianomistaja sai kasvoihinsa runsaat verta vuotavat haavat ja ambulanssi kuljetti hänet Acutaan. Rikoksesta epäiltyä ei tavattu, mutta hänen henkilöllisyytensä saatiin selvitettyä. Rikosilmoitus kirjattiin pahoinpitelystä.
Poliisi hälytettiin klo 00.19 Jyväskylän Yliopistonkadulla sijaitsevaan ravintolaan, jossa n. parikymppisen naisen päälle oli kaadettu juomat. Vaatteiden kastumisen lisäksi naisen kello ja puhelin vaurioituivat. Järjestyksenvalvoja oli puuttunut parikymppisen miesasiakkaan asiattomaan käytökseen, jolloin tämä oli alkanut huitoa järjestyksenvalvojaa kohti, rimpuilemalla estellyt kiinniottoaan ja käynyt toisella kädellä järjestyksenvalvojaa kurkusta kiinni. Poliisipartio kuljetti miehen putkaan rauhoittumaan. Häntä epäillään lievästä pahoinpitelystä ja järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta.
Poliisipartio oli tehtävällä Tampereen Aleksanterinkadulla klo 00.45, kun läheisestä ravintolasta tuli järjestyksenvalvoja ilmoittamaan kahden seurueen välisestä riidasta. Paikalla selvisi, että ainakin yhdellä henkilöllä oli nirhauma kasvoissa. Käsirysyssä oli soitettu suuta, tönitty, revitty hiuksista ja vaihdettu iskuja puolin ja toisin. Rikosilmoitus kirjattiin pahoinpitelystä.
Poliisi sai klo 01.05 hätäkeskukselta ilmoituksen, jonka mukaan Tampereen Hyhkyssä kiinteistön pihamaalla oli päihtynyt henkilö, joka ei ollut kykeneväinen etenemään. Partio tapasi paikalta 1990-luvulla syntyneen miehen. Hänen hallustaan löytyi sähkölamautin ja nyrkkirauta, jotka otettiin poliisin haltuun. Päihtymyssäilöön toimitettua miestä epäillään vaarallisen esineen hallussapidosta.
1990-luvulla syntynyt mies on ep√§iltyn√§ t√∂rke√§st√§ rattijuopumuksesta √Ą√§nekosken Torikadulla klo 01.25. Kuljettaja puhalsi tarkkuusalkometriin 0.57 mg/l:n tuloksen. H√§net m√§√§r√§ttiin ajokieltoon.
Poliisi hälytettiin Vanhalle Tampereentielle Ikaalisten keskustaan klo 01.58. Ohikulkija oli havainnut naisen makaavan maassa ja miehen seisovan hänen vieressä. Ohikulkija oli jäänyt selvittämään naisen vointia, jolloin paikalla ollut mies oli alkanut käyttäytyä aggressiivisesti ja aloittanut tönimisen sekä lopulta heittänyt auttajan maahan. Maassa ensiksi maannut nainen oli ambulanssissa hoidettavana, kun partio pääsi paikalle. Ilmeni, että häntäkin oli pahoinpidelty. Rikoksesta epäilty mies oli poistunut paikalta. Hänen henkilöllisyyttään selvitetään tutkinnassa.
Kaksi jo kertaalleen ravintolasta häiriökäytöksen takia poistettua keski-ikäistä miestä palasivat Ruoveden keskustassa sijaitsevaan anniskelupaikkaan klo 02.29. Toinen miehistä kävi järjestyksenvalvojaan kiinni hänen estäessään kaksikon sisäänpääsyä. Poliisipartion saapuessa paikalle miesten käytös oli yhä yhteistyökyvytöntä. Poliisipartio kuljetti heidät päihtymyssäilöön Tampereelle. Rikosilmoitus kirjattiin järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta ja pahoinpitelystä.
Tampereen Hämeenkadulla sijaitsevasta ravintolasta tuotiin päihtymyssäilöön 1990-luvulla syntynyt nainen, jota epäillään järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta. Tapahtuma-aika oli klo 02.50. Aggressiivisesti käyttäytyneen potkivan ja rimpuilevan naisen taltuttamiseksi oli tarvittu lopulta kolme järjestyksenvalvojaa. Nainen herää vuosikymmenen ensimmäiseen aamuunsa putkasta.
Jyväskylässä Palanderinkadulla poliisipartio pysäytti klo 03.15 auton tarkastusta varten. Kuljettaja osoittautui ajokiellossa olevaksi ja hänelle suoritettu huumausainepikatesti näytti positiivista. Turvallisuustarkastuksessa kuljettajan hallusta löytyi epäiltyä huumausainetta. Auton kyydissä ollut matkustaja oli auton omistaja ja tiesi kuljettajan olevan ajo-oikeudeton, mutta luovutti silti auton tämän kuljetettavaksi. Kuljettaja käytettiin verikokeessa ja häntä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kulkunevuon kuljettamisesta oikeudetta. Matkustajaa epäillään ajokorttirikkomuksesta.
Tampereen Salhojankadulla rikottiin kahdesta ajoneuvosta sivulasit klo 04.10. Poliisi tutkii asiaa vahingontekona. Paikalta on silminnäkijähavainto n. 185 cm pitkästä miehestä, joka oli pukeutunut tummiin housuihin ja tummaan takkiin. Hän oli poistunut jalkaisin Itsenäisyydenkatua pitkin itää kohti. Miestä ei etsinnöistä huolimatta tavattu.

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory