Poliisi valvoo vuoden vaihtumista Helsingin keskustassa

NordenBladet ‚ÄĒ

30.12.2019 klo 12.03Helsinki
Helsingin poliisi valvoo 31.12.2019 vuoden vaihtumista Helsingin keskustassa. Poliisi näkyy iltapäivän ja illan aikana Helsingin ydinkeskustassa, etenkin Kansalaistorilla, jossa järjestetään kaksi kansalaisille suunnattua tapahtumaa, ensimmäinen kello 17 alkaen, toinen kello 23 alkaen.
Järjestäjän arvion mukaan tapahtumiin odotetaan yli 60 000 osallistujaa.
Helsingin ydinkeskustassa on tapahtumien vuoksi useita liikennerajoituksia. Töölönlahdenkatu ja Mannerheimintie välillä Arkadiankatu ja Eteläinen Hesperiankatu suljetaan liikenteeltä viimeistään kello 22.
Kansalaistorille johtava Eero Erkon katu suljetaan liikenteelt√§ 15‚Äď01.30.
Linnunlaulusta Töölönlahden tapahtumapuistoon kulkeva kevyenliikenteen väylä puolestaan suljetaan kaikelta liikenteeltä kello 17.
‚Äď Omalla autolla keskustaan ei kannata l√§hte√§, vaan suosittelemme k√§ytt√§m√§√§n julkisia liikennev√§lineit√§, painottaa komisario Johanna Sinivuori Helsingin poliisilaitokselta.
Helsingin keskustassa ei saa ampua omia raketteja
Vuoden vaihtuminen on yksi vilkkaimpia iltoja ja öitä poliisin työssä Helsingissä. Poliisi muistuttaakin uudenvuoden juhlijoita turvallisuudesta. Alkoholin nauttimisessa on hyvä muistaa kohtuus ja se, että alkoholia saa pitää hallussaan ja käyttää vain 18 vuotta täyttänyt henkilö. Vanhemmilla on vastuu lasten ja nuorten juhlimisesta.
Ilotulitteita ei saa luovuttaa alle 18-vuotiaille eikä päihtyneille, sillä päihtyneenä harkinta saattaa pettää tai puuttua kokonaan.
‚Äď Vastuuntuntoinen kaveriporukka est√§√§ p√§ihtynytt√§ k√§sittelem√§st√§ ilotulitteita. T√§ll√§ tapaa v√§ltyt√§√§n onnettomuuksilta, ja juhlamieli s√§ilyy loppuun asti hyv√§n√§, Sinivuori muistuttaa.
Suojalasien k√§ytt√∂ on pakollista ilotulitteiden ampujille ja suositeltavaa my√∂s katsojille. Ilotulitteita saa k√§ytt√§√§ 31.12.2019 klo 18 ‚Äď 1.1.2020 klo 02. Ydinkeskustan alueella omien ilotulitteiden ja paukkupommien k√§ytt√∂ on ehdottomasti kielletty.
Erityistä huomiota ilotulitteiden käyttö vaatii silloin, kun lunta ei ole lainkaan. Raketit ja padat on tuettava huolella, jotta ilotulitteiden lähettäminen on turvallista.
‚Äď Viime vuosina olemme poliisissa havainneet hyv√§n√§ suuntauksena sen, ett√§ ihmiset ampuvat v√§hemm√§n omia ilotulitteita ja tulevat mieluusti katsomaan j√§rjestettyj√§ ilotulitustapahtumia.
Helsingin poliisilaitos toivottaa turvallista vuodenvaihdetta!
Asiassa ei ole muuta tiedotettavaa.

Lähde: Poliisi.fierror:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory