Mainos:

Lapsen oikeuksien päivän tapahtuma 20.11. ja Toivoa etsimässä -valokuvanäyttely 13.11.−3.12.2019 Eduskunnan kirjastossa

NordenBladet — Eduskunnan kirjastossa on esillä valokuvataiteilija Karoliina Paatoksen kuvaama Toivoa etsimässä -näyttely 13.11.−3.12.

Eduskunnan kirjastossa on esillä valokuvataiteilija Karoliina Paatoksen kuvaama Toivoa etsimässä -näyttely 13.11.−3.12.

​Näyttelyn kuvat kertovat tyttöjen arjesta Kaakkois-Aasiassa sijaitsevassa Kambodzhassa, jossa ilmastonmuutos ei ole vain tulevaisuuden uhka.

Tytöt kohtaavat ilmastonmuutoksen vuoksi erityisiä vaikeuksia, sillä heidän asemansa on valmiiksi huonoin. Tyttöjen on usein kannettava vastuu vedenhausta, ruuanlaitosta ja pikkusisarusten hoitamisesta kuivuuden ja myrskyjen keskellä. Kun sadot heikkenevät, tytöt joutuvat monesti jäämään pois koulusta mennäkseen töihin tai avioon.

Näyttelyyn liittyy Lapsen oikeuksien päivän tapahtuma keskiviikkona 20.11. Lasten päivän tilaisuudessa kansanedustajat kertovat, miksi heille tyttöjen oikeuksien edistäminen on tärkeää ja kuinka he kansanedustajina voivat edistää tasa-arvoa myös maailmalla.

Tilaisuudessa Plan International Suomen nuoret vapaaehtoiset ovat paikalla klo 12−15. He opastavat valokuvanäyttelyn tarinoihin ja keskustelevat näyttelykävijöiden kanssa lastenoikeuksista ja siitä, miten ilmastonmuutos uhkaa monien lasten oikeuksien toteutumista nyt ja tulevaisuudessa.

Toivoa etsimässä -näyttelyn ja lapsen oikeuksien päivän tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Eduskunnan tytöt ja globaali kehitys -ryhmä sekä lastenoikeusjärjestö Plan International Suomi.

Valokuvataiteilija ja kuvajournalisti Karoliina Paatos (s. 1979) on työskennellyt useille sanoma- ja aikakauslehdille, pitänyt taidenäyttelyitä ja julkaissut valokuvateoksen American Cowboy. 

Valokuvanäyttely on esillä Eduskunnan kirjastossa 13.11.−3.12.2019.

Näyttelyyn on vapaa pääsy kirjaston aukioloaikoina ma−pe klo 9−18. Sisäänkäynnissä on turvatarkastus.

Eduskunnan kirjasto, Aurorankatu 6
www.eduskunta.fi/kirjasto

Lähde: Eduskunta.fierror:
Copyright © NordenBladet 2008-2020 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory