Mainos:

Silkkitie Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueella

NordenBladet — Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueella Tampereella ja Jyväskylässä tutkitaan parhaillaan satoja, Silkkitenä ja Valhallana tunnetulla, salatussa verkossa toimineella kauppapaikalla tehtyjä lainvastaisten tuotteiden ostoja ja myyntejä.
Epäiltyjä rikoksia tutkimaan on määrätty lukuisia poliiseja, jotka on jouduttu irroittamaan tehtävään eri yksiköistä. Pääosin epäillyt rikokset ovat perusmuotoisia huumausainerikoksia, mutta joukossa on sekä törkeitä tekomuotoja että käyttörikostasoisiksi luokiteltavia epäiltyjä tekoja. Aktiivisessa tutkinnassa on kerrallaan kymmeniä rikosasioita ja uusia kirjataan, kun tietomassaa saadaan analysoitua.
Poliisin hallussa on tarkkaa tietoa osto- ja myyntitapahtumista.Poliisi tulee käyttämään esitutkinnassa kaikkia lain sallimia työkaluja, joita “työkalupakista” löytyy. Silkkitiellä kauppaa tehneiden on mahdollista olla itsekin yhteydessä oman alueensa poliisilaitokoseen ja selvittää oma-aloitteisesti tapahtunutta. Tämä helpottaisi ja nopeuttaisi tutkintaprosessia myös epäillyn kannalta.
Laajan huumausaine- ja muun laittoman kaupan paljastuminen ei ole tullut poliisille yllätyksenä. Tälläkin hetkellä Sisä-Suomen poliisin alueella tarjotaan myytäväksi vielä toiminnassa olevilla myyntialustoilla useita satoja huumausaineannoksia päivittäin.
Asiassa ei ole juuri enempää tiedotettavaa täällä hetkellä.
Mikäli aivan pakottava tarve soittaa uutisen johdosta syntyy, niin Jyväskylässä vastaa klo 14.00 – 16.00 rikoskomisario Ari Rutanen 0295 448 470 ja Tampereella rikosylikomisario Jari Kinnunen 0295 448 020

Lähde: Poliisi.fierror:
Copyright © NordenBladet 2008-2020 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory