Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen päivittäistiedote 18.11.2019

NordenBladet —

18.11.2019 klo 13.48Itä-Uusimaa
Vantaan alue
Henkilöauton kuljettaja pakeni juosten poliisia, löytyi myöhemmin kuusen alta piilottelemasta
Vantaa, Keimolanmäentie, 17.11.2019
Poliisipartiota vastaan ajoi henkilöauto, jonka kuljettajan ajokunto päätettiin tarkistaa. Partioauto kääntyi ympäri pysäyttääkseen ajoneuvon, jolloin henkilöauto alkoi ajaa karkuun. Palan matkaa ajettuaan kuljettaja pysäytti auton ja lähti juosten karkuun.
Tehtävälle liittyi useita poliisipartioita. Paikalle pyydettiin myös koirapartio, ja sivullisten havaintojen ja koiran avulla Hämeenlinnan moottoritien läheltä, noin 100 metriä takaa ajetusta ja kuljettajan hylkäämästä henkilöautosta, löydettiin kuusen alta makaamasta mies. Mies sopi kuljettajan tuntomerkkeihin ja hänet otettiin kiinni.
Miehelle tehtiin puhalluskoe, jonka tulos ylitti rattijuopumuksen rajan. Hän myönsi nauttineensa alkoholia mutta kiisti ajaneensa autoa. Mies kuljettiin verikokeisiin ajon aikaisen alkoholipitoisuuden määrittämiseksi. Vuonna 1981 syntyneellä miehellä ei ollut myöskään ajokorttia, joten häntä epäillään rattijuopumuksen lisäksi kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.
Rattijuoppo yritti peruuttaa pois parkkiruudusta, auto jumittui kahden muun auton väliin
Vantaa, Nuijatie, 18.11.2019 klo 1.30 – 1.45
Poliisi sai hätäkeskukselta tehtäväksi parkkipaikalle, jossa päihtyneeltä vaikuttava, sekavasti käyttäytynyt mies oli yrittänyt lähteä liikkeelle henkilöautolla.
Partion saavuttua paikalle kävi ilmi, että mies oli yrittänyt peruuttaa pois parkkiruudusta, mutta auto oli lähtenyt liikkeelle eteenpäin ja jumittunut kahden muun auton väliin. Huomattuaan tämän mies oli ryhtynyt hääräilemään auton ympärillä, ilmeisesti tarkoituksenaan saada auto uudestaan liikkeelle. Operaatiossa mies oli käyttänyt avuksi mm. pahvinpaloja, joita oli laittanut renkaiden taakse, sekä narua, jonka oli sitonut vetokoukusta viereisen auton peiliin.
Vuonna 1999 syntyneelle miehelle tehty huumepikatesti oli positiivinen eikä hänellä ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta. Miehen käyttämä auto oli sen verran pahasti jumissa kahden muun henkilöauton välissä, että paikalle jouduttiin kutsumaan hinausauto irrottamaan auto ja siirtämään se takaisin parkkiruutuun. Poliisi tutkii tapahtunutta.

Lähde: Poliisi.fierror:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory