Varastokoppimurtoja Kuopiossa

NordenBladet — Marraskuussa 2019 on murtauduttu useisiin varastokoppeihin Kuopiossa ja anastettu omaisuutta. Aikavälillä 3. -14.11 on murtauduttu Minna Canthin katu 49 ja 66 kiinteistöissä sijaitseviin useisiin varastokoppeihin. 6.-8.11.2019 on murtauduttu Pyörönkaari 3 kiinteistössä sijaitsevaan varastokoppiin. 8.-11.11 on murtauduttu As Oy Kuopion Kuninkaankatu 21 väestönsuojaan sekä pesuhuoneessa olevaan pesukoneen kolikkomaksulaitteeseen. 12.-13.11 on murtauduttu Pahkakuja 4 taloyhtiön varastokomeroihin ja anastettu omaisuutta.
Edellä mainittujen lisäksi poliisille on ilmoitettu yhteen asuttuun asuntoon sekä kahteen varastoon kohdistuneista murrosta Raviradantie 1 kiinteistössä. Kyseiset murrot ovat tapahtuneet 1.-13.11.2019. Poliisilla ei ole havaintoa tekijöistä eikä tällä hetkellä tiedetä onko murrot saman vai usean eri henkilön tekemiä tai liittyvätkö ne toisiinsa.
Kyseisten rikosten tutkintaa vaikeuttaa se, että ihmisillä on usein hyvin epätarkasti tiedossa varastoissaan säilössä olevan omaisuuden yksilöivät tiedot ja tunnisteet. Vaikka poliisi löytäisi rikostutkinnassa anastetuksi epäiltyä omaisuutta, on oikean omistajan löytäminen erittäin vaikeaa ilman omaisuuden yksilöiviä tietoja. Poliisi haluaa muistuttaa, että kaikesta arvokkaasta varastoissa säilytettävästä omaisuudesta on syytä ottaa tunnisteet talteen, vaikka ottamalla niistä kuva kännykkäkameralla. Kuva varastossa säilytyksessä olevista tavaroista auttaisi myös siinä tilanteessa, kun varastoon on murtauduttu, mutta ei ole varmuutta onko jotain anastettu.
Koska varastoissa ei käydä säännöllisesti, huomataan murrot usein viiveellä ja tekoaikaa ei pystytä tarkasti rajaamaan. Myös tämä vaikeuttaa kyseisten rikosten tutkintaa. Mikäli kyseisiin murtoihin liittyen on havaintoja ja vihjeitä, ne voi ilmoittaa soittamalla poliisin vihjepuhelimeen 0295 415 232 tai lähettämällä tiedot sähköpostin kautta vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi.

Lähde: Poliisi.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory