Mainos:

Päivätiedote Etelä-Pohjanmaa 30.11.2019

NordenBladet — Kolmenkympin tienoilla oleva Kauhajoella asuva mies oli häiriöksi Kauhajoella sijaitsevassa ravintolassa lauantaina aamuyöllä kahden aikaan. Järjestyksenvalvojan mennessä puuttumaan nahisteluksi muuttuneeseen häiriöön oli kauhajokinen lyönyt nyrkillä järjestyksenvalvojaa kasvoihin. Mukaan tulleen toisen järjestyksenvalvojan avulla mies otettiin hallintaan ja poliisi toimitti miehen jäähylle Seinäjoen poliisiasemalle.
Perjantain ja lauantain taitteessa Seinäjoen keskusten pubissa pahoinpiteli kolmikymppinen seinäjokelaismies hiukan alle kuusikymppistä paikkakuntalaista miestä. Nuorempi mies kaatoi vanhemman maahan, jolloin tämä löi päänsä menettäen tajuntansa toviksi. Tekijä pakeni paikalta mutta keskustassa partioimassa ollut poliisipartio kiinnitti huomiotaan ilman päällystakkia juosseeseen mieheen, jonka poliisi otti kiinni ja toimitti putkaan Seinäjoelle. Pahoinpidelty toimitettiin sairaalaan tarkistuttamaan vammansa.
Lauantaina aamuyöllä neljän maissa poliisi pysäytti parikymppisen Oulussa asuvan miehen kuljettaman auton Kurikassa Kaskistentiellä. Poliisin suorittamassa kenttätestissä kuljettajana olleen miehen testaustulokset osoittivat sekä alkoholin, että huumausaineiden käyttöä. Ajokorttikin oli kuljettajalta otettu pois jo aiemmin. Kyydissä oli Seinäjoen seudulla asuvia parikymppisiä nuoria, joista yhden taskusta löytyi huumausaineeksi epäiltyä ainetta sen verran paljon, että asiaa tutkitaan huumausainerikoksena. Auton kuljettaja ja huumausaineeksi epäillyn aineen haltija toimitettiin Seinäjoelle poliisivankilaan.
Lauantaina aamupäivällä hiukan ennen kymmentä poliisi tavoitti Ylistarossa paikkakuntalaisen viiden ja kuudenkympin välillä olevan hirvenmetsästysporukan metsästyksenjohtajan, joka puhalsi poliisin alkometriin kahden promillen lukemat. Miehellä oli autossaan kivääri ilman suojusta. Tapahtumasta on kirjattu rikosilmoitukset törkeästä rattijuopumuksesta, metsästysrikkomuksesta ja ampuma-aselain rikkomisesta. Välittöminä seuraamuksina rikoksista oli majoitus poliisin tiloissa Seinäjoella sekä miehellä olleiden aseiden haltuunotto. Mahdollisena seuraamuksena tulee myös harkittavaksi prosessin myöhemmässä vaiheessa metsästyskielto. Metsästysporukalle jouduttiin hankkimaan uusi metsästyksenjohtaja metsästyksen jatkamiseksi.
Poliisille ilmoitettiin lauantaina iltamyöhään Törnävällä talon pihassa pysäköidyssä autossa olevasta koirasta, jonka epäiltiin olevan kylmissään. Poliisin mennessä paikalle autossa oli mies ja nainen, joista kuljettajan paikalla olleelle, jonkin verran alle kolmikympiselle naiselle tehty huumausaineen pikatesti antoi syyn epäillä huumausaineiden käyttöä. Nainen toimitettiin verikokeeseen. Koiralla ei ollut mitään hätää ja autossa ollut toinen henkilö otti koiran huostaansa.
Lapuan keskustassa poliisi pysäytti lauantaina yhden aikaan yöllä henkilöauton, jossa kuljettajana oli noin kaksivitonen Ilmajoella asuva mies. Pikatesti antoi positiivisen tuloksen huumausaineelle ja kuljettajan ajokorttikaan ei ollut voimassa. Mukana autossa oli auton omistaja. Kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta. Pikatestaus ei anna sitovaa näyttöä asiasta vaan vasta verikokeen tulos ratkaisee, onko kyseessä rattijuopumusrikos.

Lähde: Poliisi.fierror:
Copyright © NordenBladet 2008-2020 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory