Mainos:

Rattijuopot eivät pysyneet tiellä Hämeessä

NordenBladet — Hämeen poliisilla on tehtävämäärällisesti normaali arkivuorokausi. Tehtäviä oli vuorokauden aikana 228 joista yövuoron partiot hoitivat 100.
Lahti. Varhain keskiviikkoaamuna 18-vuotias mies menetti kuljettamansa auton hallinnan ajaessaan Huvilakatua Kiveriönkadun suuntaan. Auto oli kääntynyt ylämäessä poikittain ja luisunut kylki edellä kulkusuunnassaan vasemmalle vastaantulevien kaistan ja kevyenliikenteenväylän yli orapihlaja-aitaan. Partio puhallutti kuljettajan ja hän puhalsi seulonta-alkometriin rattijuopumuksen ylittävän tuloksen. Mies vietiin verikokeeseen asian varmistamiseksi.
Lisäksi selvisi, että kuljettajalla ei ollut henkilöauton kuljettamiseen vaadittavaa ajo-oikeutta. Hänellä oli vain AM-luokan ajo-oikeus.
Poliisi tutkii tapahtunutta liikenneturvallisuuden vaarantamisena, rattijuopumuksena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.
Orimattila. Partio tapasi keskiviikkona iltapäivällä 44-vuotiaan miehen kuljettamassa henkilöautoa Erkontiellä huumausaineiden vaikutuksen alaisena. Kuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta hänelle tehty huumepikatesti oli positiivinen kannabiksen ja amfetamiinin osalta.
Miehellä ei ole ajo-oikeutta ja hänellä oli kaksi aikaisempaa kulkuneuvon kuljettamista oikeudetta vuoden aikana.
Asiaa tutkitaan rattijuopumuksena, huumausaineen käyttörikoksena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.
Heinola. Partio sai hätäkeskukselta tehtävän liikenneonnettomuudesta keskiviikkona kello 19.30 Vuorikadun ja Syvälahdentien risteyksessä. Tehtäväilmoituksen mukaan henkilöauto oli törmännyt puuhun ja kuljettaja on mahdollisesti humalassa.
Partio sai tapahtumapaikkatutkinnassa selville, että 28-vuotiaan miehen kuljettama henkilöauto oli luisunut noin 100 metrin matkan nelipyöräluisussa ennen törmäystä puuhun. Partio puhallutti kuljettajan seulonta-alkometrillä, jonka tulos ylitti törkeän rattijuopumuksen rajan. Hänelle suoritettu tarkkuusalkometrikoe antoi tuloksen 0,47 mg/l alkoholia uloshengitysilmassa. Lisäksi partio totesi, ettei kuljettajalla ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta.
Auton kyydissä oli yksi matkustaja, jonka ensihoidon yksikkö tarkisti tapahtumapaikalla. Auto vaurioitui törmäyksessä ajokelvottomaksi, joten siitä poistettiin rekisterikilvet.
Tapahtunutta tutkitaan rattijuopumuksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisena.
Hämeenlinna. 33-vuotias nainen anasti keskiviikkona iltapäivällä kauppaliikkeestä kaksi noin 15 euron arvoista jouluterraariota Aulangontiellä. Hän laittoi tuotteet toisen naisen hameen alle ja naiset poistuivat maksamatta tuotteita kassalinjojen ohi. 33-vuotiaalla naisella on 19 anastusrikosta vuoden sisällä, jonka vuoksi hänen osalta asiasta kirjattiin rikosilmoitus nimekkeellä näpistys. Toisen naisen osuus asiassa käsiteltiin sakolla.
Riihimäki. Partio pysäytti henkilöauton hieman puolenyön jälkeen Lopentiellä, kun sen kuljettaja oli jättänyt noudattamatta kielletty ajosuunta-liikennemerkin. Autoa kuljetti ajokiellossa oleva 26-vuotias mies. Hän puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta hänelle tehty huumepikatesti oli positiivinen amfetamiinille ja kokaiinille. Mies käytettiin verikokeissa asian varmistamiseksi.
Kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, huumausaineen käyttörikoksesta ja liikennerikkomuksesta.
Auton kyydissä oli 26-vuotias mies, jolla oli useita haaste-etsintäkuulutuksia. Hänelle annettiin haasteet tiedoksi.
Riihimäki. 47-vuotias mies anasti keskiviikkoiltana hajuvesitesterin Voimalankadun marketista. Hän oli laittanut hajuveden taskuunsa ja ohitti kassalinjan maksamatta tuotetta. Miehen epäillään syyllistyneen näpistykseen. Hänellä on 20 aikaisempaa anastusrikosta vuoden sisällä.

Lähde: Poliisi.fierror:
Copyright © NordenBladet 2008-2020 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory