Mainos:

Partioilla peruskeikkoja Hämeessä

NordenBladet — Hämeen poliisilla oli tehtävämäärällisesti rauhallinen vuorokausi. Tehtäviä oli 256 kappaletta, joista yövuoron partiot hoitivat 135 tehtävää. Häiriköitä putkaan päätyi kymmenkunta.
Riihimäki. Parikymppinen mies anasti olutta lauantaiaamuna marketista Telluskadulla. Mies oli ottanut liikkeen sisältä kaksi pakkausta olutta ja ohittanut kassalinjan maksamatta niitä. Myyjä oli yrittänyt pysäyttää miestä kaupan ovilla, muttei siinä onnistunut. Myyjä oli nähnyt miehen poistuneen läheisen kerrostalon rappukäytävään. Partio selvitti asunnon mihin näpistelijä oli mennyt ja hänet otettiin asunnosta kiinni. Asiasta kirjattiin rikosilmoitus nimikkeellä näpistys.
Riihimäki. Partiot suorittivat rattijuopumusvalvontaa lauantaina puolenpäivän aikoihin Kaunolaraitilla ja he tapasivat siellä kaksi huumerattijuoppoa.
58-vuotias ajo-oikeudeton kuljetti henkilöautoa amfetamiinin vaikutuksen alaisena. Autoon tehdyssä etsinnässä löytyi huumausaineita, jotka olivat kyydissä olleen 55-vuotiaan naisen. Naisen epäillään syyllistyneen huumausaineen käyttörikokseen ja miestä epäillään rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja huumausaineen käyttörikoksesta.
Samaan aikaan ja samalla paikalla pysäytettiin 26-vuotiaan naisen kuljettama henkilöauto ja hänelle tehty huumepikatesti oli myös positiivinen amfetamiinille. Myös häntä epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.
Riihimäki. Parikymppinen nainen oli ottanut taksikyydin Hämeenlinnan poliisilaitokselta ja hän oli pyytänyt taksia ajamaan Riihimäelle Lasitehtaankadulle. Perillä Riihimäellä oli tullut maksun aika, niin naisella ei ollutkaan rahaa maksaa 72,10 euron kyytiä. Nainen oli poistunut läheisen kerrostalon rappukäytävään. Naisen henkilöllisyys on poliisin tiedossa ja hänen epäillään syyllistyneen lievään petokseen.
Forssa. Partio sai hätäkeskukselta sunnuntaina puolenyön jälkeen tehtävän Saksalankujalle, minkä mukaan kolme nuorta miestä alkoi maalaaman grillin katoksen seiniin spray-maalilla. Partio tapasi paikalta kolme parikymppistä miestä, joiden hallussa oli spray-maalitölkkejä. He kertoivat maalanneensa erilaisia tekstejä ja tageja seiniin. Miesten epäillään syyllistyneen vahingontekoon.
Forssa. Ravintolan tanssilattialla kahden miehen välillä oli tullut riitaa sunnuntaiyönä Wahreninkadulla. 32-vuotias mies ei ollut pitänyt tanssilattialla muita ihmisiä häiriköineen 34-vuotiaan miehen touhusta. Hän oli päättänyt mennä rahoittelemaan miestä. Tilanne eteni kuitenkin jonkin asteiseksi tappeluksi, jonka ravintolan järjestyksenvalvojat olivat lopettaneet toimillaan. Molemmilla miehillä oli havaittavissa vammoja.
Tapahtunutta tutkitaan pahoinpitelynä, joihin molemmat osalliset ovat epäiltyjä.
Janakkala. Nelikymppisen naisen epäillään kuljettaneen päihtyneenä pakettiautoa lauantaina hieman ennen puoltayötä Koljalantiellä. Hän puhalsi ajon jälkeen seulonta-alkometriin 2,1 promillea. Nainen oli ilmeisesti törmännyt autollaan johonkin, koska pakettiauton keula oli vaurioitunut.
Nainen otettiin kiinni epäiltynä törkeään rattijuopumukseen ja liikenneturvallisuuden vaarantamiseen.
Kärkölä. Partio vastaan ajoi henkilöauto lauantai-iltana Riihimäentiellä Kärkölässä. Auton nopeudeksi mitattiin tutkalla 110 km/h nopeusrajoituksen ollessa 80 km/h. Partio kääntyi kyseisen auton perään. Partion saadessa uudelleen näköyhteyden autoon aloitti partio keskinopeusmittauksen. Autolle mitattiin keskinopeudeksi 135 km/h nopeusrajoituksen ollessa 80 km/h.
Partio pysäytti auton, jota kuljetti 20-vuotias mies. Hänellä oli kyydissä yksi matkustaja. Kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Hänet kuulusteltiin poliisiautossa ja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.
Lahti. Hätäkeskus ilmoitti lauantaina kello 13.45 riehuvasta näpistelijästä kauppaliikkeessä Alhonkadulla. Partioiden mennessä paikalle tuli uusi ilmoitus, että tekijä oli päässyt karkuun kaupasta ja hän juoksee Uudenmaakatua Renkomäen suuntaan myyjän seuratessa. Partio sai havainnon pakenijasta Uudenmaankadulla kevyenliikenteenväylällä myyjään edelleen seuratessa. Poliisi otti viestikapulan myyjältä ja jatkoi juoksua tekijän perässä metsäalueen läpi Jaakkolankadun suuntaan. Tekijä saatiin juoksukilpailun jälkeen kiinni Jaakkolankadulla.
Partiolle selvisi, että kyseisen parikymppinen mies oli mennyt kauppaan foliovuoratulla kassilla. Miehen poistuessa kaupasta oli henkilökunta yrittänyt pysäyttää miehen aulassa ja pyysi häntä näyttämään kassia heille. Tarkistuksen yhteydessä mies oli alkanut tönimään henkilökuntaa ja riuhtomaan itseään pois tilanteesta. Kaksi kaupan henkilökuntaan kuuluvaa sai lieviä vammoja tilanteessa.
Poliisi tutkii asiaa ryöstönä ja miehen mahdollisesti aikaisemmin tekemiä anastusrikoksia. Hänet otettiin kiinni asiassa.
Lahti. 21-vuotiaan naisen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen puolenyön jälkeen Hennalankadulla. Hän puhalsi seulonta-alkometriin 0,91 mg/l tuloksen, joka ylittää reilusti törkeän rattijuopumuksen rajan. Nainen käytettiin verikokeissa asian varmistamiseksi ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.
Lahti. Partio sai tehtävän sunnuntaina aamuyöstä viiden aikoihin miehestä, joka rikkoo ikkunoita Salonaukiolla. Partio tapasi tuntomerkkeihin sopivan miehen baarin edustalta, jonka oven ikkuna oli rikottu. Lisäksi partio totesi, että baarin terassilla oli rikottu pöytä ja viereisen liiketilan ikkuna oli säröillä.
Miehen hallusta löytyi myös kääntöveitsi. Hänet otettiin kiinni epäiltynä vahingontekoon. Veitsen osalta hänen epäillään syyllistyneen toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapitoon.
Orimattila. Partion suorittaessa valvontaa tunnuksellisella poliisiautolla sunnuntaina aamuyön tunteina Orimattilassa, kun se havaitsi henkilöauton tulevan Pakaantieltä Artjärventielle. Poliisiauton havaittuaan henkilöauton kuljettaja käänsi autonsa ympäri ja lähti ajamaan Pakaantietä takaisin tulosuuntaansa. Partio lähti auton perään kytkien pysäytysvalot päälle.
Henkilöauton kuljettaja kiihdytti selvästi nopeutta yrittäen ajaa partiota karkuun. Ajo jatkui Pakaantieltä Arolantien kautta Kehräämön pihalle. Hieman ennen Verkatietä henkilöauto ajautui nurmialueelle pysähtyen siihen.
Autoa kuljetti parikymppinen mies, joka puhalsi seulonta-alkometriin 0,75 promillea. Hän kertoi pakenemisen syyksi epäilynsä ajokunnostaan. Auton kyydissä oli kuljettajan lisäksi kolme matkustajaa.
Tapahtunutta tutkitaan rattijuopumuksena, liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja liikennerikkomuksena. Kuljettaja määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Lähde: Poliisi.fierror:
Copyright © NordenBladet 2008-2020 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory