Mainos:Miehellä 23 kortitta-ajoa vuoden sisällä

NordenBladet — Itsenäisyyspäivän juhlinta sujui Hämeessä kohtuullisen mallikkaasti. Pahoinpitelyistä kirjattiin seitsemän rikosilmoitusta ja muutama rattijuoppo jäi kiinni kuluneen vuorikauden aikana. Tehtäviä partiolla oli 310 kappaletta, joista yövuoron partiot hoitivat 173 tehtävää. Häiriökäyttäytyjiä ja päihtyneitä päätyi putkaan kymmenkunta.
Hämeenlinna. Partio pysäytti perjantaina puolenpäivän aikoihin henkilöauton kuljettajan ja auton kunnon tarkastamiseksi Kaivokadulla. Autoa kuljettanut päihtyneen oloinen 26-vuotias nainen puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti oli positiivinen amfetamiinille. Lisäksi hän on ajokiellossa.
Tapahtumaa tutkitaan rattijuopumuksena, huumausaineen käyttörikoksena ja kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta.
Hämeenlinna. Partio tapasi iltakymmenen aikaan 19-vuotiaan ajo-oikeudettoman miehen kuljettamassa henkilöautoa Katumantiellä. Hänellä ei ole koskaan ollut ajo-oikeutta ja tämä oli hänen 23. kerta, kun hän jäi kiinni kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.
Hämeenlinna. 26-vuotias mies kuljetti henkilöautoa alkoholin vaikutuksen alaisena aamuyöllä Hämeenlinnan keskustassa. Hän puhalsi seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän tuloksen. Hänet vietiin tarkkuusalkometrikokeeseen, jonka tulos oli 0,56 mg/l eli miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen.
Hämeenlinna. Hätäkeskus ilmoitti perjantaina kello 23.40 tappelusta ravintolassa Turun tiellä. Tapahtumapaikalla partiolle selvisi, että 30-vuotias mies oli tapellut ravintolan sisällä. Järjestyksenvalvoja oli mennyt rahoittelemaan tilannetta. Järjestyksenvalvojan poistaessa miestä ravintolasta alkoi hän käyttäytyä aggressiivisesti järjestyksenvalvojaa kohtaan. Ravintolan asiakas oli mennyt auttamaan järjestyksenvalvojaa ja he olivat saaneet tilanteen hallintaan. Riehuja poistettiin ravintolasta.
Asiasta kirjattiin rikosilmoitus nimekkeillä lievä pahoinpitely ja järjestystä ylläpitävän henkilön vastustaminen.
Forssa. Partio sai hätäkeskuksesta perjantaina kello 15.06 tehtävän Forssan Citymarkettiin, jossa kaksi miestä oli laittanut tavaroita vaatteisiinsa. Partiolle selvisi tapahtumapaikalla, että vartijat olivat ottaneet kiinni kaksi 18-vuotista miestä kassalinjojen jälkeen. He eivät olleet maksaneet tuotteita, jotka olivat heidän hallussaan. Miesten hallusta löytyi erilaisia lahjakortteja ja alkoholijuomia yhteensä noin 1138 euron arvosta.
Asiaa tutkitaan varkautena.
Lahti. Hätäkeskus ilmoitti perjantaina kello 16.35 pahoinpitelystä Ajokadulla. Partiolle selvisi, että asianomistaja oli ollut iltalenkillä ja kävellyt Launeen markettien pysäköintialueella. Häntä vastaan oli kävellyt mies, joka oli kävellyt asianomistajaa kohti. Hän oli yrittänyt väistää miestä, mutta mies oli tullut suoraan asianomistajan kimppuun ja kaatanut hänet maahan. Tämän jälkeen mies oli lyönyt ja potkaissut maassa makaavaa asianomistajaa. Pahoinpitelijä oli ladellut vielä uhkauksia poistuessaan paikalta.
Partio tapasi lähietäisyydeltä tuntomerkkeihin sopivan 38-vuotiaan miehen. Hänet otettiin kiinni epäiltynä pahoinpitelyyn ja laittomaan uhkaukseen.
Lahti. Kylässä ollut mies meni huomauttamaan naapuriasunnosta kuuluvasta kovaäänisestä musiikista perjantai-iltana kerrostalossa Mukkulankadulla. Huomautuksen kohteena ollut 26-vuotias mies ei ilmeisesti pitänyt huomauttelusta, sillä hän tuli asunnosta rappukäytävään ja uhkasi pahoinpitelyllä. Rappukäytävässä oli myös kolmas mies, jonka mukaan uhkailijalla oli ollut kirves kädessä. Hän oli saanut uhkailijan rauhoittumaan ja menemään takasin asuntoonsa.
Partio haki kirvesmiehen asunnostaan ja hänet otettiin kiinni epäiltynä laittomaan uhkaukseen ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapitoon.
Lahti. Hätäkeskus ilmoitti lauantaiaamuna kello 6.25 miehestä, joka leikkasi lukkoa irti polkupyörästä Lahden keskustassa. Partio tapasi kerrostalon pihasta 30-vuotiaan miehen, joka oli murtamassa lukkoa. Hänen hallustaan löytyi tekovälineen lisäksi puukko ja murtoväline.
Mies otettiin kiinni epäiltynä varkauden yritykseen ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapitoon.
Lahti. Lauantaiaamuna kello 5.45 tulleen hätäkeskuksen ilmoituksen mukaan Kymintiellä yritetään murtautua taloon. Partion mennessä tapahtumapaikalle ja tarkastaessa rakennuksen ympäristöä lähti talon takapihalta mies ja nainen juoksemaan karkuun. Partio sai 21-vuotiaan naisen kiinni ja hänen hallusta löytyi vähäinen määrä huumausainetta. Naisen seurassa ollutta 21-vuotiasta miestä ei löydetty etsinnöistä huolimatta, mutta hänen henkilöllisyys on poliisin tiedossa.
Kaksikko oli rikkonut yhden asunnon ikkunan ja varaston ikkunan.
Tapausta tutkitaan vahingontekona ja huumausaineen käyttörikoksena. Nainen otettiin kiinni kyseisiin rikoksiin odottamaan kuulusteluja.
Heinola. Hätäkeskus ilmoitti lauantaiyönä kello 02.39 liikenneonnettomuudesta Kaivokadun ja Lampikadun risteyksessä. Tapahtumapaikkatutkinnassa selvisi, että 20-vuotias nainen oli jättänyt väistämättä oikealta tullutta autoa törmäten siihen risteysalueella. Nainen ei suostunut puhaltamaan seulonta-alkometriin, minkä johdosta hänestä otettiin verikoe asian selvittämiseksi.
Molemmat auto vaurioituivat etuosistaan ja niistä laukesivat turvatyynyt. Kumpikaan osallinen ei loukkaantunut kolarissa.
Naista epäillään rattijuopumuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Hänet kuulusteltiin asiassa ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory