Täysistunnossa pidettiin hiljainen hetki kansanedustaja Antti Rantakankaan muistolle

NordenBladet ‚ÄĒ

‚ÄčEduskunta piti¬†t√§n√§√§n t√§ysistunnon alussa hiljaisen hetken kansanedustaja Antti Rantakankaan muistolle.

Muistosanat Antti Rantakankaalle lausui eduskunnan varapuhemies Tuula Haatainen:

‚ÄĚArvoisat kansanedustajat! √Ąrade riksdagsledam√∂ter!

Tieto kansanedustaja Antti Toivo Armas Rantakankaan tapaturmaisesta kuolemasta saavutti meid√§t pyh√§p√§iv√§n√§ sunnuntaina ‚Äď levon p√§iv√§n√§. Pidetyn ja arvostetun ty√∂toverin yll√§tt√§v√§ kuolema tuntuu vaikealta uskoa, saati hyv√§ksy√§. Levon p√§iv√§n valtasi levottomuus ja ep√§usko, lopulta j√§rkytys ja syv√§ suru yst√§v√§mme kuolemasta. Yst√§v√§mme, koska sellaisena Antti Rantakangas n√§ki meid√§t.

Antti ymmärsi, että kansanedustajan toimi perustuu luottamukseen ja kovaan työhön. Luja kädenpuristus ja katse silmiin varmisti, ettei tämä luottamus ja kova työ koskaan mennyt hukkaan. Uskallan väittää, että tämän saman luottamuksen ja työteliäisyyden ovat minun lisäkseni kokeneet kaikki täällä tänään läsnäolevat sekä tuhannet ihmiset ympäri Suomea. Eturivin vaikuttaja on poissa.

Antti ei ollut t√§m√§n salin kova√§√§nisin, mutta h√§nen √§√§nens√§ kantoi. Siit√§ kertoo se, ett√§ h√§net valittiin kuudesti kansanedustajaksi. 20 vuotta ty√∂t√§ t√§ss√§ yhteis√∂ss√§ on j√§tt√§nyt j√§lkens√§ meihin kaikkiin ‚Äď niin virkakuntaan kuin edustajiinkin.¬† Teid√§n kaikkien l√§sn√§olosta huolimatta t√§m√§ sali tuntuu t√§n√§√§n tyhj√§lt√§. Kukat Antti Rantakankaan paikalla v√§litt√§v√§t meille viesti√§ niin el√§m√§n arvaamattomuudesta kuin el√§m√§nlangan hauraudesta.

Valmiiksi kirjoitetut sanat harvoin pystyvät tarkasti kuvaamaan ihmisen surua ja tuntoja kuoleman läheisyydessä. Siksi koen sopivaksi lukea teille Tommy Tabermannin runokokoelmasta Tähtiä kämmenellä:

‚ÄĚJos l√§hdenkin, en min√§ kauan viivy. Pian min√§ luoksesi palaan, sirpin sin√§ minulta saat, jolla niitt√§√§, vasaran, jolla rakentaa, ja ruukkuusi siemeni√§ ja multaa. Ja jos en palaisikaan, kanssani olisit maailman halki, siipieni alla kuin kev√§ttuuli.‚ÄĚ

Tällä haluan sanoa sen, etteivät hyvät ystävät kuole koskaan. He elävät muistoissamme, sydämissämme ja ajatuksissamme. Heidän elämänsä ja työnsä jatkuu niin kauan, kuin me muistamme.

Omasta ja koko eduskunnan puolesta tahdon osoittaa myötätunnon ja osanoton sanat kansanedustaja Antti Rantakankaan omaisille ja läheisille. Me olemme menettäneet ystävän ja työtoverin. Suru on suurimmillaan niillä, jotka ovat menettäneet perheenjäsenen. Toivomme heidän saavan lohtua siitä tiedosta, että Antti Rantakangas oli tässä talossa pidetty työtoveri, ystävä ja arvostettu kansanedustaja.

Jag vill på mina egna och hela riksdagens vägnar framföra vårt varma deltagande till riksdagsledamot Antti Rantakangas anhöriga och närstående.

Riksdagen håller nu en tyst minut  för att hedra minnet av Antti Rantakangas.

Eduskunta hiljentyy nyt hetkeksi kunnioittamaan Antti Rantakankaan muistoa. ‚ÄĚ

Puhemies Matti Vanhanen välitti sunnuntaina koko eduskunnan osanoton Rantakankaan perheelle ja läheisille.

“Tunsin h√§net nuoruudestamme saakka. Antti omistautui asialleen, edusti tahdonvoimaa, tunnusti juurensa ja tiesi aina, keiden edustajana h√§n valtiop√§ivill√§ toimi.”

Lähde: Eduskunta.fierror:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory