Mainos:Hämeessä myräkän seurauksena viitisenkymmentä liikenneaiheista tehtävää

NordenBladet —

19.12.2019 klo 09.39Häme
Talvimyräkän seurauksena kuluneen vuorokauden aikana oli erilaisia kolareita, tieltä suistumisia, jumissa olevia ajoneuvoja ja muita liikenteeseen liittyviä tehtäviä Kanta-Hämeessä 24 kappaletta ja Päijät-Hämeen puolella 23 kappaletta. Muutama raskaan ajoneuvoyhdistelmän ulosajo ja niiden onnettomuuspaikkojen raivaamiset haittasivat liikennettä isoilla vilkkaasti liikennöidyillä väylillä useita tunteja.
Hämeenlinna. Hätäkeskus ilmoitti keskiviikkona kello 13.15 liikenneonnettomuudesta Valtatiellä 10 Ruununmyllyssä. Tapahtumapaikalle menneelle poliisipartiolle selvisi, että Tuuloksentiellä oli rekka-auton perävaunu kaatunut ojaan ja tie on osittain poikki.
Tapahtumapaikkatutkinnassa selvisi, että 40-vuotias mies oli ajanut täysperävaunuyhdistelmää Tuuloksentiellä ja hän oli jarruttanut, jolloin perävaunu oli ajautunut tien oikeaan reunaan pientareelle kaatuen kyljelleen ojaan vetoauton jäädessä ajoradalle renkailleen.
Yhdistelmän kuormaa ei ollut varmistettu säännösten mukaisesti. Liikenteen häiriötilanteessa kuorma voi vaikuttaa ajoneuvon hallittavuuteen.
Tapahtuma työllisti partioita noin neljän tunnin ajan onnettomuuspaikan raivauksessa ja liikenteen ohjauksessa.
Kuljettajalle kirjoitettiin tapahtumapaikalla sakko liikenneturvallisuuden vaarantamisessa.
Hämeenlinna. Partio sai keskiviikkoaamuna tehtävän hätäkeskukselta Lukiokadulle, minkä mukaan henkilöauto oli törmännyt jalankulkijaan. Partio sai tapahtumapaikkatutkinnassa selville, että 66-vuotias nainen oli ajanut henkilöautolla Lukiokatua Kaivokadun suuntaan. Hän oli törmännyt Saaristenkadun risteyksen jälkeen suojatiellä kulkeneeseen jalankulkijaan. Henkilöauton kuljettaja ei ollut nähnyt lainkaan jalankulkijaan eikä hän ollut ehtinyt jarruttamaan ennen törmäystä.
Jalankulkija loukkaantui törmäyksessä ja hänet kuljetettiin sairaalaan hoidettavaksi. Henkilöauton kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.
Loppi. Partio tapasi keskiviikkona iltapäivällä 58-vuotiaan ajo-oikeudettoman miehen kuljettamassa pakettiautoa Kempinmutkassa. Hänet on määrätty aikaisemmin toistaiseksi ajokieltoon. Kuljettaja puhallutettiin seulonta-alkometrillä, jonka tulos oli 0,84 promillea. Hänet kuljetettiin sairaalaan verikokeeseen veren alkoholipitoisuuden määrittämiseksi.
Tapahtumaa tutkitaan rattijuopumuksena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.
Forssa. Partio sai keskiviikkona hieman ennen puoltayötä tehtävän Sorrinkadulle, jossa mies oli pahoinpidellyt toista miestä. Partiolle selvisi, että 52-vuotias mies oli heittänyt tyhjän maitotölkin naapurin pihaan. Häntä oli asiasta huomautettu, jolloin maitotölkin heittänyt mies oli hyökännyt asianomistajan kimppuun. Miehet olivat kaatuneen maahan lumikolan päälle. Asianomistaja oli sumuttanut turvasumuttimella päälle hyökänneen miehen kasvoihin, jolloin hän oli poistunut paikalta.
Poliisi tutkii asiaa lievänä pahoinpitelynä.
Lahti. Partio pysäytti torstaiyönä kahden aikoihin henkilöauton sen kuljettajan ajokunnon tarkastamiseksi Metsäpellontiellä. Kuljettaja toiminut 35-vuotias nainen puhalsi seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän tuloksen. Hänet kuljetettiin poliisilaitokselle tarkkuusalkometrikokeeseen, jonka tulos oli 0,57 mg/l.
Kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.
Lahti. Hätäkeskus ilmoitti keskiviikkona kello 18.10 kolarista Hämeenlinnatien ja Rakuunankadun risteyksessä. Partio sai selville, että asianomistaja oli pysähtyneenä Rakuunankadulla liikennevaloissa tarkoituksenaan kääntyä vasemmalle Hämeenlinnantielle Hollolan suuntaan. Liikennevalon vaihtuessa vihreäksi lähti hän liikkeelle kääntymään vasemmalle. Samaan aikaan 65-vuotias mies ajoi henkilöautolla Hämeenlinnantietä Lahden suuntaan ja hän jätti noudattamatta punaisen liikennevalon törmäten asianomistajan kuljettaman henkilöauton vasempaan kylkeen. Punaisia päin ajanutta epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.
Ensihoidon yksikkö tarkasti osalliset eikä kukaan tarvinnut sairaalahoitoa. Molemmat autot vaurioituivat pahoin törmäyksessä.
Heinola. Partio sai tehtävän keskiviikkoiltana valtatielle 5, jossa henkilöauto oli törmännyt rekan perään. Tapahtumapaikkatutkinnassa partio sai selville, että henkilöautoa kuljettanut ajo-kiellossa oleva 21-vuotias mies oli ajanut henkilöautolla vitostietä Heinolasta Mikkelin suuntaan. Hän ei ollut havainnut Lusinsuoran pohjoispäässä, että raskas ajoneuvoyhdistelmä oli ollut pysähtyneenä levikkeellä. Hän oli olettanut yhdistelmän olevan liikkeellä ja juuri ennen törmäystä hän oli yrittänyt väistää yhdistelmää siinä onnistumatta. Tapahtuma-aikaan oli pimeää ja runsasta lumisadetta.
Henkilöauton kyydissä oli kuljettajan lisäksi yksi matkustaja. Molemmat kuljetettiin tarkastettavaksi sairaalaan. Alkoholilla ei epäillä olevan osuutta tapahtuneeseen.
Henkilöauton kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory