Puisto: Itämeren merenpohja täytyy puhdistaa kemiallisista aseista ja sinne upotetuista ammuksista

NordenBladet —

Itämeren pohjassa lepäävät aseet ja ammukset, muoviroska ja Berliinin muurin murtuminen 30 vuotta sitten nousivat keskustelujen teemoiksi, kun Itämeren parlamentaarikkokonferenssin pysyvä komitea kokoontui maanantaina Berliinissä.

Parlamentaarikot muistelivat muurin murtumista ja rautaesiripun romahtamista, jotka käynnistivät Itämeren alueen vuoropuhelun ja yhteistyön 30 vuotta sitten. 

Pysyvä komitea oli yhtä mieltä siitä, että ympäristö ei tunne rajoja ja että yhteistyön tehostamiselle on edelleen tarvetta. Yksi käytännönläheinen ja yhteistyötä vaativa ongelma ovat merenpohjassa lojuvat vaaralliset aseet ja vanhat sotilastarvikkeet, jotka uhkaavat Itämeren alueen ympäristöä, turvallisuutta ja jopa kansalaisten terveyttä.

Suomesta kokoukseen osallistunut Itämeren parlamentaarikkokonferenssin Suomen-valtuuskunnan puheenjohtaja, edustaja Sakari Puisto (ps.) toivoi Itämeren maiden hallituksilta konkreettisia ja mahdollisimman pikaisia yhteisiä ratkaisuja ja toimenpiteitä merenpohjan puhdistamiseksi, sillä aika alkaa käydä vähiin. 

Kokouksessa keskusteltiin myös yhteisistä toimista luonnon monimuotoisuuden suojelemiseksi sekä ilmastonmuutoksen ja merten muoviroskaantumisen torjumiseksi.

Lähde: Eduskunta.fi



Mainos:




High quality & nature friendly luxury cosmetics from Scandinavia - ElishevaShoshana.com

Copyright © NordenBladet 2008-2022 All Rights Reserved.
Skandinaavisia / Pohjoismaisia uutisia ja tietoa suomeksi.
Scandinavian / Nordic news and info in Finnish.
Nordic News Service & Link Directory