Sunnuntain tapahtumia Oulun seudulla

NordenBladet ‚ÄĒ Lumijoella noin 40-vuotias mies autoili alkoholin vaikutuksen alaisena Lumijoentiell√§ sunnuntaina aamulla hieman kello yhdeks√§n j√§lkeen. H√§n puhalsi alkometriin lukeman, joka ylitt√§√§ niukasti rattijuopumuksen rajan.
Tarkkuusalkometrillä lopulliseksi tulokseksi tuli 0.27 mg/l, joka vastaa noin 0.54 o/oo tulosta promilleina. Poliisi kirjoitti hänelle sakon rattijuopumuksesta.
Oulun seudulta kotoisin oleva 18-vuotias nuorimies tavattiin Oulun keskustasta Albertinkadulta autoilemasta maanantain puolella kello 01 jälkeen. Hän puhalsi alkometriin 1.78 promillen lukemat, eli törkeän rattijuopumuksen rajan ylittävän tuloksen.
Kävi myös ilmi, että hänellä ei ollut henkilöauton kuljettamiseen oikeuttavaa ajo-oikeutta. Tämän lisäksi hän oli ajokiellossa. Poliisi kirjasi rikosilmoituksen törkeästä rattijuopumuksesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Asia etenee aikanaan käräjäoikeuden käsiteltäväksi.
Hetkistä myöhemmin kello 01.50 Oululainen 35-vuotias mies jäi kiinni epäillystä rattijuopumuksesta Oulun Elektroniikkatiellä, Alkometri näytti nollaa, mutta huumausainepikatesti oli positiivinen amfetamiinille. Myös tämän kuljettajan todettiin olevan ajo-oikeudeton ja ajokiellossa.
Miehen testitulos varmennettiin otattamalla hänestä verikoe. Hän tulee aikanaan saamaan käräjäoikeudessa syytteen rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja huumausaineen käyttörikoksesta.
Sunnuntaina klo 16 jälkeen iltahämärän laskeutuessa Utajärven salomaille sattui Puolangantiellä hirvikolari lähellä Yli-Utoksen risteystä. Hirvi oli tullut tielle ja osunut auton kylkeen aiheuttaen peltivaurioita. Henkilövahinkoja ei tullut.
Törmäyksen jälkeen hirvi oli paennut metsään. Poliisi ilmoitti mahdollisesti loukkaantuneesta hirvestä paikalliselle Riistanhoityhdistyksen edustajalle. Hirven tilanne tarkistetaan maanantaina päivänvalon aikaan.
Oulun poliisilaitos
Johtokeskus

Lähde: Poliisi.fierror:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory