Pitkäaikainen ja ammattimainen kasvatusjuttu lähti loppulausunnoille

NordenBladet —

15.11.2019 klo 16.20Häme
Hämeen poliisi teki Lahdessa 17.6.2019 neljä etsintää. Etsinnöissä löytyi kaksi kannabiskasvattamoa. Esitutkinnan perusteella kasvatus on ollut ammattimaista, sillä molemmissa tapauksissa oli kyse yli sadan kannabiskasvin kasvattamisesta. Esitutkinnan perusteella kasvatus on jatkunut näissä paikoissa pitkään. Kasvatuksella on saatu huomattavia määriä satoa ja sitä kautta erilaista varallisuutta.Poliisi otti kiinni, ja Päijät-Hämeen käräjäoikeus vangitsi 20.6.2019 kolme henkilöä, joita epäiltiin todennäköisin syin tässä tutkittavassa kokonaisuudessa oleviin Lahdessa tapahtuneisiin törkeisiin huumausainerikoksiin. Vangitut noin 30-vuotias nainen ja noin 30 – 40 vuotiaat miehet ovat lahtelaisia. Vangittujen miesten hallusta löytyi aseita, joista osa oli luvallisia ja yhteensä kolme luvatonta. Näistä luvattomista yksi ase on aikaisemmin ilmoitettu asuntomurron yhteydessä anastetuksi. Esitutkinnan edetessä kaikki kolme epäiltyä on vapautettu matkustuskieltoihin, jotka kaikkien kolmen osalta ovat jo päättyneet. Esitutkintakokonaisuudessa on näiden kolmen lisäksi epäiltyinä törkeästä huumausainerikoksesta yli 50-vuotias mies ja nainen, joka on samaa ikäluokkaa vangittuna olleiden kanssa, sekä yksi alle 30-vuotias lahtelainen mies epäiltynä huumausainerikoksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.
Nyt esitutkinta on valmistumassa ja vangittuna olleilta on pyydetty asiassa loppulausuntoa. Mikäli loppulausuntojen perusteella ei tule uusia esitutkintatoimenpiteitä, lähtee asiakokonaisuus syyteharkintaan marraskuun lopussa.
Esitutkinnassa takavarikoitiin kannabiskasveja yhteensä 218 kappaletta, marihuanaa 3400,95 grammaa, marihuanaa (kannabiskasvin osia, oksia ja lehteä) 534 grammaa, kokaiinia 7,68 grammaa MDMA:ta 4,5 kappaletta + 6,4 grammaa, amfetamiinia / metamfetamiinia 5,3 grammaa, ketamiinia 0,8 grammaa, psilosybiinisieniä 81 grammaa. Lisäksi takavarikoitiin käteistä rahaa 75.877,92 euroa, arvo-omaisuutta (kultaa, kelloja, koruja) 222,782,00 euron arvosta sekä muuta arvo-omaisuutta 18.500,00 euron arvosta, koska esitutkinnan perusteella on syytä epäillä, että kyseinen omaisuus on hankittu pitkään jatkuneella ammattimaisella kannabiksen kasvatuksella.
Valmista kukkaa PNG, 518,3 kB
Valmista 2PNG, 1,3 MB

Lähde: Poliisi.fierror:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory