Mainos:

Päivätiedote Etelä-Pohjanmaa 21.12.2019

NordenBladet — Poliisi pysäytti Kurikassa Hämeessä asuvan noin kolmikymppisen miehen perjantaina aamupäivällä. Pikatesti osoitti huumausaine-epäilyn ja miehen ajokorttikaan ei ollut voimassa.
Perjantaina illalla Peräseinäjoella pysäytetty pakettiautolla liikkeellä ollut, seinäjokinen nelikymppinen mies, puhalsi alkometriin rattijuopumuslukemat ja huumausaineen pikatesti antoi aiheen epäillä myös huumausaineen käyttöä.
Poliisipartiolle tuli ilmoitus häiritsevästä kotibileistä vuokramökissä Kauhajoella lauantaina keskiyön paikkeilla. Poliisin tullessa paikalle talon pihassa oli auton kyydissä paikkakuntalainen 17-vuotias mies, joka kaasutteli voimakkaasti autollaan, siten, että auto liikkui edestakaisin jonkin matkaa. Puhalluskoe osoitti rattijuopumusta, eikä ajokorttiakaan luonnollisesti vähäisen iän vuoksi ollut kuljettajalla. Lain mukaan rattijuopumus toteutuu autoa liikuteltaessa; ajetulla matkalla tai paikalla ei ole väliä.
Seinäjoen Joupissa sijaitsevan hampurilaispaikan pihassa löi lauantaina aamuyöllä toistaiseksi tuntematon henkilö Järviseudulla asuvaa parikymppistä nuorukaista päähän siten, että mies menetti hetkeksi tajuntansa. Uhri toimitettiin tarkastukseen sairaalaan. Poliisilla on tietoa tekijästä, joka oli ennättänyt poistua paikalta ennen poliisin tuloa.
Ähtärissä sijaitsevassa pizzeriassa oli syntynyt jonkinlainen riitatilanne kahden lähialueella asuvan noin viisikymppisen miehen välille. Tilanne eteni nyrkkitappeluun, jossa toisen miehen hammas lohkesi. Osallisten kertomat tapahtuneiden kulusta eivät olleet yhteneväiset ja asia tutkitaan pahoinpitelyrikoksena.
Lauantaina aamuyöllä kahden maissa poliisi kävi selvittelemässä Seinäjoen keskustassa sijaitsevassa pubissa tapahtunutta tappelunnujakkaa, joissa osallisena olivat lähialueella asuvat 80- 90- ja 2000-luvulla syntyneet miehet. Alustavan selvityksen mukaan vanhin miehistä oli mennyt nuorempien pöytään, jossa oli syntynyt sanailua ja jotain kiinnikäymistä. Järjestyksenvalvojat ottivat tilanteen hallintaan, eikä pieniä naarmuja suurempia vahinkoja syntynyt. Vanhin kahakkaan osallistuneista toimitettiin putkaan.
Tuurissa sijaitsevassa kyläkaupassa olivat vartijat ottaneet kiinni perjantaina illalla kaksi miestä, joista toinen 70-luvulla syntynyt mies asuu Pirkkalassa ja toinen 80-luvulla syntynyt oli Ähtäristä. Miesten hallusta löytyi foliolla vuorattu reppu, jossa oli tavaraa yli tuhannen euron arvosta. Miesten käyttämästä pakettiautosta löytyi huumeita sen verran, että asiasta on kirjattu huumausainerikos. Miesten epäillään käyneen parin viikon sisällä aiemmin pariin kertaan samassa liikkeessä anastelemassa tavaroita. Parivaljakko toimitettiin Seinäjoelle poliisivankilaan.
Poliisille tuli ilmoitus häiritsevästä metelistä perjantaina alkuillasta Seinäjoen Hallilasta. Poliisipartion mennessä paikalle todettiin, että talossa oli ns kotibileet, joihin osallistui n 15 nuorta. Asunnosta kuului kova musiikki pihalle saakka. Poliisipartion tullessa paikalle osa nuorista oli vahvassa humalassa. Poliisi puhallutti kaikki paikallaolijat, joista muutama nuori puhalsi nollat. Suurin osa nuorista oli syntynyt vuonna 2004. Lasten vanhemmille ilmoitettiin ja he hakivat lapset pois.

Lähde: Poliisi.fierror:
Copyright © NordenBladet 2008-2020 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory