Mainos:

Osaavat yhteisöt lapsen tukena -julkilausuma luovutettiin eduskuntaryhmille

NordenBladet —

​Lapsen oikeuksien foorumin ÄÄNI19:n julkilausuma Osaavat yhteisöt lapsen tukena luovutettiin eduskuntaryhmille keskiviikkona. Julkilausuman vastaanotti ryhmien puolesta sivistysvaliokunnan puheenjohtaja, kansanedustaja Paula Risikko.

Osaavat yhteisöt lapsen tukena -julkilausumassa esitetään, että 

1. Valtakunnallisella tasolla tulee jatkaa tietoon ja lapsen oikeuksiin perustuvaa hallinnonalat ylittävää kehittämistä, kehittää monialaista koulutusta, luoda näyttöön perustuvalle psykososiaaliselle tuelle kansalliset rakenteet ja lisätä lasten osallisuutta. 

2. Tulee parantaa lasta odottavien perheiden mielenterveyshäiriöiden ehkäisyä ja varmistaa vanhemmuuden, parisuhteen ja erotilanteen varhainen tuki sekä turvata pari- ja perheterapian palvelut. 

3. Matalan kynnyksen vanhempainryhmätoiminta tulee vakiinnuttaa.  

Julkilausuman ovat laatineet Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiö, Hämeenlinna kaupunki, Ensi- ja turvakotien liitto, Kirkkohallitus, Lastensuojelun Keskusliitto,Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Nuori Kirkko ry, Pelastakaa Lapset ja Unicef.

Vuoden 2019 Lapsen oikeuksien foorumi ÄÄNI-tapahtuman teema oli tänä vuonna osaavat yhteisöt lapsen tukena. Sillä halutaan korostaa peruspalveluiden ja lähiyhteisön roolia lapsen kasvun aikana. Suomessa liian suuri osuus lapsista ja nuorista päätyy lastensuojelun tai psykiatristen palveluiden piiriin. Sen sijaan he tarvitsisi-vat laadukasta tukea aikaisemmin, omissa kasvuympäristöissään.  

Joulukuussa 2017 eduskunta päätti lahjoittaa Itlalle 50 miljoonan euron pääoman ja nimetä Itlalle kansanedustajista koostuvan valtuuskunnan. 

Julkilausuma ja lisää tietoa Itlan sivuilla myöhemmin tänään. 

Lähde: Eduskunta.fierror:
Copyright © NordenBladet 2008-2020 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory