Varkauksia ja niiden yrityksiä Kajaanin keskustan alueella 2.-3.12.2019

NordenBladet —

04.12.2019 klo 12.54Oulu
Kajaanin poliisi sai ilmoituksen 3.12.2019 aamulla kahdesta erillisestä ajoneuvoihin kohdistuneista varkaustapauksista. Volvo-merkkisestä ajoneuvosta oli anastettu molemmat sivupeilit, pyyhkijänsulat, edessä ollut rekisterikilpi, keulassa ollut ajoneuvon merkki-logo ja LED-mallinen lisävalo. Toisessa tapauksessa oli Skoda-merkkisestä ajoneuvosta anastettu myös edessä ollut rekisterikilpi sekä LED-mallinen lisävalo.
Poliisi tavoitti samalta alueelta puolenpäivän jälkeen ilmoituksen perusteella hankeen kiinnijuuttuneen peräkärryllisen ajoneuvon. Poliisipartion paikalle saapuessa ajoneuvon apukuljettajan paikalla oli istunut yksi mieshenkilö. Ilmoittajan mukaan autoa kuljettanut henkilö oli poistunut paikalta ennen poliisin paikalle saapumista.
Peräkärry selvisi anastetuksi ja sen kyydissä oli erinäinen määrä anastetuksi epäiltyä tavaraa mm. useita polkupyöriä. Autoon tehdyssä paikanetsinnässä löytyi myös Volvo-merkkisestä autosta anastettua omaisuutta.
Apukuljettajan paikalla istunut joensuulainen mieshenkilö otettiin kiinni rikoksesta epäiltynä useisiin omaisuusrikoksiin liittyen tapahtumapaikalla. Kuljettajana toiminut kontiolahtelainen mies saatiin kiinni myöhemmin iltapäivällä vapaalla olleen konstaapelin havainnon perusteella Huuhkajanvaarasta. Kyseinen henkilö oli liikkeellä anastetulla polkupyörällä poliisipartion hänet tavoittaessa.
Molemmat kiinniotetut noin 30-vuotiaat miehet ovat poliisin vanhoja tuttuja ja heitä epäillään omaisuusrikoksien ohella myös huumausaineen käyttörikoksista.
Poliisi pyytää henkilöitä, joilta on mahdollisesti kadonnut polkupyörä tapahtuman aikavälillä olemaan yhteydessä poliisiin. Esitutkinnassa on selvinnyt, että polkupyöriä on viety mm. Kajaanin rautatieasemalta.

Lähde: Poliisi.fierror:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory