Päivätiedote Etelä-Pohjanmaa 22.12.2019

NordenBladet — Rattijuoppojen yö E-P:llä.
Poliisipartio pysäytti Kurikassa Saumantiellä sunnuntaina puolen yön jälkeen henkilöauton, jota kuljetti hiukan alle viisikymppinen Hämeessä asuva mies. Puhalluskoe osoitti rattijuopumuksen lukemia ja myös huumausaineen pikatesti antoi syyn epäillä huumeiden käyttöä. Myöskään ajo-oikeus ei ollut voimassa. Aiemmin samana iltana kuljettajaa ja autossa olleita toispaikkakuntalaisia oli sakotettu huumausaineen käyttörikoksista.
Kauhajoen keskustassa sunnuntaina hiukan ennen neljää aamuyöllä, ajoi poliisipartiota vastaan valoitta hiukan yli kaksikymppinen Kauhajoella asuva nainen. Puhalluskoe osoitti törkeän rattijuopumuksen. Kuljettaja määrättiin ajokieltoon ja asian loppukäsittely tapahtuu käräjäoikeudessa.
Sunnuntaina neljän maissa aamuyötä poliisipartiota vastaan ajoi Seinäjoen keskustassa Valtionkadulla valoton skootteri, jonka kyydissä oli matkustaja. Mopoilija ajoi jonkin matkaa poliisia karkuun mutta pysäytti sitten ajonsa. Puhalluskoe osoitti parikymppiselle seinäjokelaismiehelle törkeän rattijuopumuksen lukemia.
Sunnuntaina aamuyöstä yhden jälkeen poliisi tapasi Kärjessä skootterilla liikkeellä olleen nelikymppisen Seinäjoella asuvan miehen. Huumausaineen pikatesti antoi positiivisen tuloksen huumeille ja miehen läheisyydestä löydettiin huumeita todennäköisesti sisältänyt pussi ja samanlainen pussi oli miehen vaatteissa. Asiaa tutkitaan huumausainerikoksena ja rattijuopumuksena.
Lapualainen alle kaksikymppinen mies suistui tieltä Seinäjoen ohitustiellä sunnuntaina aamulla yhden maissa. Auto oli jälkien perusteella ajanut ojassa n 70 metriä, jonka jälkeen oli törmännyt tienliittymään, josta auto oli pyörinyt katon kautta ympäri päätyen pyörilleen. Kuljettaja oli päässyt omin voimin autosta ulos mutta oli loukkaantunut vakavasti ja hänet toimitettiin Seinäjoen sairaalaan. Puhalluskokeen mukaan alkoholilla oli osuutta tapahtumassa.
Lauantain ja sunnuntain taitteessa poliisille ilmoitettiin pahoinpitelystä yksityisasunnossa Nurmossa. Pariskunnan välille oli syntynyt riita, joka eteni siihen, että komikymppinen ilmajokelaismies pahoinpiteli naisystäväänsä. Poliisi toimitti miehen putkaan. Uhrin vammat olivat vähäiset.
Lauantaina puolen yön maissa poliisi selvitteli Ylistarossa tapahtunutta perheen sisäistä väkivaltatapahtumaa. Hiukan alle kolmikymppinen poika oli pahoinpidellyt isäänsä nyrkein. Myöhemmin sama mies oli sairaalassa uhitellut lääkäriä ja hoitajia väkivallalla. Poliisi toimitti miehen putkaan Seinäjoelle.
Lauantaina illalla kahdeksan kieppeillä poliisille ilmoitettiin Kivistössä sijaitsevasta asunnosta tulevasta voimakkaasta kannabiksen tuoksusta. Poliisi tapasi asunnosta kolme hiukan alle kolmikymppistä Seinäjoella asuvaa miestä ja asunnosta löytyi myös kannabiskasvattamo. Asunnon omistaja tuotiin poliisivankilaan ja toiselle asunnossa vierailleelle kirjoitettiin huumausaineen käyttörikoksesta sakko. Huumausaineen kasvattaminen on aina huumausainerikos, eikä huumausaineen käyttörikos.
Sunnuntaina iltapäivällä poliisi tarkisti omien tutkimustensa perusteella syntyneen epäilyn kannabiskasvattamosta. Kotietsinnässä Seinäjoen Joupissa sijaitsevasta rivitaloasunnosta löytyi pienehkö kannabiskasvattamo. Tapahtumasta on kirjattu huumausainerikosjuttu.

Lähde: Poliisi.fierror:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory