Pikkujoulusta joulu kaukana

NordenBladet ‚ÄĒ Sis√§-Suomen poliisin lauantai-iltaa v√§rittiv√§t erityisesti lukuisat rattijuopot ja erilaiset tappelut sek√§ nahistelut niin yksityisill√§ kuin yleisill√§kin paikoilla. Ohessa esimerkkej√§ vilkkaan iltamme teht√§vist√§:
Poliisipartio pysäytti lauantain alkuillassa klo 17.30 Jyväskylän Seitikintielle henkilöauton, jota ajoi ajo-oikeudeton 39-vuotias mies. Häntä epäillään rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Mies vietiin verikokeisiin.
28-vuotias mies on epäiltynä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta vt 4:llä Toivakassa Kylkispirtintien kohdalla klo 17.45. Kuljettaja oli menettänyt ajoneuvon hallinnan, jonka jälkeen oli suistuttu päin kaidetta ja sitten ojaan. Autossa oli kaksi matkustajaa, joista toista epäillään ajokorttirikkomuksesta luovutettuaan auton ajo-oikeudettoman henkilön kuljetettavaksi.
Poliisipartio meni klo 18.33 Hankasalmelle Lampelantielle, jossa oli ajettu henkilöautolla ulos tieltä. Autosta istumassa tavattiin vanhempi mies, joka puhalsi alkometriin 0.84 mg/l:n tuloksen. Häntä epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä törkeästä rattijuopumuksesta. Mies vietiin verikokeisiin.
Viisikymppinen mies on epäiltynä törkeästä rattijuopumuksesta Patajoentiellä Jämsän Himoksella klo 20.22. Puhalluskokeen tulos oli 0.71 mg/l. Mies vietiin tarkkuusalkometrikokeeseen ja määrättiin ajokieltoon.
Turuntiellä Nokialla Viholan kohdalla tapahtui henkilöauton ulosajo klo 20.45. Nuoren aikuisen miehen kuljettama henkilöauto lähti heittelehtimään ja suistui sen jälkeen oikealle ulos tieltä osuen lopulta keula edellä puuhun. Tampereen suuntaan ajanutta ajo-oikeudetonta kuljettajaa epäillään törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamisen lisäksi törkeästä rattijuopumuksesta puhalluskokeen näytettyä 0.68 mg/l. Yksin autossa ollut kuljettaja vietiin Acutaan tarkastettavaksi.
Poliisin puhallusratsiaan Emäkoskentiellä Nokialla ajoi klo 20.50 henkilöautolla 27-vuotias nainen. Autossa oli kuljettajan lisäksi kaksi matkustajaa. Kuljettaja puhalsi alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti näytti positiivista mm. amfetamiinille. Nainen vietiin verikokeisiin rattijuopumus- ja huumausaineen käyttörikosepäilyn takia.
41-vuotias mies on epäiltynä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä rattijuopumuksesta Laukaassa Liepeentien ja Salmelantien risteyksessä klo 21.14. Auto oli suistunut tieltä lumipenkkaan ajosuunnan oltua Lievestuoreen suunnasta. Puhalluskokeen tulos oli 1.47 mg/l.
Poliisipartiota vastaan tuli Akaan Jokiniementiellä klo 21.18 henkilöautoilija, joka ajeli osittain vastaantulevien kaistalla. Vastaantulleen henkilöauton tuulilasi ja etusivulasit olivat täysin jäässä vaikeuttaen merkittävästi kuljettajan näkemistä ulos. Kuljettajaksi osoittautunut 29-vuotias mies puhalsi alkometriin nollatuloksen, mutta alustava huumetesti näytti positiivista tulosta amfetamiinille. Auto oli katsastamaton ja kuljettaja ajo-oikeudeton. Kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta kiinnijääminen oli 9. kerta vuoden sisään. Ajelua tutkitaan mm. liikenneturvallisuuden vaarantamisena, ajoneuvorikkomuksena, rattijuopumuksena ja huumausaineen käyttörikoksena.
Traktorimönkijää kuljettanut nuorimies menetti ajoneuvonsa hallinnan Säijärventiellä Lempäälässä. Ilmoitus poliisille tuli klo 21.29. Mönkijä oli ajautunut ensin tien oikeaan reunaan, sitten ojaan ja kaatunut. Kuljettaja oli jäänyt ajoneuvon alle, mutta kuitenkin päässyt omin avuin alta pois. Liikenneturvallisuuden vaarantamisen lisäksi ulosajoa tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena. Kuljettaja vietiin verikokeisiin.
Hätäkeskukseen tuli klo 21.43 ilmoitus, jonka mukaan Automiehenkadulla Tampereella oli tapahtunut kolari, jossa oli osallisina kaksi henkilöautoilijaa. 63-vuotias mies oli ajanut Automiehenkatua kohti Lempääläntietä tarkoituksenaan kääntyä Lahdesjärven ABC:n pihaan. 26-vuotias mies oli samanaikaisesti lähtenyt ABC:n pihasta tarkoituksenaan kääntyä Automiehenkadulle kohti Pyhäjärventietä. Risteyksessä vanhempi mies ei saanut autoaan pysäytettyä eikä hallitusti käännettyä, vaan törmäsi nuoremman miehen auton vasempaan takakulmaan. Törmäilijää epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä rattijuopumuksesta puhalluskokeen osoitettua 0.76 mg/l:n tulosta.
26-vuotias mies on epäiltynä lievästä vahingonteosta Tampereen Hämeenkadulla klo 23. Hän rikkoi pikaruokaravintolan tuulikaapin lasin nyrkillään rikki ja tuli vartijoiden kiinniottamaksi tekonsa jälkeen.
Muuramen Kinkovuorentiellä narahti klo 23.55 ajo-oikeudeton kuljettaja. Henkilöauton ratissa oli 24-vuotias mies, jolle kiinnijääminen oli 4. kerta vuoden sisään.
Nelikymppinen ajo-oikeudeton mies kuljetti pakettiautoa Sileesuonkadulla Tampereella sunnuntain puolella klo 01.10. Kiinnijääminen oli toinen kerta vuoden sisään. Miestä epäillään myös rattijuopumuksesta tarkkuusalkometrin näytettyä 0.38 mg/l:n tulosta.
Ajo-oikeudeton 38-vuotias mies kuljetti päihtyneenä katsastamatonta henkilöautoa Pyhäniementiellä Kihniössä klo 01.13. Häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta puhalluskokeen osoitettua 0.65 mg/l:n tulosta. Mies vietiin verikokeisiin.
25-vuotias mies löi 19-vuotiasta kasvoihin Jyväskylän Kauppakadulla ravintolan edustalla klo 01.30. Asianomistaja sai vuotavan haavan kasvoihinsa. Rikosilmoitus kirjattiin pahoinpitelystä.
18-vuotias mies pukkasi parikymppistä miestä kasvoihin Hatanpään valtatiellä Tampereella sijaitsevassa ravintolassa klo 01.50. Rikosilmoitus kirjattiin pahoinpitelystä.
34-vuotias mies on epäiltynä järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta. Hän yritti estää poistamistaan ravintolasta Tampereen Hämeenkadulla ja samassa yhteydessä läpsäisi järjestyksenvalvojaa päähän. Tapahtuma-aika oli klo 02.25.
34-vuotias mies on epäiltynä toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapidosta. Hän piti mukanaan kääntöveistä yleisellä paikalla Jyväskylän Kirkkokadulla sijaitsevan pubin edustalla ilman hyväksyttävää syytä. Tapahtuma-aika oli klo 03.30.
Kahden 1980-luvulla syntyneen miehen välistä tappelua tutkitaan pahoinpitelynä ja pahoinpitelyn yrityksenä. Tilanne oli saanut alkunsa Tampereen Aleksanterinkadulla sijaitsevassa ravintolassa klo 03.40 aikaan. Ensin oli lentänyt tuoppi ja sitten oli käyty puolin ja toisin kiinni, lyöty ja kaaduttu. Toinen osapuoli sai nenän varteensa vuotavan haavan.
Erilaisia tappeluja, nahisteluja ja erimielisyyksi√§ selvitettiin aamuy√∂n tunteina Jyv√§skyl√§n ja Tampereen lis√§ksi mm. Sastamalan Puistokadulla klo 01.02, Pirkkalan Suupantiell√§ klo 01.15, Ruoveden Honkalantiell√§ klo 01.41, Laukaan Liepeentiell√§ klo 03.00, √Ą√§nekosken Torikadulla klo 03.25 ja Ikaalisissa Vanhalla Tampereentiell√§ klo 03.29 ja klo 04.14.
Klo 20-06 välisenä aikana poliisilla oli Pirkanmaalla yhteensä 147 tehtävää ja Keski-Suomessa 103 tehtävää.

Lähde: Poliisi.fierror:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory