Itsenäisyyspäivä Helsingissä sujui poliisin näkökulmasta odotetusti – 13 ihmistä otettiin kiinni mielenosoituksiin liittyen

NordenBladet —

07.12.2019 klo 00.12Helsinki
Poliisi on turvannut itsenäisyyspäivän juhlintaa ja mielenilmauksia Helsingissä. Päivä sujui odotusten mukaisesti. Poliisille oli tehty etukäteen ilmoitus kuudesta mielenosoituksesta tai kulkueesta.
– Itsenäisyyspäivä meni suunnitelmien mukaisesti. Yksittäisiä henkilöitä otettiin kiinni, kertoo ylikomisario Seppo Kujala, joka vastasi poliisin operaatiosta itsenäisyyspäivänä.
Poliisi otti mielenosoituksiin liittyen kiinni 13 henkilöä. Heistä kymmenen päästettiin illalla vapaaksi. Poliisi aloittaa esitutkinnan yhdestä epäillystä räjähderikoksesta ja kahdesta epäillystä pahoinpitelystä. Näistä rikoksista epäillyt henkilöt jäivät illalla poliisin haltuun.

Viisi ihmistä otettiin kiinni metrosta. Perusteena oli rikoksilta ja häiriöltä suojaaminen, koska heillä oli mukanaan mielenosoituksessa kiellettyjä esineitä kuten soihtuja.
Kolme henkilöä otettiin kiinni, koska he häiritsivät Soldiers of Odin -mielenilmausta.
Kolmessa tapauksessa kiinnioton perusteena oli se, että henkilöt häiritsivät 612-mielenilmausta.
612-kulkueesta otettiin kiinni kaksi ihmistä. Heistä toinen heitti paukkupommin väkijoukkoon ja toinen otettiin kiinni rikoksilta ja häiriöltä suojaamiseksi.

Mielenilmaukset aiheuttivat poikkeuksia ja katkoksia liikenteeseen Helsingin keskustan alueella. Suurilta häiriöiltä vältyttiin, ja liikenne sujuu jälleen normaalisti.

Lähde: Poliisi.fierror:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory