Joulukuusi varas jäi kiinni Lahdessa

NordenBladet ‚ÄĒ H√§meen poliisilla oli teht√§v√§m√§√§r√§llisesti rauhallinen vuorokausi. Partioilla oli teht√§vi√§ vuorokauden aikana 153 kappaletta. Kanta-H√§meen puolella j√§i kiinni nelj√§ rattijuoppoa, jotka autoilivat huumausaineiden vaikutuksen alaisina.
Lahti. Partio havaitsi keskiviikkona aamuyöllä henkilöauton liikkuvan Launeen marketin pysäköintialueella. Partio päätti tarkistaa auton ja sen kuljettajan ajokunnon. Autoa kuljetti ajokiellossa oleva 69-vuotias mies.
Tarkastuksen yhteydessä partio havaitsi, että farmarimallisen henkilöauton takakontti oli raollaan ja sieltä pilkisti kuusen oksia. Auton sisällä oli yhteensä yhdeksän kuusta, joista osassa oli kiinni jouluvalot ja koristenauhat. Mies myönsi ottaneen kuuset marketin pihalla olevan joulumaan läheisyydestä.
Kuusivaras otettiin kiinni epäiltynä varkauteen.
Lahti. Vartija otti keskiviikkona iltapäivällä 26-vuotiaan miehen kiinni Ajokadun marketissa. Hän oli ottanut hyllystä neljä proteiinipatukkaa ja laittanut ne taskuunsa poistuen kaupasta ohi kassalinjojen maksamatta tuotteita.
Mies ei ollut ensimmäistä kertaa anastuspuuhissa, sillä tämä oli hänen 24 anastusrikoksensa vuoden sisällä. Hänet otettiin kiinni poliisilaki perusteisesti ja asiasta kirjattiin rikosilmoitus näpistyksestä.
Lahti. Partio havaitsi miehen ajavan polkupyörällä keskiviikkona puolenyön aikoihin Hennalankadulla. Hän yritti vältellä partiota, mutta partio sai hänet kuitenkin kiinni. Syy välttelyynkin selvisi, sillä miehen ajama polkupyörä oli varastettu ja hänellä oli etsintäkuulutus vankilaan passitusta varten.
Mies otettiin kiinni kätkemisrikokseen ja kuulustelujen jälkeen hänet toimitetaan vankilaan.
Hollola. Hätäkeskus ilmoitti keskiviikkona kello 23.15, että nainen potkii henkilöautoa parkkipaikalla Salpakankaantiellä. Partiolle selvisi, että 36-vuotias nainen oli potkinut auton ovea ja ikkunaa. Potkijaa epäillään lievästä vahingonteosta.
Hämeenlinna. Partio pysäytti keskiviikkona iltapäivällä henkilöauton Onkijärventiellä, koska sen kuljettaja ajoi alinopeutta ja nopeus vaihteli. Autoa kuljettanut 30-vuotias nainen puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen. Hän ei suostunut huumepikatestiin, mutta hänen ajosuorituksensa perusteella partiolla oli syytä epäillä, ettei nainen ollut ajokuntoinen. Hänet vietiin verikokeeseen asian varmistamiseksi.
Tapahtunutta tutkitaan rattijuopumuksena ja huumausaineen käyttörikoksena.
Janakkala. Partio pysäytti henkilöauton liikennetarkastusta varten keskiviikkona puolenpäivän jälkeen Hyvikkäläntiellä. Autoa kuljetti 30-vuotias nainen, joka puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen. Hänelle tehty huumepikatesti oli positiivinen amfetamiinille, kokaiinille ja kannabikselle. Hänet vietiin verikokeeseen asian varmistamiseksi.
Kuljettaja on toistaiseksi ajokiellossa ja hänellä on neljä aikaisempaa kulkuneuvon kuljettamista oikeudetta vuoden sisällä.
Poliisi tutkii tapahtunutta rattijuopumuksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja huumausaineen käyttörikoksena.
Riihimäki. Partio tapasi 33-vuotiaan miehen kuljettamassa henkilöautoa keskiviikkona aamupäivällä huumausaineiden vaikutuksen alaisena Jupiterinkadulla. Hänelle tehty huumepikatesti oli positiivinen benzoille.
Turvallisuustarkastuksen yhteydessä kuljettajan hallusta löytyi vähäinen määrä kannabista.
Kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta ja kahdesta huumausaineen käyttörikoksesta.
Forssa. Partio pysäytti keskiviikkoaamuna viiden jälkeen henkilöauton Yhtiönkadulla. Autoa kuljetti 40-vuotias ajo-oikeudeton mies. Hän puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti oli positiivinen amfetamiinille ja kannabikselle.
Asiasta kirjattiin rikosilmoitus nimikkeillä rattijuopumus, kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta ja huumausaineen käyttörikos.

Lähde: Poliisi.fierror:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory