Itsenäisyyspäivä on Helsingin poliisin suurin vuosittainen operaatio – näin juhlallisuudet vaikuttavat liikenteeseen ja ilmailuun

NordenBladet —

05.12.2019 klo 16.32Helsinki
Itsenäisyyspäivän viettoon liittyvät perinteiset juhlallisuudet ja muut tapahtumat aiheuttavat muutoksia julkisen liikenteen reitteihin sekä poikkeuksia yleiseen ajoneuvoliikenteeseen. Liikennevaikutuksia on Helsingin keskustassa 6.12.2019 noin klo 12.00–7.12.2019 noin kello 01.00 välisenä aikana. Poliisi suosittelee yksityisautoilun välttämistä keskusta-alueella erityisesti Töölössä kello 15–20.
Helsingin poliisi vastaa itsenäisyyspäivän juhlallisuuksien ja mielenosoitusten turvallisuusjärjestelyistä, eli ylläpitää yleistä järjestystä ja turvallisuutta. Itsenäisyyspäivän turvallisuusjärjestelyt ovat Helsingin poliisin suurin vuosittainen operaatio, jota tukevat kaikki Suomen poliisiyksiköt ja useat yhteistyöviranomaiset.
Kulkueiden liikennevaikutukset
Mielenosoituksia on ilmoitettu järjestettävän iltapäivästä lähtien. Seuraavat tiedossa olevat mielenosoituskulkueet aiheuttavat reiteillään katkoksia liikenteeseen:

Ylioppilaiden soihtukulkue lähtee liikkeelle Hietaniemestä kello 17 ja etenee reittiä Hietaniemenkatu–Arkadiankatu–Mannerheimintie–Pohjoisesplanadi–Mariankatu–Aleksanterinkatu­–Senaatintori. Kulkueen arvioidaan saapuvan Senaatintorille kello 18.
Helsinki ilman natseja -kulkue kokoontuu Narinkkatorille noin kello 16 ja etenee reittiä Narinkkatori–Arkadiankatu–Runeberginkatu–Taivallahdenaukio. Kulkue on liikkeellä noin kello 17.30–18.
612-kulkue kokoontuu Töölöntorille kello 18 ja etenee reittiä Töölöntori–Runeberginkatu–Pohjoinen rautatienkatu–Mechelininkatu. Kulkueen arvioidaan olevan liikkeellä kello 19–20.
Mielenilmaus itsenäisyyspäivän juhlan kunniaksi kokoontuu Museokadulle noin kello 15 ja etenee reittiä Museokatu–Runeberginkatu–Mäntymäen kenttä. Kulkue on liikkeellä näillä näkymin kello 16–16.30.
Soldiers of Odin -kulkue kokoontuu Kansalaistorille noin kello 16 ja etenee reittiä Töölönlahdenkatu–Museokatu–Töölönkatu–Dunckerinkatu–Hesperianpuisto. Kulkueen arvioidaan saapuvan Hesperianpuistoon noin kello 18.

Mielenosoituksista on julkaistu erillinen tiedote bit.ly/mielenosoitukset6122019. Helsingin poliisin verkkosivuilla on vastattu yleisiin kysymyksiin mielenosoituksista bit.ly/vastauksiamielenosoituksista.
Ilmailua rajoitetaan Helsingissä itsenäisyyspäivänä
Itsenäisyyspäivänä ilmailua rajoitetaan Helsingin keskustassa kello 10–23. Rajoitus koskee sekä miehitettyä että miehittämätöntä ilmailua (dronet). Kuva kieltoalueesta on tämän tiedotteen liitteenä.
Tilapäinen rajoitusalue on perustettu viranomaisten oman ilmailutoiminnan ja alueella olevien yleisötapahtumien turvaamiseksi. Viranomaisilla on alueella vilkasta ilmailutoimintaa, ja rajoituksen noudattamista valvotaan tarkoin. Kiellon rikkomisesta seuraa sakkorangaistus ja lisäksi laitteet voidaan tuomita rikoksentekovälineinä valtiolle menetetyiksi. Alan toimijoilta ja harrastajilta toivotaan ymmärrystä asiassa. Karttaan rajatulla alueella ei siis saa lainkaan lennättää droneja tai miehittämättömiä ilma-aluksia.
Rajoitukset eivät koske sotilas-, rajavartio-, poliisi-, tulli-, merenkulku- ja ilmailuviranomaisia eikä pelastustointa, ensihoitopalvelua tai potilaskuljetuksia hoitavia viranomaisia tai heidän määräämiään lentoja silloin, kun näille viranomaisille säädettyjen tehtävien suorittaminen vaatii lentämistä alueella. Rajoitukset eivät myöskään koske kiireellistä lääkintälentotoimintaa helikoptereilla, eikä lentoja jotka perustuvat Suomea sitovaan kansainväliseen velvoitteeseen.
Lisätietoja Traficomin Droneinfosta sekä verkkosivustoilta ais.fi (https://www.ais.fi/ais/aipsup/Sup/S2019/EF_SUP_2019_161_en.pdf) tai aviamaps.com. Rajoitusalueen löytää jo ennakkoon tunnuksella EFR459.
Poliisi viestii itsenäisyyspäivän tapahtumista Twitterissä
Poliisi päivittää ajantasaisimman tiedon itsenäisyyspäivän tapahtumista perjantaina Twitteriin Helsingin poliisilaitoksen tilille @HelsinkiPoliisi. Twitter-viestejä voi seurata myös verkossa osoitteessa twitter.com/HelsinkiPoliisi.
IlmailukieltoalueJPG, 248,1 kB

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory