Meri-lapissa rattijuopumuksia

NordenBladet ‚ÄĒ H√§t√§keskukseen tuli ilmoitus 5.12.2019 kello 6.00 Ylitorniolla Nuotionrannalla tapahtuneesta henkil√∂auton ulosajosta. Ilmoituksen mukaan henkil√∂auto oli katollaan ojassa ja sen per√§ss√§ oli per√§k√§rry, jonka kyydiss√§ moottorikelkka. Auton kuljettaja vietiin sairaankuljetuksen toimesta tarkastettavaksi Kemiin ja h√§nelt√§ otettiin rattijuopumusep√§ilyn vuoksi. Kuljettajaksi osoittautui poliisin entuudesta tuntema 38 -vuotias mies. Poliisin tullessa paikalle selvisi, ett√§ henkil√∂autoon oli kiinnitetty Ylitorniolta aikaisemmin anastetut kuorma-auton kilvet ja ett√§ per√§k√§rryn kyydiss√§ ollut moottorikelkka oli anastettu Ruotsista. Poliisi jatkaa asian tutkintaa rattijuopumuksena, huumausaineen k√§ytt√∂rikoksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisena sek√§ omaisuusrikoksien tutkintaa varkautena.
Hätäkeskukseen tuli ilmoitus 5.12.1029 kello 9.45 Kemissä Ajoksen satamasta yhdistelmäajoneuvon kuljettajasta, jonka oli puhaltanut satamavalvojan seulonta-alkometriin rattijuopumuksen ylittävän rajan. Poliisipartio tuli paikalle ja puhallutti 54-vuotiaan ulkomaalaisen yhdistelmäajoneuvon kuljettajan, tulos oli 0,67 mg/l. Poliisi pyysi kuljettajaa ohjaamosta henkilöllisyystodistuksen, jolloin kuljettaja nousi ohjaamaan ja tarttui ratista kiinni, eikä suostunut tulemaan ulos ohjaamosta. Kuljettaja yritti vetää kuljettajan ovea kiinni, jolloin poliisi joutui käyttämään voimakeinoja kuljettajan ulos saamiseksi. Lopulta mies saatiin ulos ajoneuvosta ja hänet tuotiin Kemin poliisivankilaan kiinniotettuna epäiltynä törkeään rattijuopumukseen ja niskoitteluun poliisia vastaan.
Poliisipartio pysäytti Kemissä Kauppakadulla 6.12.2019 kello 1.26 henkilöauton tarkastusta varten. Kuljettajaksi osoittautui 20 -vuotias Kemiläinen mies, jolla ei ole voimassa olevaa ajo-oikeutta. Mies puhalsi tarkkuusalkometriin 0,66 mg/l ja hänen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta. Autossa oli kyydissä kolme muuta henkilöä, joista yksi omisti ajoneuvon. Hänen epäillään syyllistyneen asiassa kulkuneuvon luovuttamiseen juopuneelle.
Poliisipartio pysäytti Torniossa Torpissa 6.12.2019 kello 4.25 henkilöauton tarkastusta varten. Kuljettajaksi osoittautui 21 -vuotias Torniolainen mies. Mies puhalsi tuloksen 0,56 mg/l ja hänet kuljettiin Kemiin verikokeisiin. Miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

Lähde: Poliisi.fierror:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory