Liikennetehtäviä Päijät-Hämeessä ja janoisia varkaita Kanta-Hämessä

NordenBladet —

09.12.2019 klo 10.28Häme
Kanta-Häme
Keskipäivän aikoihin puhallutti poliisipartio autoilijoita Janakkalassa Hausjärventiellä. Puhallusratsiaan ajoi ajoneuvo, jonka kuljettaja puhalsi seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen rajan ylittävän rajan. Tarkkuusalkometri vahvisti tuloksen.
Noin kello 14.00 aikoihin pysäytti poliisipartio Hämeenlinnassa Kaurialassa auton, jonka kuljettaja puhalsi nollat seulonta-alkometriin. Autoa kuljettaneen miehen olemus ja käytös antoi olettaa hänen käyttäneen jotain muuta päihdettä ennen ajoon lähtöä ja hänelle suoritettiin pikahuumetesti. Testi osoitti epäillyn oikeaksi ja mies vietiin verikokeisiin. Miehen autosta löytyi paikanetsinnässä huumaavia lääkkeitä sekä erilaisia huumausaineita.
Kello 17.00 aikoihin Seminaarin koululla Hämeenlinnassa hajotti nuoriso koulun pihalla olevaa kellotornia. Poliisi tavoitti tekijät lähistöllä ja selvisi että alle 15-vuotiaat pojat olivat heitelleet lumipalloilla kellotornia. Lasten vanhemmille ilmoitettu asiasta ja pojat joutuvat korvaamaan yhteisvastuullisesti aiheuttamansa vahingot.
Forssassa Nikkilänkadulla sijaitsevassa kauppaliikkeessä asioi kaksi miestä jotka olivat lastanneet ostoskärryihin runsaasti alkoholijuomia ja poistuneet kärryjen kanssa ulos liikkeestä maksamatta tuotteita. Vartija oli seurannut kärryjen jälkiä Juhlakentänkadulle, jossa toinen tekijöistä havaitsi vartijan ja lähti juoksemaan karkuun. Miehen epäonneksi poliisipartio oli juuri tulossa paikalle samasta suunnasta mihin mies oli juoksemassa. Kiinniotetun miehen kertomana selvitettiin toisenkin miehen henkilöllisyys ja hän saapui soitosta paikalle. Miesten anastaman alkoholin yhteishinta oli lähes 300 euroa ja ne saatiin takaisin myyntikuntoisina.
Päijät-Häme
Noin kello 16.00 aikoihin Lahdessa Kauppakadulla Ruotsin kilvissä oleva ajoneuvo törmäsi liikennevaloihin pysähtyneen auton perään. Törmäyksen jälkeen kuljettajana toiminut nainen oli paennut paikalta jalan. Autoon oli jäänyt auton omistaja, joka kertoi kuljettajan henkilöllisyyden poliisille. Poliisille selvisi että kuljettajalla ei ollut voimassa olevaa ajokorttia. Nainen jäi kateisiin ja auton omistajalle annettiin sakko ajoneuvon luovuttamisesta ajo-oikeudettomalle.
Noin kello 20.00 aikoihin pysäytti poliisipartio 12-tiellä Hollolan Kukonkoivussa ylinopeutta ajaneen ajoneuvon. Auton nopeudeksi mitattiin 80 km/h alueella 106 km/h. Asiaa selvitettäessä havaittiin että auto kuljettaneella miehellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta ja hän oli jäänyt vuoden sisällä kiinni kortitta ajosta 24 kertaa.

Lähde: Poliisi.fierror:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory