Mainos:Suomi: Kyselytunnilla keskusteltiin turvapaikkaprosessien jouduttamisesta ja eläkejärjestelmän kestävyydestä

NordenBladet — Eduskunta käsitteli suullisella kyselytunnilla 14.11. turvapaikkaprosessien jouduttamista, eläkejärjestelmän kestävyyttä, vanhustenhoitoa sekä Postia. 

Kyselytunnin ensimmäisen kysymyksen sai suurin oppositiopuolue perussuomalaiset. Perussuomalaisten kysymys koski turvapaikkaprosesseja, minkä lisäksi jatkokysymyksissä tiedusteltiin, miten Euroopan unionin laajuiset toimenpiteet vat edenneet Suomen EU-puheenjohtajuuskauden aikana kuluvana syksynä. Pääministeri Antti Rinne korosti, että erityisesti Euroopan raja- ja merivartiovirasto Frontexin resursseja on lisätty. Myös sisäministeri Maria Ohisalo totesi, että hallitus on puuttunut erityisesti turvapaikkaprosessin alkuvaiheen sujuvuuteen.

Kokoomuksen kysymys koski eläkejärjestelmän kestävyyttä. Pääministeri Rinne totesi hallituksen tavoitteena olevan eriarvoisuuden korjaaminen eri tulotasojen välillä. 

Kristillisten eduskuntaryhmän kysymys koski vanhustenhoidossa ilmenneitä ongelmia, muun muassa riittävää hoitohenkilökunnan määrää.

Kyselytunnin viimeisen kysymyksen kysyi Liike nyt -eduskuntaryhmän Harry Harkimo. Hän kysyi ministeri Sirpa Paaterolta Postin operatiiviseen toimintaan puuttumisesta. Lisäksi jatkokysymyksissä ministeriltä tiedusteltiin, kuinka luottamus suomalaiseen yhteiskuntaan saadaan palautettua, jos lakkoherkkyys kasvaa ja vaikuttaa kansainväliseen kauppaan. Ministeri Paatero vastasi, että valtiosihteereistä koostuva työryhmä on ratkaisemassa Postin kilpailukyvyn kehittymistä ja siihen liittyviä kysymyksiä.  

Kyselytunnin tallenteen voi katsoa eduskunnan verkkopalvelusta.

Lähde: Eduskunta.fiMainos:
High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

error:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory