Kaksi jalankulkijaa loukkaantui Hämeessä

NordenBladet — JANAKKALA:
70- vuotiaan naishenkilön epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen ja liikennerikkomukseen Janakkalassa Keskuskujalla 13.11.2019 iltapäivällä. Poliisipartio oli suorittamassa liikenteenvalvontaa Turengintiellä, kun heitä vastaan tuli henkilöauto. Poliisipartio päätti tarkastaa kyseisen ajoneuvon. Ajoneuvo oli katsastamaton. Kuljettaja puhalsi poliisin seulonta-alkometriin 0,36 mg/l. Kuljettaja määrättiin poliisin toimesta väliaikaiseen ajokieltoon.
LAHTI:
Henkilöauton ja jalankulkijan välinen yhteentörmäys suojatiellä Päijänteenkadun ja Lahdenkadun risteyksessä 13.11.2019 noin klo 16.30. 70-vuotias naiskuljettaja kääntyi Päijänteenkadula Lahdenkadulle muun liikenteen mukana. Vieressä kääntynyt ajoneuvo oli pysähtynyt tietä ylittävän jalankulkijan takia ennen suojatietä. Rikoksesta epäilty kuljettaja ei ollut pysähtynyt vaan osunut tietä ylittävään noin 35- vuotiaaseen naiseen hiljaisella nopeudella. Jalankulkija kuljetettiin sairaalaan tarkastettavaksi lievien vammojen takia. Kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja liikennerikkomuksesta. Tapahtuma-aikaan keli oli sateinen ja pimeä sekä näkyvyys oli heikko vaikka paikka oli valaistu.
HÄMEENLINNA:
Henkilöauto törmäsi tietä ylittäneeseen vajaa 30-vuotiaaseen mieheen Hämeenlinnassa Härkätiellä 13.11.2019 noin klo 19.20 aikaan. 43- vuotias naiskuljettaja oli kuljettanut henkilöautoa kohti Ojoista, moottoritien ylityksen kohdalla kuljettaja oli törmännyt tietä ylittäneeseen mieshenkilöön. Alustavien tietojen mukaan törmäysnopeus on ollut 40- 50 km/h. Tietä ylittävä henkilö sai vakavia sairaalahoitoa vaativia vammoja törmäyksen takia. Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa selvittämällä mm. sitä ylittikö jalankulkija tietä suojatien kohdalla. Poliisi kuulee tapaukseen liittyen asianosaisia, eikä tiedota tässä vaiheessa asiasta enempää. Kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vammantuottamuksesta. Keli tapahtuma-aikaan oli sateinen ja pimeä. Tapahtumapaikka oli valaistu.
MUUTA:
Poliisi toivoo tarkkaivaisuutta ja malttia liikenteessä. Syksyn sateiset ja pimeät kelit heikentävän näkyvyyttä liikenteessä. Käyttämällä heitastimia tai heijastavia vaatteita saadaan lisättyä huomattavasti jalankulkijan näkyvyyttä liikenteessä. Autoilijoiden on syytä olla entistä tarkempia syksyn liikenteessä tämän asian tiimoilta.

Lähde: Poliisi.fierror:
Copyright © NordenBladet 2008-2021 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory