Mainos:Sekalaisia tehtäviä ja sekavia asiakkaita Hämeessä

NordenBladet — Hämeen poliisilla oli tehtävämäärällisesti normaali viikonloppuvuorokausi. Huuhkajien pääsy EM-lopputurnaukseen ei aiheuttanut erityisesti lisätehtäviä partioille. Poliisilaitoksen alueella oli useita pahoinpitelyjä niin ravintoloiden edustalla kuin yksityisasunnoissa. Muutamia rattijuoppoja ja vahingontekijöitä jäi kiinni kuluneen vuorokauden aikana.
Lahti. Poliisipartio oli perjantaina iltapäivällä selvittämässä toista rikosta Aleksanterinkadulla kauppakeskuksen tiloissa, kun vartija tuli kertomaan sille tapahtuneesta huumausainerikoksesta. Partiolle selvisi, että 42-vuotias mies olisi tarjonnut neljälle nuorelle amfetamiinia kauppakeskuksen sisällä. Nuoret eivät olleet ottaneet miehen tarjousta vastaan.
Partio tapasi kyseisen miehen ja hänen halustaan löytyi vähäinen määrä amfetamiiniksi epäiltävää ainetta. Mies otettiin kiinni epäiltynä huumausainerikokseen.
Lahti. Hätäkeskus antoi perjantaina kello 18.20 partiolle tehtävän henkilöstä, joka oli yrittänyt kaupata nuorisoporukalle huumausaineita kauppakeskuksessa Aleksanterinkadulla. Paikalle menneelle partiolle selvisi, että kauppakeskuksen vartija oli ottanut kiinni 23-vuotiaan miehen tämän yrittäessä kaupata huumausaineita nuorille. Huumekauppiaan hallusta löytyi vähäinen määrä marihuanaa. Hänet otettiin kiinni epäiltynä huumausainerikokseen.
Lahti. Partio pysäytti henkilöauton hieman puolenyön jälkeen Niemenkadulla. Autoa kuljetti ajokiellossa oleva 21-vuotias mies. Hän puhalsi seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän tuloksen ja lisäksi hän kertoi käyttäneensä kannabista.
Autoon tehdyssä paikanetsinnässä löytyi vähäinen määrä marihuanaa.
Kuljettaja käytettiin verikokeissa veressä olevien päihteiden selvittämiseksi. Häntä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja huumausaineen käyttörikoksesta.
Lahti. Hätäkeskus ilmoitti perjantaina kello 22.43 epäillystä rattijuoposta Nastolassa. Partio tapasi ilmoitetun auton Kukkastiellä pysähtyneenä. Kuljettajan paikalla istui 37-vuotias erittäin päihtynyt mies. Partion piti tukea miestä poliisiautoon siirrettäessä. Hän ei suostunut puhaltamaan seulonta-alkometriin, Mies vietiin verikokeeseen veren alkoholipitoisuuden selvittämiseksi.
Lisäksi miehen kuljettama auto oli katsastamaton ja siitä poistettiin rekisterikilvet.
Asiaa tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena ja ajoneuvorikkomuksena.
Lahti. Partio oli suorittamassa valvontaa lauantaina aamuyön tunteina Vapaudenkadulla, kun se havaitsi pahoinpitelyn. 31-vuotias mies pahoinpiteli asianomistajaa lyömällä. Molemmilla osallisilla oli vammoja, jotka paikalle tullut ensihoidon yksikkö tarkasti.
Asiaa tutkitaan pahoinpitelynä, johon 31-vuotias mies otettiin kiinni.
Heinola. Kahden miehen välillä syntyi riita aamuyöllä ravintolan sisällä Kauppakadulla. Ravintolan sisällä riideltiin sanoin ja ulkona asiaa selvitettiin painimalla. Painin tiimellyksessä tuli lieviä vammoja ja vaatevaurioita. Molemmat osalliset olivat parikymppisiä miehiä.
Asiasta kirjattiin rikosilmoitus nimikkeellä pahoinpitely.
Tammela. Hätäkeskus ilmoitti perjantaina kello 11.06 kolarista Valtatie kymmenen ja Äikkääntien risteyksessä. Partio sai tapahtumapaikka tutkinnassa selville, että asianomistaja oli ajanut henkilöautolla Valtatiellä 10 Hämeenlinnan suunnasta kohti Forssaa. Iäkkäämpi mies oli ajanut henkilöautolla Äikkäntieltä ja hänellä oli tarkoitus kääntyä Valtatielle 10 Hämeenlinnan suuntaan. Hän ei ollut havainnut Hämeenlinnan suunnasta tullutta henkilöautoa.
Valtatietä ajanut asianomistaja yritti väistää sivutieltä eteen tullutta autoa. Väistöyrityksestä huolimatta hän törmäsi sivutieltä tulleen auton etuosaan ja ajautui törmäyksen jälkeen kulkusuunnassaan vasemmalle ojan kautta metsikköön.
Molemmat osalliset puhallutettiin partion toimesta ja iäkkäämpi mies puhalsi seulonta-alkometriin 0,71 promillen tuloksen. Hänestä otettiin verikoe humalatilan varmistamiseksi.
Asianomistajalla oli kyydissä yksi matkustaja ja rattijuoppoepäilty oli yksin autossaan. Ensihoito tarkasti osalliset eikä ketään tarvinnut kuljettaa jatkotutkimuksiin. Molemmat auto vaurioituivat hinauskuntoon.
Tapausta tutkitaan rattijuopumuksena ja liikenneturvallisuuden vaarantamisena.
Loppi. Partio pysäytti perjantai-iltana henkilöauton Yhdystien huoltoaseman pihaan henkilöauton, johon oli kiinnitetty anastetuksi ilmoitetut rekisterikilvet. Autoa kuljetti ajokiellossa oleva 32-vuotias mies. Hän puhalsi seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän tuloksen. Hänet vietiin poliisiasemalle tarkkuusalkometrikokeeseen, jonka tulos oli 0,82 mg/l.
Mies on syyllistynyt kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta kuudesti ja kolme kertaa törkeään rattijuopumukseen vuoden sisällä ennen tätä tapausta.
Hänen kuljettama auto oli lisäksi katsastamaton ja ajoneuvoverot oli maksamatta.
Asiaa tutkitaan törkeänä rattijuopumuksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta, ajoneuvorikkomuksena ja ajoneuvoverorikkomuksena. Mies otettiin kiinni asiassa.
Hämeenlinna. Partio sai perjantaina iltayhdeksän aikaan tehtävän sekavasti käyttäytyvästä miehestä Rauhankadulla. Ilmoituksen mukaan mies hyppii auton katolla ja potkii näyteikkunoita. Partio tapasi tuntomerkkeihin sopivan 28-vuotiaan miehen Rauhankadulla. Partion mukaan mies oli kiihtyneessä mielentilassa hypännyt auton konepellille ja siitä edelleen auton katolle ja hyppinyt katolla useamman kerran. Auto katolla oli havaittavissa vaurioita. Häntä epäillään vahingonteosta.
Riihimäki. Hätäkeskus ilmoitti lauantaiaamuna kello 04.40, että mies riehuu ja rikkoo paikkoja Sepänkadulla. Partio mennessä paikalle sille osoitettiin Sepänkadulla kulkenut mies. Partio otti kiinni 19-vuotiaan sekavan ja aggressiivisen miehen. Partiolle selvisi, että mies oli rikkonut ikkunan Sepänkadulla.
Asiasta kirjattiin rikosilmoitus nimikkeellä vahingonteko.

Lähde: Poliisi.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory