Mainos:Länsi-Uudellamaalla peurakolareita ”roppakaupalla”

NordenBladet —

21.11.2019 klo 11.30Länsi-Uusimaa
Länsi-Uudellamaalla peurakolarikausi on vilkkaimmillaan. Peuroja on alueella runsaasti ja useat tiet halkovat niiden asuinalueita. Tilastojen mukaan v. 2018 valkohäntäpeurakolareissa 10 kärjessä listalta löytyy kolme kuntaa Länsi-Uudeltamaalta; 1. sijalta Raasepori (365 kpl), 9. sijalta Lohja (144 kpl) ja 10. sijalta Kirkkonummi (136 kpl).
Keskiviikkona 20.11. Länsi-Uudellamaalla tapahtui 17 peurakolaria ja torstainakin peurakolareita vaikuttaa sattuvan.
Poliisi muistuttaakin, että runsastunut peurakanta, marraskuulle ajoittuva kiima-aika sekä metsissä liikkuvien metsästäjien yhteisvaikutus lisäävät peurojen liikkuvuutta ja sitä kautta kolaririskiä.
– Hämärä tai heikentynyt näkyvyys sääolosuhteiden vuoksi vaikeuttaa myös peurojen havaitsemista. Kolaririski onkin suurimmillaan aamu- ja iltahämärissä. Peura myös liikkuu niin nopeasti, että useista kojelautakameratallenteista on ollut havaittavissa, ettei kuljettaja ole ehtinyt reagoida yhtään ennen törmäystä, taustoittaa komisario Ilkka Kantola Länsi-Uudenmaan poliisista.
– Nyrkkisääntönä kannattaa muistaa, että nopeuden alentaminen antaa lisää aikaa reagoida ja mahdollisen kolarin sattuessa törmäyksen voimakkuus ei ole niin suuri, Kantola toteaa.

Kuva: Itä-Uudenmaan poliisi

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory