Rattijuoppoja ja rähinöintiä

NordenBladet — Jyväskylässä Kympinkatu 3:n kohdalla murtauduttiin Volkswagen Polo -merkkiseen henkilöautoon perjantaina klo 18.50-20.13 välisenä aikana. Autosta oli rikottu sivuikkuna ja anastettu reppu. Tekoa tutkitaan varkautena. Vihjeitä ja havaintoja rikoksen tekijästä voi ilmoittaa sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.keski-suomi@poliisi.fi.
1990-luvulla syntynyt etsintäkuulutettu mies tavattiin autoilemasta Tampereen Verkatehtaankadulla klo 22.49. Kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta kiinnijääminen oli 7. kerta vuoden sisään. Ajelusta kirjattiin rikosilmoitus. Myös matkustaja todettiin etsintäkuulutetuksi. Molemmat kuljetettiin poliisiasemalle.
Poliisipartio mittasi perjantai-iltana klo 19.47 Orivedentiellä Orivedellä Kangasalan suuntaan ajaneelle henkilöautoilijalle 134 km/h:n nopeuden rajoituksen ollessa 70 km/h. Kuljettajaksi osoittautui nuori aikuinen mies, jolla oli kolme matkustajaa kyydissään. Miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Hänet määrättiin ajokieltoon.
Hämeenkyrössä vt 3:llä Hämeenkyrön keskustan kohdalla pysäytettiin klo 21.42 liikennetarkastusta varten henkilöauto. Ratissa oli etsintäkuulutettu 1970-luvulla syntynyt mies, joka oli ajo-oikeudeton. Kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta kiinnijääminen oli 12. kerta vuoden sisään.
Poliisipartio sai klo 21.59 ilmoituksen, jonka mukaan Pyhäjärventiellä Pirkkalassa ajelee henkilöautoilija, jonka kulkuneuvo seilaa kaistojen välillä. Partio tavoitti auton ja pysäytti sen Säästäjänkadulle Tampereen puolella. Syy seilaamisen selvisi puhalluskokeesta. 1980-luvulla syntynyttä miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. Mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon ja hänen ajokorttinsa jäi poliisille.
Poliisipartio mittasi klo 22.38 vastaan tulleelle henkilöautoilijalle Kuljuntiellä Lempäälässä 98 km/h:n ajonopeuden. Mittauskohdassa on 50 km/h:n rajoitus. Nuorta aikuista naista epäillään törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamisen lisäksi rattijuopumuksesta. Hänet vietiin tarkkuusalkometrikokeeseen ja määrättiin sen jälkeen ajokieltoon. Autossa oli kuljettajan lisäksi yksi matkustaja.
1980-luvulla syntynyt mies on epäiltynä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta Tampereentiellä Orivedellä klo 22.41. Kuljettajalle mitattiin 135 km/h:n ajonopeus rajoituksen ollessa 80 km/h. Autossa oli kuljettajan lisäksi kolme matkustajaa. Mies määrättiin ajokieltoon.
1980-luvulla syntynyt mies kuljetti henkilöautoa ilman ajo-oikeutta Ponsantiellä Kangasalla lauantain puolella klo 00.36. Kiinnijääminen oli 5. kerta vuoden sisään.
Jyväskylässä Schaumanin Puistotiellä tarkastettiin klo 00.48 henkilöauto, jonka 1990-luvulla syntynyt mieskuljettaja osoittautui ajo-oikeudettomaksi. Häntä epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Puhalluskokeen tulos jäi alle rangaistavuuden rajan, mutta huumepikatesti antoi positiviisen tuloksen. Mies vietiin verikokeisiin.
Ikaalisten Läykinkadulla pysäytettiin klo 01.54 henkilöauto, jota ajoi 1990-luvulla syntynyt etsintäkuulutettu mies. Hän osoittautui ajo-oikeudettomaksi. Kiinnijääminen oli 15. kerta vuoden sisään. Ajelua tutkitaan myös epäiltynä rattijuopumuksena ja huumausaineen käyttörikoksena. Puhalluskoe näytti nollaa, mutta alustava huumetesti positiivista. Mies vietiin verikokeisiin ja tämän jälkeen poliisiasemalle.
Poliisi partio meni klo 02.04 Jyväskylän keskustassa Kompassille, jossa oli tappelu käynnissä. Osallisia oli viisi henkilöä – kaksi naista ja kolme miestä. Alustavien selvitysten mukaan tilanne oli saanut alkunsa suunsoitosta ja sen jälkeen oli alkanut paini. Kaiken kaikkiaan sekava tilanne saatiin rauhoitettua. Yksi osallisista oli saanut kasvoihinsa ja käsiinsä nirhaumia. Muutoin vakavampia vammoja ei muilla ilmennyt. Poliisi tutkii tapahtumia pahoinpitelyrikoksina.
Poliisipartio hälytettiin klo 02.14 Sastamalan Puistokadulla sijaitsevan ravintolan edustalle, jossa oli tappelu. Paikalla ilmeni, että tappeluun oli osallistunut useampiakin ihmisiä ja osa oli joutunut siihen mukaan yritettyään olla eri tilanteiden välissä. Ainakin kolmella henkilöllä havaittiin eriasteisia vammoja, jotka olivat lähinnä naarmuja ja ruhjeita sekä repeytyneitä vaatteita. Tilanteen sekavuuden ja osallisten päihtymyksen takia tarkempi tapahtumakuva jäi epäselväksi, mutta sitä selvitetään tutkinnassa. Rikosilmoitus kirjattiin pahoinpitelystä.
Kangasalan Holvastintiellä klo 02.42 henkilöautoa kuljettanut parikymppinen mies on epäiltynä rattijuopumuksesta. Hänet pysäytettiin liikennevalvonnan yhteydessä ja kuljetettiin tarkkuusalkometrikokeeseen poliisiasemalle. Kuljettaja määrättiin ajokieltoon.
Viikonloppuyön tapaan erilaisia tappeluja ja nahisteluja selvitettiin ravintoloiden sulkemisen aikaan vielä mm. Tampereella Aleksis Kiven kadulla klo 03.45 ja Keskustorilla klo 04.55 sekä Väinönkadulla Jyväskylässä klo 04.35.
Klo 18-06 välisenä aikana poliisilla oli yhteensä 145 tehtävää Pirkanmaalla ja 94 tehtävää Keski-Suomessa.

Lähde: Poliisi.fierror:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory