Mainos:​Eduskunta keskusteli julkisen talouden suunnitelmasta vuosille 2020–23

NordenBladet —

Eduskunta käsitteli tänään valtiovarainvaliokunnan mietinnön (VaVM 11/2019) pohjalta valtioneuvoston antamaa julkisen talouden suunnitelmaa vuosille 2020–23 (VNS 2/2019). 

Valtiovarainvaliokunnan puheenjohtaja Johannes Koskinen (sd.) esitteli puheenvuorossaan mietinnön ja valiokunnan päähuomiot valtioneuvoston selontekoon.

Koskinen totesi, että hidastuva talouskasvu ja talouden rakenteelliset ongelmat edellyttävät hallitukselta aktiivista talous- ja työllisyyspolitiikkaa. Tasapainotavoitteen saavuttamiseksi on myös toimeenpantava rakenteellisia uudistuksia, joista tärkeimpiin kuuluu edelleen sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistaminen, Koskinen sanoi ja totesi hallituksen linjausten antavan sen valmisteluun hyvät lähtökohdat. 

Lisäksi keskeistä on parantaa talouden kasvuedellytyksiä vauhdittamalla osaamista ja innovaatioita luovia investointeja, Koskinen totesi. On myös huolehdittava riittävistä talouden puskureista, jotta julkinen velka ei aiheuta ongelmia seuraavien taantumien aikana, hän jatkoi.

Koskisen puheenvuoron jälkeen kuultiin eduskuntaryhmien puheenvuorot ja valtiovarainministeri Mika Lintilän vastauspuheenvuoro.

Valtiovarainvaliokunnan mietintöön sisältyy kolme vastalausetta. Eduskunta äänestää mietinnöstä keskiviikkona 27.11. klo 14 alkavassa täysistunnossa.

Valtioneuvoston selontekoon, valtiovarainvaliokunnan mietintöön ja muiden valiokuntien lausuntoihin voi tutustua asian käsittelytietosivulla.

Täysistunnon pöytäkirja

Videotallenne täysistunnon keskustelusta

Lähde: Eduskunta.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory